Тоа е сосема нормално, чувствуваш немир, осамена си, стресот си го прави своето, губење апетит и сите тие работи.. Мораш да се помириш, да пробаш некој работи што би ти ја вратиле самодовербата, биди со луѓе, пробувај да бидеш среќна, макар и смувај нешо... Немој ни да помислиш да го бараш, само ќе си направиш полошо, се ќе биде во ред, запрашај се зошто дошло до крај, дали вистински се гледаш со тој човек во иднина, цени се себе си, зборувај со блиските луѓе, почуствувај повторно заштита или потреба да заштитиш, се ќе биде во ред.... Немој да се грижиш, немој да седиш дома, ќе помине
Веќе 2 дена како имам страшни напади, се осеќам премногу напнато, нервозно и неможам да си ги средам мислите. Осеќам вртоглавици, гушење, болки во градниот кош, желудникот и бубрезите. После јадење одма добивам нагони за повраќање и ништо што сум каснала неможам да задржам во себе, од самата помисла на јадење ми се повраќа. Чаре?
Според мене анксиозен е онај човек кој живее во минатото, постојано се потсеќа на нешто на кое не сака да мисли но сепак мисли и не може да се ослободи од него. Човек кој се плаши да сонува за иднината зошто постојано му идаат лоши мисли.мисли нема да успее во одредена работа за која сонува или човек на кој му е здодевен секојдневниот живот, сака да промени нешто но незнае што, старите навики го влечат надолу и незнае како понатака.застанете сега и овде со вашите мисли минатото е минато и никој не го враќа назад. Не е важно веќе што се случило вчера или лани со тоа е готово. Ако си бил лош човек вчерА и се каеш за тоа денес поправисе за утре да бидеш горд на себе. Ако веќе сонуваш за утре тогаш мисли позитивно. Фокусирајсе на твоите цели, направи план како да ги оствариш, размислувај каде ќе бидеш за една година. Размислувај позитивно и верувај Во себе. Ако навистина постои закон за привлечност а сите знаеме дека постои тогаш размислувај позитивно и никако поинаку за накрај да го добиеш тоа.со негативен ум неможеш да постигнеш ништо убаво.размисли што правиш сега како го трошиш времето, дали си среќен, дали си задоволен, дали сакаш нешто да смениш.одговорите за нашите проблеми се во нас само треба да застанеме и да си посветиме време на себе и тие ќе излезат на површина. Се се решава.
Имам како ладно чуство на одреден дел од телото некогаш на челото па на главата па на грбот па на раците, нозете мноу ме фака нешто паника а имам многу обврски вие денови не ми е близу ни доктор ни ништо незнам од што е конкретно читам во оваа страна имаат некој чуство на топлина јас иам чуство на ладно како мраз некој да ми ставил...
Мораш да пробаш да се опуштиш, тоа е насобран стрес, посети пријатели, излези на пијачка... Стресот во денешно време е пррмногу голем.... Мораш да имаш издувен вентил.. Не е страшно, тоа е само чувство, силна илузија која ти кажува доста е од стрес.. Се ќе биде во ред
Дали некој од вас пие ансилан? Никаде не можам да најдам од 5 мг се јавив кај психијатарот ми рече дека повеќе не ги произведуваат од 5 и земав од 10 мг ако некој пиел од 10 како ви делуваат ги гледам и се мислам дали да се напијам ми е страв да не не ми делуваат исто како тие од 5
Ако можеш да ги кршиш по пола така пиј ги по 5 мг Јас деновиве се чуствувам лошо.Во преговори сум нешто за работа и нема да почнам одма ама не можам да ви опишам колку сум исплашена.Вака не сум се чуствувала повеќе од една година од кога си пијам терапија. А пред некој ден бев на контрола и се беше супер и ми ја остави дозата од 5мг цитрам. Дали и на вас покрај терапијата ви се случува во "стресни" ситуации пак да почуствувате доза на акнсиозност?
Dali vi se slucuva koga odite po ulica I gledate napred I imate cuvstvo deka ako poglednete levo ili desno ke padnete ??
Одамна немам пишано во групава... многу долго време може 1 година бев супер, ми се случија многу убави работи - излегов од токсична врска, запознав многу добри пријатели, запознав дечко што многу ми одговара и еве сега дојде ред да дипломирам... Знам дека е формалност и дека не е ништо страшно ама јас штом го прочитав маилот дека закажан ми е терминот ме фати страшна паника и цел ден сум како изгубена, успат почнав и со часеви за кола и инструкторот ми кажуваше дека на полагање многу биле испотресени и губеле свест бла бла а мене анксот ми беше баш со тоа страв дека ќе се онесвестам и сега ко да го чекам денот за полагање за да припаѓам таму.. знам дека ќе помине ама нејќам дипломската да си ја упропастам со ова да не сум сконцентрирана на темата. Сега во моментот така раце ми се тресат и ко изгубена во прострот да сум
И јас го имам истиот проблем кога станува збор за некакво полагање, патување.. Тие се некој раб што ми креваат возбуда некоја и обавезно имам потреба повраќање, голема нужда, препотување итн... Но едно имам сватено после толку време потресување... У моментот кога жена ми си решила да уплати за одмор и да патуваме со автобус до тассос... Се заледив.. У моментот кога се качив во автобус си дојдоа пропатно сите тие чувства и мисли "лелеее фак, сега ќе се посерам или повратам у пм" така беше пола саат, после тоа сватив дека нишо не се десило, стигнав на траект со некое чувство на стрес релиф и све помина... Било каков страв да ти де деси рачунај нс тоа декс за пола саат ќе помине и тури му курот, никогаш немој да помислиш кој што ќе помисли нс тебе.... Никој не е битен колку што си ти... Се ќе биде во ред, тешко е али ќе помине ќе видиш... Макар и да поебеш нешо, нишо страшно.... Само позитива ти е потребно, и луѓе до тебе што ти значат и те ценат безусловно
Da. Toa e eden od simptomite na anksot. Se stegame i fiksirame mislejki deka ako se mrdne kje se srusime.
Имавме близок смртен случај. Поминаа 5 дена и знае од време на време да од нигде никаде да ми се плаче и да чувстува тежина, грутка. Дали ова е нормално? Дали ова ми се емоциите кои не ги искажав ко ми ја кажаа веста. Инаку, во криза влегов од ко умре. Инаку сум веќе на терапија 10мг Цитрам и по потреба Лорсилан
Секој ден плачам, кога по малку кога повеќе. Пред некој ден толку сум се исплакала што се истресов цела. Вчера ми падна шеќерот, плус од вирусот дијареа, потоа имав напад, знаев од што ми е и ѓи смета на работа сум на терен во најжешкото. Сношти се напив цело Лорсилан од што бев потресена.
јас треба да пијам од 5 мг ама по потреба... тие од 10 мг се капсули... како ќе ги делиме .. што ти кажа докторот?
Лето е најтешко за нас. Затоа може и да се зголеми некогаш доза на апчиња. И јас сум деновиве крш ама гурам што да правам. Тебе и ти се собрало многу, стрес, вирус, анкс и ете си кажува телото. Гледај да одмараш викендов, повеќе сон да се ресетира организмот.
Ne se sekiraj,dali snimase glava magnet,i emg?Toa moze da e i od lupus taka se vrti,multiplex i tiroidms i uste 100000 dijagnozi.Moras da najdes resenie za toa.Terapija kakva primas?Nemoj da pagas psihicki bidi jaka moras
Zdravo Jana, Dali imas klasicni vrtoglavici ili zashemetenost? Neznam dali si napravila magnetna rezonanca na glavata. Dali si bila na ocno, ushno... pricinata za toa moze da bidat povekje raboti. Ako se e vo red so rezultatite moze da ti e psihicki I togash treba da odis na psihijatar pa toj ke odredi so ponataka.
Здраво, Имам стварно голем проблем По цели денови ништо не правам немам волја за ништо многу незадоволна од се а искрено имам се сите услови се ми е угодено. Имам огромен страв дека нешто не сум добро дека ќе ми се случи нешто а ме заболи нешто одма ме фаќа паника почнувам да се гушам. Сакам да идам на психијатар или психолог може ли да ми кажете како сето тоа иде. Матичната треба упат да ми даде за кој психијатар она избира или јас треба да најдам ? Ако може некој кој знае да ми каже Фалаа