Zdravo, sakam da prasam vo vrska so prekinuvanjeto na terapijata, znaci eve cetiri dena otkako ja ptekinav terapijata koga ja vrtam glavata levo I desno ne mi e voopsto dobro o prvitlot pat koga ja ptekinav terapijata isto mi bese I sega isto, dali na nekoj pri ptekin na terapijata go ima istiot problem I dokolku go imal kako da se ublazi ova?
многу често приметуваам твои објави. Не ме сфаќај погрешно, но постојано прашуваш за исти работи. Одиш ли на психолог? На своја рака ја прекина или со консултација? И многу важно, која терапија ја земаше? Јас само да си се пожалам и да побарам совет. Пред 3 години ми беше дијагностицирано анксиозност и депресија со опсесивни мисли. Бев на терапија (антидепресив асентра-2 години и анксиолотик хелекс - 3 месеци). Но и додека ја земав терапијата имав лоши денови, лоши периоди, враќање на симптомите од почетокот само ги прифаќа со помалку страв зошто знаев што се случува. Е сега а, пред 4 ипол месеци си ги прекинав антидепресивот на своја рака. И дури после 4ипол месеци осеќам пак лошо како на почеток . Но сега ми е страв дека не сум под терапија, немам поткрепа.се мислам дали пак да појдам на психолог. Секој совет, искуство е добредојден
Psihijatarot mi rece odma da gi prekinam zatoa sto zabremeniv, piev pola paroksetin. Ne mi kaza konkterno kako da gi prekinam samo mi rece prekini gi kako ova da e nesto sto moze tuku tska da se prekine,ke go smenam definitivno mi deluva nezaintersirano.
Zdravo posle postavuvanjr sama dijagnozi na goigle posle strav i poseten dontor i kazano deka se e vo red pocna gusenje vo vrat panika sto ako imam rak na vrat i red dr raboti aman vejke od ovaj strav od bolesti i samo si baram na google simptomi dali vi se desava i vas taka :/
Ima li nekoj problem so nervozni creva,obicno me faka na sabajle koga sum na rabota,nekolku pati po red ,tecna stolica I odma panika .Koga sum doma nisto
бременост и антидепресиви не се препорачува. Тоа мора да се планира не е баш многу едноставно. Посекако моментално мора да се прекинат апчињата. Само шрошетки не седи дома мешај се со луге не збори за лоши рабпти. Земи си ја мокта на потсвеста. Со лесно
Loram se obično propisuje za kratkotrajno liječenje i može trajati od nekoliko dana do nekoliko sedmica. Doza se povećava i smanjuje postepeno. Na taj način se smanjuje rizik od razvoja ovisnosti i pojave neželjenih efekata kod iznenadnog prekida liječenja. Tablete možete prepoloviti, ako je tako propisao ljekar. Prije uzimanja bilo kojeg lijeka upozorite svog ljekara ili farmaceuta da se liječite Loram-om. Isto napravite ako ste primljeni na bolničko liječenje. Anksioznost: Prosječna početna doza za odrasle pacijente je 1.25 do 5 mg dnevno, podijeljena u dvije do tri doze. Preporučuje se da liječenje započnete manjim dozama ujutro i u podne, a većim dozama uvečer. Liječenje ne bi trebalo trajati duže od 8-12 sedmica.
Не се замарај со дијагнози, не се оптеретувај, све ќе помини, морале да напишат нешто.... а нели гледате и сами дека времето е мн променливо, лудо, нели знаете дека влијае на сите, за некој ден сите како нови
Морам да пијам Лоразепам од 1, 5 цел месец ц, два, за да можам да функционирам нпрмачно6, е таа е цела мака, а има уште месец до контрола
Da znam deka odma treba da se ptekinat no imav poteskotii vo glavata dva tri dena no pomina,koga ja vrtev klavata levo desno kako nekoj pritisok vo ocite mnogu jak osekav
Имам проблем и не знам дали е за тука. Без разлика дали е за некоја работа, факултет, домашни обврски или било што, луѓе само седам и лежам и чекам да дојде тој ден. Ништо не ми се прави, знам дека треба да станам да мрднам да правам нешто за да си ја достигнам целта за тој месец пример, а јас само лежам и некако подсвесно знам дека не треба да е така. Депресивно не знам колку е, мрзлива не сум воопшто. Не знам дали и воопшто го кажав ова како што треба, нека ми пишува некој со слично искуство или нека даде некој совет. Со ваквиот начин на живеење се си запоставив.
И јас сум таква ако треба нешто да се заврши го правам тоа со желба и продуктивно ама кога ке го завршам лежам повеке како повеке мрза чуствувам отколку депресија во последно време.