Анксиозност

Дискусија во 'Психологија' започната од dunja, 12 јануари 2010.

1. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    6.175
    Допаѓања:
    16.398
    Па да.
    Инаку од работа си идам со два автобуси во најжешкото. И можеби од тоа ми е здосадено да се мафтам до Центар

2. Babygirll3

Babygirll3 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јануари 2019
    Пораки:
    247
    Допаѓања:
    181
    За страв нема зошто да ти биде. Само гледај кај и да идеш со тебе носи си шишенце вода, биди хидрирана секогаш и гледај да не излегуваш гладна за да не се чувствуваш слабо. Излегувај, шетај со пријателките, зошто ги одбиваш? Забавувај се, лето еее! :)

3. dunja

dunja Популарен член

Се зачлени на:
    29 ноември 2009
    Пораки:
    482
    Допаѓања:
    870
    https://www.facebook.com/smajlimk/photos/a.1740418899382642/2263929280364932/?type=3&theater

Од стресот ти е ....обиди се да се ,,отарасиш,, од лошите мисли и најди ја причината на твојата стресна состојба.И така во круг....лоши мисли....трнење на раце, грутка во грлото, отежнато дишење...уште повеќе страв...и се така до паничен напад....Ништо нема да ти се деси...Во меѓувреме направи си еден контролен преглед на срце и тироидна ...и ЖИВЕЈ.БЕЗ ПАНИКА...ЖИВЕЈ..Поздрав

Последна измена од модератор: 15 јуни 2019
    На Askopje му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Askopje

Askopje Истакнат член

Се зачлени на:
    20 октомври 2014
    Пораки:
    256
    Допаѓања:
    547
    Дали некој од вас има проблеми со рамнотежа?

5. Alexat

Alexat Истакнат член

Се зачлени на:
    24 февруари 2019
    Пораки:
    66
    Допаѓања:
    164
    Eden od najneprijatnite simptomi na stres. Dobrata vest e deka e toa iluzija. Prifati go i teraj si so denot.
    Pozdrav

На lovely girl M и Askopje им се допаѓа ова.
  6. Bambola Bruce

Bambola Bruce Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јуни 2019
    Пораки:
    139
    Допаѓања:
    49
    Здраво. Веќе подолго време се борам со анксиозност. Денес решив да ви се придружам на форумов :). Веќе една година примам терапија Флунисан од 20 мг едно насабајле и Ансилан од 5 мг по потреба. Веќе два месеци Ансилан од 5 мг нема во аптекиве, не се произведувале повеќе... а тие 10 мг нема како да се делат, капсули се... Некој со истава терапија искуства? Да одам на доктор за да ми дадат нови таблети? |(

7. Askopje

Askopje Истакнат член

Се зачлени на:
    20 октомври 2014
    Пораки:
    256
    Допаѓања:
    547
    Неможам да излезам никаде како пијана сум постојано. Ајде се наканив да излезам барем до крај на улица и назад, да пропешачам и да ме фати воздух два три чекори и одма почнува губење рамнотежа, вртоглавици, срцето во пети и рикверц назад.

8. lovely girl M

lovely girl M Истакнат член

Се зачлени на:
    20 септември 2018
    Пораки:
    578
    Допаѓања:
    627
    Si bil na lekar? Ako ti rekle se e ok togas ke pomine bez terapija I samo od sebe.

9. Alexat

Alexat Истакнат член

Се зачлени на:
    24 февруари 2019
    Пораки:
    66
    Допаѓања:
    164
    Vo pravo e lovely girl M, pregled na lekar e prv cekor (za sekoj skucaj). No ako e se vo red i ako ne mozes da im veruvas na rezultatite, barem odnesuvaj se kako da im veruvas. Iluzija e nemanjeto ramnoteza. Sto ednas ke naucis da zivees so toa, vo istiot moment ke izgubis strav od toa, a toa znaes sto znaci, neli? :))

10. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    6.175
    Допаѓања:
    16.398
    Дали ушите ми се затнати од настинката или од притисокот?
    Буквално седсм в парк сама и страв мњ фати

11. Bambola Bruce

Се зачлени на:
    15 јуни 2019
    Пораки:
    139
    Допаѓања:
    49
    од настинката сигурно... мене многу пати ми се затнуваат и тоа скроз....

На GirlLove му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Bambola Bruce

Се зачлени на:
    15 јуни 2019
    Пораки:
    139
    Допаѓања:
    49
    Дали ви се случува вашата анксиозност да се зголеми многу кога треба да патувате во друга држава , да одите на свечени прослави прослави. Јас многу чувствувам страв и голема возбуда... да не ми се случи нешто.. да ме фатат паники... а сакам да патувам ... како се справувате со тоа?

На Anie93 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. lovely girl M

lovely girl M Истакнат член

Се зачлени на:
    20 септември 2018
    Пораки:
    578
    Допаѓања:
    627
    Да, непознатото е голем предизвик за анксиозните.немој да мислиш ќе ми се случи ова или она... едноставно не мисли на ништо поврзано со патувањето, опуштисе, а за време на патувањето читај некоја книга, гледај филм, разговарај со пријателите...

На mileystar, Askopje и Bambola Bruce им се допаѓа ова.
  14. hellocity

hellocity Популарен член

Се зачлени на:
    28 август 2017
    Пораки:
    3.088
    Допаѓања:
    6.677
    Мислам дека во твојот случај не е којзнае колкава депресија туку само некое незадоволство или мала негативна енергија. Луѓето што се депресивни воопшто не размислуваат на продуктивност секој ден немаат желба за тоа и за одмор можеби си само анксиозен и те фака паника повеке.

15. Askopje

Askopje Истакнат член

Се зачлени на:
    20 октомври 2014
    Пораки:
    256
    Допаѓања:
    547
    И срце имам проверено и глава снимав, сите резултати ми се добри. Губењето на рамнотежа ми е од анксиозноста и плус кога сум под голем стрес тоа е ужас. Во гужва неможам да издржам повеке од пола саат мислам ке полудам :^)

16. ivcak

ivcak Истакнат член

Се зачлени на:
    19 декември 2010
    Пораки:
    31
    Допаѓања:
    4
    Женски искуство некој со Неолексан? Ги има некој пиено? Му имаат помогнато или џабе фрлени пари?

17. Bambola Bruce

Се зачлени на:
    15 јуни 2019
    Пораки:
    139
    Допаѓања:
    49
    Пријателе, ти си сеуште млад за вака да размислуваш.... тргни ја таа негативна енергија.. уживај во животот.. а за трудот и учењето јас ти сум жив пример за тоа како се исплати добро фала му на господ... сега добро заработувам поради тоа учење и труд.... сигурно така ќе биде и со тебе... а за анксиозноста мора да се бориме... јас мислам дека треба да побараш стручна помош ако така се чувствуваш ... мене на пример анксиозноста ме прави мрзлива и страшлива за работи каде што треба да се одморам од работата... ама решив да се борам и ќе победам 8)

мене искрено не... ама за тоа треба да се консултираш со доктор... незнам ти како се чувствуваш

Последна измена од модератор: 18 јуни 2019
  18. Anxiety

Anxiety Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јуни 2019
    Пораки:
    412
    Допаѓања:
    309
    Zdravo , Eve vejke pominaa godina i 4 meseci pa eve duri denes vidov deka imalo forum za ovaa rabota narecena "Anksioznost " vo drugi crti depresija, stres , strav itn. Se spravuvam so ova neshto vejke 1god i 4 meseci. Bi sakal da vi kazham pred da se sluci ova nesto bev Lichnost so ne se zamarase bukvalno za nisto vo zivotot , nemav materijalisticki pogledi, bev srejkna licnost so ona sto go imav , ne bev losa licnost , pravev dobro na site , na site mu ugoduvav i slicno za vozvrat nikogas ne dobiv nistho , za pomos od nikogo nisto ne sum pobaral se do ovaa situacija, da ne dolzam mnogu ke objasnam na kratko sto mi se slucuvase i sto mi se slucuva . Posle edna godina i 4 meseci a vo tie godina i 4 meseci na pocetokot imav pregolem strav se plasev od sekoj mozen predmet , domasnite mi vikaa da se napijam dijazepam (sekogas bev protiv medicina ) zamislete ne se napiv 5-6 meseci se borev a vo izmejgu toa vreme da ne opisuvam sto se desavase i posle seto toa dojdov do nekoe normalno nivo , se plasev od voda , se plasev sam da izleguvam , se plasev da sportuvam i slicno za vo guzva panicni napadi i slicno kako da zapirase vremeto na pauza . No nemase izbor se konsultirav so nekolku lekari psihijatri , nevropsihijatri i slicno site se zalagaat za recepta mi prepisaa Zepira 5mg se napiv polonjka bese pak strasno kako na pocetok , za podocna da svatam deka pregolemiot strav vsusnost toa e serotoninski sindrom. Znaci sakam da potenciram deka Anksioznosta e povrzana so hemiskite prekuzori . Prekinav so zepirata , drug psihijatar mi prepisa 0.25 helex pijav nekoe vreme ama pak se macev nekoe izvesno vreme ne pomagase , po moja inicijativa pocnav da pijam 0.5 helex 2 pati na den na 6 sati nekogas i 3 tiot pat 0.25 mg , imav problemi da zaspivam na vecer sega bukvalno nemam takov problem , imam problem vo tekot na denot koga sedam ili odmaram ednostavno nemozam da odmaram kako nekogas sto odmarav bez grizi bez nisto , misli na sekade ne potrebni i potrebni okupacija od site strani so misli , Isto taka na sabajle pijam magnezium 400 mg so cink b12 i dr vitamini i Livsane edno apce posle porucek . Problemot e toa sto cuvstvuvam strasno zuenje vo cela glava , nekogas i custvitelnost na zvuci , nekogas ko struja da pominuva niz mojata glava, seto toa go snemuva koga ke se napijam Helex 0.5 mg ama nikako da prestane zasekogas ! Ako ne se napijam helex mi se izbleduva slikata , pocnuva da me fajka kako nekoja kriza , odednas me raspukuvaat misli negativni iako celo vreme pozitivno mislam , Trcam , vozam, velosiped, vezbam . Ako ima nekoj da kazi solucija i slicno , mozi da kontaktirame lujge sme za da si pomognime ! pozdrav !
    I povejke konzumiram zdrava hrana odbegnuvam teshka hrana i brza hrana .

19. boy111

boy111 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 октомври 2018
    Пораки:
    81
    Допаѓања:
    48
    Pa 80% od lugjevo tuka sto sme :)
    Pogotovo vo guzva, market, dodeka pravam muabet so covek dodeka stojam. Ako odam peski i da nema pokraj mene nesto na sto da potpram " ako mi se svrti " :)))
    Se gubam, sve mislam kje padnam :) ama vekje se nauciv i toa e toa :D
    Btw izvinete sto pisuvam so latinica, ama na telefonov nesto ne mozam da namestam kirilica..

Istoto.. Jas pijam privremeno Helex i me smiruva. Ili posle 2 piva sum glaven :)))

Da, mene tie mi se fizickite simptomi. Nestabilnost, i kako da se gubam. Jas so anksioznost pominav moja svadba ( koja sto pomina top ) i sega imame uplateno za svadbeno patuvanje ( 15 saati u avion) Ama toa e sto e :D mora da se izdrzi

Последна измена од модератор: 18 јуни 2019
  20. Bambola Bruce

Се зачлени на:
    15 јуни 2019
    Пораки:
    139
    Допаѓања:
    49
    Со среќа во бракот и се најубаво. Убаво да си поминете на патувањето :)... Кажими те молам само како издржа сите тие возбуди... веридби , гости, свадбата.. земаш некаква терапија сега? Јас веќе една година пијам флунисан од 20 мг и треба да пијам Ансилан по потреба од 5 мг ама не пијам сега...