Анксиозност

Дискусија во 'Психологија' започната од dunja, 12 јануари 2010.

1. PetraPanka3

PetraPanka3 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јули 2011
    Пораки:
    310
    Допаѓања:
    432
    Пиши меил, ќе ти ја пратам веднаш (или овде или во приватна порака , како сакаш)

2. anuskaNESTLE

anuskaNESTLE Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2011
    Пораки:
    1.979
    Допаѓања:
    7.105
    Лиле има да одиш на одмор па шо сака нека биде, а ништо нема да ти биде знаиш, немој да ме нервираш, батали мисли и се, мажот конечно направи чекор кој требе да те израдува малку, значи не му е сеедно, и заради децата ќе проголташ и готово,тие нека ти бидат најголема мотивација да ги игнорираш стравовите и лошата мисла, и да се потрудиш да уживаат во твоето присуство и на самаиот одмор. Немој да ја упропастиш оваа шанса, и јас бев далеку од дома на одмор, и пола од девојките беа, на сите ни беше страв, но некако се чудам како преживеавме :rofl:
    Ајде смири се, и размислувај малку со ладна глава, уживај Лиле, уживај, опушти се бар малку,заради децата и се ќе биде ок, ќе си пиеш апчиња малку по позитивно размислување и мислам дека ќе преживееш :)

Еве ме и мене, ме гуши грлово, јазик ме пецка, а јас мртва ладна си читам и пијам сокче од ѕенѕери :)
    Лав ју луѓенца!

3. bllakce

bllakce Истакнат член

Се зачлени на:
    4 мај 2011
    Пораки:
    116
    Допаѓања:
    28
    zdravo prijatelki.kako ste.sakam da vi kazam deka mnogu se trudam da ne mislan na ovaa prokleta sostojba ama mnogu mi e tesko.sakam da ve prasam zosto tolku me boli levata raka i noga i ne samo sto me boli tuku i kako da me bocka.i mnogu imam zamor odvaj disam ne mozam nikakva rabota da obavuvam od sto imam zamor i tahikardija.a od vrtoglavica ne mozam glava da dignam.drugo mi bese prasanjeto dali znaete zosto ova mi se slucuva samo od leva strana kako da sum prepolovena .izvinete sto ve zamaram.

4. bllakce

bllakce Истакнат член

Се зачлени на:
    4 мај 2011
    Пораки:
    116
    Допаѓања:
    28
    pisuvam od telefon pa zatoa na dva pati.mozebi sum dosadna ama nema na kogo da se pozalam sto ke me razbere i sto se razbira vo ovie raboti.a vie dosta se razbirate zatoa sto ste patalci.pozdrav

5. gagic

gagic Истакнат член

Се зачлени на:
    18 август 2011
    Пораки:
    189
    Допаѓања:
    63

Редактирано од модератор: и-мејл адреси разменувајте преку лична порака.

6. PetraPanka3

Се зачлени на:
    9 јули 2011
    Пораки:
    310
    Допаѓања:
    432
    Пратено, па пиши кога ќе ја прочиташ

7. Cielo5

Cielo5 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јануари 2011
    Пораки:
    242
    Допаѓања:
    98
    Блакце не замараш воопшто тука сме да си помагаме едни на други.
    Тие симптоми ги имаш и претходно осетено и фала му на Бога поминале без ништо да ти се случи.
    Сигурно штом те боли лева рака и те боцка цела лева страна си помислуваш ее сигуирно е срце, но јас те убедувам дека срце така ен боли и дека тоа е симптом на анксиозноста. Доколку се осекас уморно и имаш тахикардија можно е да ти се симнал притисокот што е нормално волетно време затоа треба да пиеш мн течности, тоа мораш. Вртоглавици и јас имам секој ден ама не се од ништо др туку од анксиозноста.
    Тебе психата ти делува така да осеќаш само трпнење и болки на лева страна но не е ништо тоа е само лажна слика која ја дава нашата подсвест.
    Пиј течности, напиј се и четвртинка/половикна деметрин и среди ги мислите ќе видиш ќе помине ко и секогаш.
    поздрав девојки мои

8. Azzura

Azzura Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јануари 2011
    Пораки:
    184
    Допаѓања:
    150
    Лиле душо, не сум сигурна дека често ги читаш работиве што ти ги пишуваме, но ќе пробам да ти кажам дека сопругот има одлична идеја. Идејата му е добра, и ете може нешто го удрило во глава дека треба да сте заедно како семејство, (ама да не се надеваме многу на тоа сега за сега) :) Во секој случај, на одмор мораш да одиш, зашто таму ќе се зближите повеќе, големи се шансите да не пие многу и да го фатиш „на трезно“ и да си направите искрен муабет....не се плаши дека ќе ти се лоши. НЕМА ДА ТИ СЕ ЛОШИ. Ќе одлучиш да не ти се лоши, ќе го наместиш мозокот дека ќе уживаш и ќе си поминеш убаво. Радувај се. Оди купи си купачи, не се срами од дебелината- таман ако одите на море, ќе влезеш во вода и ќе правиш вежби аеробни, оди на фризер, на козметичар...со самото дишење на тој воздух ќе ти биде убаво, верувај.
    Но, ќе си ја земеш терапијата и полека ќе се бодриш себеси дека ќе биде се во ред. Сепак, големи се шансите да си позборувате со сопругот, да размислиш што сакаш и да му објасниш дека неговото пиење ве убива сите дома....и ќе ти препорачам сите тие муабети да си ги правите со салатка и пивце, винце, ракија (една-до две :) ) значи обиди се полека да сфати дека не му забрануваш да пие, но дека не е во ред да претерува....и биди смирена и самоуверена, зашто од тоа најмногу ќе се исплаши и ќе се замисли...ќе сфати можеби дека има жена која вреди и треба да ја почитува...самиот миг што сте сами (без свекрва ти и свекорот) ќе биде многу погоден за убав провод. Направи му да се сети дека те сакал. Ете, направи си проект таков во главата.
    И нема да се плашиш од гушење и напади, зашто ќе си бидеш под терапија и ќе успееш да се избориш.
    Пиши кога можеш ..... те гушкам :)

На PetraPanka3 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. PetraPanka3

Се зачлени на:
    9 јули 2011
    Пораки:
    310
    Допаѓања:
    432
    И јас го имам истиот впечаток

Како си Азура?

10. SanjaBucka

SanjaBucka Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јули 2011
    Пораки:
    258
    Допаѓања:
    460
    Блакце, не сакам да те плашам, ама замор може да осеќаш и од ослабена крв, хемоглобинот може да ти e низок малку, јас осеќав така кога ми беше спуштен хемоглобинот и такво пецкање, од недостаток на железо ми беше тоа, али ништо страшно. Иако дефинитивно анксот ти го има најголемиот удел во тоа. Провери си ја крвната слика и ако е така, ќе земеш ќе си пиеш нешто за железо, јас пиев тотхема и за месец дена бев кукурек :) Ќе бидеш и ти, само опушти се и мислите опушти ги, отиди со паметот некаде во некое село, на некоја ливада и ти и еден момак до тебе на тревата :D ... Јадам бубрези, уживај, топ ќе бидеш, од искуство ти кажувам ... Поздравче :)

11. bllakce

bllakce Истакнат член

Се зачлени на:
    4 мај 2011
    Пораки:
    116
    Допаѓања:
    28
    ti blagodaram azura za ubavite zborovi.
    sanja da ti kazam pravo momentalno piam tothema zelezoto mi e 4 mnogu nisko mozebi i tahikardiite mi ze tolki cesti od nedostatok na zelezo.treba da odam na hematologija maticnata mi dade upat ama se plasam mi se uvrte vo glava deka imam edna bolest na l mi e jezivo da ja spomnam .fala vi na odgovorite.vie ste edni prekrasni licnosti. ...........

12. lileee

lileee Истакнат член

Се зачлени на:
    6 ноември 2010
    Пораки:
    97
    Допаѓања:
    13
    ох девојки не да ве читам често туку постојано ве читам дури сите зборови ги знам на памет.се сум прочитала по илјада пати сите ваши совети сум ги применила да не речам но за џабе ми е се.еве седам целата растреперена вилицата ме стега и чекам нешто да ми се случи и притоа свесна за тоа дека ми е сето оваа од анксиозноста неможам да си докажам сама на себе дека не ми е ништо и се борам се борам со сета моја душа ,надевајки се дека ке помине.но не поминува луѓе.постојано ми е мислата.не е само дел од некој саат или ден туку дел од секојдневието.неќе да ме напушти барем на кратко да речеме постојано е тука стравот и стравот и стравот.од што се плашам???еве сега се аналаизирам од што се плашам.па мене веќе не ме плаши тоа дека ќе ми стане нешто мене ме нервираат веќе гадните симптоми гадните вртоглавици,гушења и уште незнам веќе што.мене ме нервира сега повеќе се одколку што се плашам.и зошто пак не поминува.го бркам го колнам го пцујам,и пак е тука .и што да правам?ќе одам на одмор да ке одам макар и да се мачам таму но морам да одам.заминувам утре ке ви пишам кога ќе се вратам,можеби ке имам некое убаво позитивно сеќавање на него.ке сторам се што може да се стори за да ја занемарам мојата животна сопатничка(анксот)ке ја ставам на повик чекање некое време :) поздрав до сите .морам да го подготвам мојот мозок како некогаш кога сакав многу да патувам....

13. zoceeee

zoceeee Истакнат член

Се зачлени на:
    25 март 2011
    Пораки:
    303
    Допаѓања:
    70
    zdravo kako ste mi jas deneska sum nikako od sabajle mi se vrte i mi se kine celo telo me strav da ne se onesvestam sto da pravam mi se ukoci i ednata strana na liceto ama toa otpusti a vrtoglavicata me nervira koga odam ke mi se svrte naednas i me obliva pot mi cuka srceto i mislam cela krv mi odi vo glava pisete mi cekam

14. SanjaBucka

SanjaBucka Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јули 2011
    Пораки:
    258
    Допаѓања:
    460
    Блакце, готово, знам од што ти се тие симптоми, ич да не се секираш, плус и чим пиеш тотхема, за месец дена ќе бидеш како нова, само не знам дали знаеш со тотхемата треба да пиеш и витамин ц за да може да се сврзе железото и евентуално фолна киселина, ама за тоа ќе ја прашаш матичната. И не се секирај за испитувањата, се ќе испадне во ред, верувај ми, те молам немој со тие мисли, немаш ништо, супер си си, анксот ти праи дополнителни работи .. само опушти се и оди направи се што ти рекле, ама и без нив, ќе ти кажам дека си супер, ги поминував јас овие фази на боцкање и замор и ушето што не ... :)
    Лиле, ете душо, една битка си победила, тоа е првиот чекор на поминување на анксот. Чим веќе ти а мачно од присутните симптоми, стравот си го пронашла и си се препуштила на него и веќе свесна дека не ти е тој проблем, следен чекор е да ги занемариш и тие симптоми што ги имаш сега и да ги игнорираш, односно да се препуштиш на нив, нека врват низ тебе, нишо нема да ти напраат, само речи си, еве, ве оставам правете што сакате и насочи ги мислите кон нешто убаво, некој убав период од твојот живот или пак на нешто што сакаш да постигнеш. Пробај да се гледаш себеси онака како што сакаш да ти биде понатаму во животот, пробај да ги пронајдеш тие спокојни чувства во кои ти е најубаво или ти било и ќе ти биде најубаво .... битно е дека го поминуваш анксот Лиле, само храбро, се' ќе исчезне ;)
    Зоце, мислам дека ти премногу се анализираш и мислиш на сето она што не треба да мислиш. Многу погрешно!!!!! Зоце, па ти бе златна имаш две наголеми сонциња на овој свет за кои треба да се грижиш и живееш, тие ти се олицетворение на твојот живот, мораш да престанеш да мислиш и да најдеш начин како да го замориш мозокот со други работи, а не со небитни како што е анксот .. очајно ти треба цел ден да си окупирана со нешто, искрено земи копај, барем ќе трошиш енергија и ќе немаш време за мислите, тебе само мислата ти ги прави сите чувства .. Уживај Зоце, животот е убав, треба само да знаеш да го зграпчиш и да им се плукнеш на сите работи што те прават несреќна ...

Убав ден девојки мои, убав ден момчиња, се надевам дека сте добро ... поздравчиња ... :)

На danika му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Cielo5

Cielo5 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јануари 2011
    Пораки:
    242
    Допаѓања:
    98
    Здраво девојки како сте ми?
    Ме знаете мене и знаете дека од сите симптоми на анксот останаа само вртоглавиците. Затоа Зоце и Лиле верувајте нама потреба од никакви анализирања вртоглавиците дефинитивно се дел на анксиозноста. Јас 6 години нема ден без да ми с еврти, сите се чудат и не ме разбираат како е можно стално да ти се врти е па можно е се е психа и не да ми се врти и у несвест паднав 2 пати пе ништо, испитувањата во ред значи анкс е во прашање.
    Еве слушајте ја Сањушка гледате колку позитивна енергија носи девојкава, браво она е убедена дека ќе ви помине и вие така позитивно размислувајте.
    Гушки

На SanjaBucka и danika им се допаѓа ова.
  16. SanjaBucka

SanjaBucka Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јули 2011
    Пораки:
    258
    Допаѓања:
    460
    Благодарам на поддршката Сјело, многу пати веќе делиме исто мислење .. :) ... Како и да е, навистина верувам дека се' ќе помине и сите ќе се смееме на ова како на нешто што дошло во нашите животи, некое искушение кое допринело за дополнително ојачување на нашaта личност. Верувајте во доброто, доброто добро привлекува, бидете позитивни и не заборавајте да се смеете. Насмевката е толку моќна што дури и кога не приметуваш, отвара врати железни .... И ајде веќе применете нешто, се чувствувам како да Ви попувам секој ден , како јас се' да знам, а всушност НЕ ЗНАМ КОЛКУ НЕ ЗНАМ ...... Убав ден Пиленца .. :) :*

17. bllakce

bllakce Истакнат член

Се зачлени на:
    4 мај 2011
    Пораки:
    116
    Допаѓања:
    28
    ne ni popuvas sanja bas e ubavo nekoj da ne bodri so takvi zborovi jas odvaj cekam da go otvoram forumot i nekoj da ima napisano ubavi raboti polesno se osekam.nekoj od nas se pojaki licnosti nekoj sne poslabi licnosti nas poslabite ni treba malku ohrabuvanje za i nie da mozeme da ojacame.treba da bideme blagodarni sto postoi forumov i sto site se iskreni znaes sto i da napises nikoj nema da ti se smee i mozes da si gi kazes makite i simptomite sto gi osekas .i mnogu bi sakala da se znaeme licno .
    sakam da se druzime licno zatoa sto mislam deka ke bide iskreno prijatelstvo.pvzdrav i mnogu ve postuvam.

На PetraPanka3 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. SanjaBucka

SanjaBucka Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јули 2011
    Пораки:
    258
    Допаѓања:
    460
    И тоа ќе го направиме, само да Ви биде подобро :) ... И сакав една собиранка да направиме, сите од овде, мислам дека тоа ќе биде врв на случувањата, само нека се приберат уште некои личности од одморчињата и ќе ја наредиме ... а ако сакаш почесто да комуницираме, еве ти ФБ, sanja_tronte@yahoo.com , додади ме , па ќе правиме договори ... И најбитното, смејте се, не за џабе велат дека насмевката е единствената крива линија која испаравува нешто ... :) Бај бај до следното читање :)

19. A.d.e.l.a

A.d.e.l.a Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јуни 2011
    Пораки:
    377
    Допаѓања:
    98
    ју хууууууууууууууууууу девојкииии
    :* :* :*
    како сте ?
    што си правите?

како со шетање со излегување ?
    бркнавте нешто?

за најголемите паничарки тука едно прашање?
    грав , грав па грав и секој ден грав па како не ви се смачи? :D :D :D

ве бакнувамммммммммммммммммм :* :* :*

20. bllakce

bllakce Истакнат член

Се зачлени на:
    4 мај 2011
    Пораки:
    116
    Допаѓања:
    28
    devojki kade ste sto ve nema.