Анксиозност

Дискусија во 'Психологија' започната од dunja, 12 јануари 2010.

1. Albertaj1

Albertaj1 Активен член

Се зачлени на:
    20 јуни 2019
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    5
    Здраво на сите, јас веќе многу долг период страдам од анксиозност и сама се справувам со тоа. Ке кажам само еден мал дел од мојата анксиозност, 1% од 100% . Јас не можам да бидам со луѓе ме фаќа мн голема паника и си мислам како да не сум доволно добра како сите др да се подобри од мене и се чуствувам безвредна. Особено ако треба да се оди некаде било каде на кафе или на свадба или на гости некаде, тоа за мене е како измачување. Дали на некој му се има десено истото и како се справувате со тоа?

2. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    6.175
    Допаѓања:
    16.403
    Дали е нормално да ми паѓа притисокотко ќе излезам надвор?
    Ете сега се вратив дома ми се плачи
    Баш сега пред да се стемни?
    Немам сила за ништо.

Последна измена: 29 јуни 2019
    На gogimica му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Babygirll3

Babygirll3 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јануари 2019
    Пораки:
    247
    Допаѓања:
    181
    Ве молам за помош.. Пред околу 1 час бев излезена да прошетам и во еден момент почувствував стегање во главата прилично силно. Навистина се исплашив, веднаш испаничив. Секундарно беше али стварно беше страшно. Немам главоболка, ништо, само така како да ме стегна и веднаш испаничив и си заминав дома. Сега сум океј али се плашам да не се повтори 300 филмови си направив. Дали на некој му се има случено или може да не е од анксот? Многу се плашам

4. Alisa22

Alisa22 Популарен член

Се зачлени на:
    31 октомври 2017
    Пораки:
    2.171
    Допаѓања:
    13.133
    Темава за анксиозност ми дава анксиозност.

На Roksifoksi, sweet-cherry, Anxiety и 3 други им се допаѓа ова.
  5. avtomobil

avtomobil Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јуни 2013
    Пораки:
    239
    Допаѓања:
    60
    Za ziv sram sme da ne citaat luge koj vistina se borat za zivot a nie se sami si pravive se ni e od glavata neprocitav vo grupava deka do sega nekoj od nas umre sote zdravi a vo glavata bolni

На gogimica и lovely girl M им се допаѓа ова.
  6. Blue000

Blue000 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јануари 2017
    Пораки:
    93
    Допаѓања:
    160
    капсули се тие и од 5 и од 10 мг. Ми рече ако сакам да ја отворам капсулата и да исурам од неа пола ама ок било и од 10 да се напијам, ама јас едно 5 капсули упропастив, не можам никако да ги отворам и се мислам дали да продолжам да пробувам или едноставно едно од 10 да се напијам :(

Не може, капсула е. Иначе да и со апчиња во стресни ситуации чувствувам анксиозност ама многу помала и посигурно се чувствувам така дека нема да дојде до паничен напад

Последна измена од модератор: 1 јули 2019
    На Bunny2 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Mrs. Lovett

Mrs. Lovett Истакнат член

Се зачлени на:
    5 октомври 2018
    Пораки:
    822
    Допаѓања:
    3.125
    Најди што е тоа што те прави горда и самоуверена. Оди купи го парчето облека што те прави да си самоуверена, отиди на фризер ако тоа ти помага, отиди во теретана, на кеј, дружи се со луѓето во чија близина се осеќаш најубаво, луѓе кои што ќе те ценат. Со една реченица, најди го тоа што ти создава позитивен вајб, а не измачување. Можеби и не ти се иде на тоа место, со тие луѓе, на тие гости, едноставно не го прави тоа што не сакаш.

На Albertaj1 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Albertaj1

Albertaj1 Активен член

Се зачлени на:
    20 јуни 2019
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    5
    Ти благодарам мн на советите. Мене едноставно не ми се оди нигде и секаде се чуствувам лошо освен дома и секаде и со секој ми е непријатно освен со мојот сопруг и со мајками. А и немам мн пријатели, и тие со ми се блиски роднини и така натака мн ме одудуваат дека сум ваква "самабендисана" а всушност никој не знае со што се соочувам освен мојот сопруг. А и да се обидам да и објаснам џабе ке е бидејќи знам дека ке ме осудуваат и ке ме направат ненормална.

9. Bambola Bruce

Bambola Bruce Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јуни 2019
    Пораки:
    139
    Допаѓања:
    49
    исто како мене .... а ти секој ден ги пиеш Ансилан.. јас само по потреба.. и со кој други таблети во комбинација? јас тие ансилан треба навечер да ги земам по потреба..

10. Mrs. Lovett

Се зачлени на:
    5 октомври 2018
    Пораки:
    822
    Допаѓања:
    3.125
    Луѓето донесуваат заклучоци врз основа на својата перцепција и не секогаш се у право. Ако луѓето те осудуваат без да знаат што стои зад тоа па и не ти ни требаат такви и да им го објасниш проблемот, никој нема да те разбере доколку не им се случило на своја кожа. Премн. Си имаат дозволено во оваа "демократија" да осудуваат и да носат свои заклучоци секогаш мислејќи дека се во право иако нема врска. Штом имаш сопруг и тој те разбира значи дека си доволна и предоволна некому, батали ги тие кои прават да се чувствуваш поинаку, нема да делиш покрив со нив. Никој не вреди да направи да се запрашаш дали си доволно добра. Сите сме доволно добри на свој начин.

На Blue.Sky и Albertaj1 им се допаѓа ова.
  11. Albertaj1

Albertaj1 Активен член

Се зачлени на:
    20 јуни 2019
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    5
    Но кога те осудуваат луѓе што мн ти значат и мн ги сакаш тоа боли, како на пример твоите сестри братучедки или пак тетки, јас знам дека тоа го прават со добра намера за мое добро е сепак полошо ми прават. Секогаш истите муабети ми ги кажуваат, зошто си таква, зошто не се дружиш, зошто не излегуваш од дома ( а јас кога излегувам само со сооругот излегувам бидејќи само со него се чуствувам добро и слободна да бидам тоа што сум) па зошто сеуште немате дете твоите пријателки по 2 деца имаат и ги пораснаа веќе, и се такви муабети што едноставно ме измачуваат и само лоши мисли ми идаѕ во глава. Едноставно на никој не му го посакувам ова бидејќи немало полошо од анксиозност стрес депресија ☹

12. Babygirll3

Babygirll3 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јануари 2019
    Пораки:
    247
    Допаѓања:
    181
    Дали од анкс може да се јават болки во нозете и зглобовите на нозете?

13. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    6.175
    Допаѓања:
    16.403
    Дали смеам со Цитрам и Лорсилан да пијам од овие витамини.
    stressmanagement.jpg

Состав
    1.3мг Витамин Б1
    1.8мг Витамин Б2
    15мг Ниацинамид
    5мг Пантонтенска киселина
    2мг Витамин Б6 (пиридоксин)
    100мцг Фолна киселина
    100мг Холин
    100мг Инозитол
    2мцг Витамин Б12
    60мг Витамин Ц
    13.5мг Магнезиум

14. gogimica

gogimica Истакнат член

Се зачлени на:
    10 септември 2010
    Пораки:
    348
    Допаѓања:
    148
    Da bez dvoumenje...samo moze korist da imas

Isto i jas,ko omalaksana

Mene da,kako reuma

Od bremenista ti e,ne se panici moze i nizok da ti e pritisokot,samo pozitivs i ke bide se super.misli si na bebceto

Последна измена од модератор: 5 јули 2019
    На GirlLove му/ѝ се допаѓа ова.
  15. jaana1

jaana1 Истакнат член

Се зачлени на:
    31 октомври 2016
    Пораки:
    37
    Допаѓања:
    10
    Off mnogu mi e tesko sekoj den se boram bukvalno samo sedam doma nemozam da izdrzam.. sea pa I toplovo...duri I doma edvaj se dvizam so vrtoglavici sum celo vreme...se molam da izdrzam...a I se plasam ako bide vaka I poslem Kako ke go cuvam..

16. Mrs. Lovett

Се зачлени на:
    5 октомври 2018
    Пораки:
    822
    Допаѓања:
    3.125
    До тебе е само тоа што им дозволуваш психички да те малтретираат без разлика дали е со добра намера или со лоша. Без разлика дали ти се блиски или не, луѓето (посебно во мк) имаат некоја потреба од другите да бараат да се вклопат во нивната замисла. Ако гледаш да ги исполниш очекувањата на другите, никогаш нема да успееш да ги задоволиш. Сега е зошто излегуваш, после ќе биде многу излегуваш, зошто сеуште немате дете, после ќе биде зошто едно имате, па зошто 2 и тн., едноставно , прави го тоа што го сакаш и тебе што те исполнува и дади им до знаење дека без разлика колку се блиски во твојот интимен живот и одлуки немаат место се додека не бидат прашани. Сите сме различни и сите имаме различни цели и гледања на светот и на тоа како сакаме да живееме. Најголем дел од луѓето кои што се анксиозни, антисоцијални, па и социопати се резултат на ова психичко малтретираање од соц. средина и наметнување (лични) правила и начин на живот.

На сите ни е тешко на времево. Не се плаши и не размислувај за во иднина, затоа што на тоа прашање не можеш да дадаеш одговор, ниту нешто можеш да смениш. Гледај колку можеш да се релаксираш, затоа што и плодот осеќа кога мајката има немир.

Последна измена од модератор: 5 јули 2019
    На Albertaj1 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Babygirll3

Babygirll3 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јануари 2019
    Пораки:
    247
    Допаѓања:
    181
    Исто и мене како реума

18. Albertaj1

Albertaj1 Активен член

Се зачлени на:
    20 јуни 2019
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    5
    Многу ти благодарам, баш е добро да слушнеш од некој 2-3 убави зборови (совети) без да те прават ненормална и да ти кажуваат дека само грешиш.

На Mrs. Lovett му/ѝ се допаѓа ова.
  19. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    18.256
    Допаѓања:
    119.698
    Од искуство ќе ти кажам. Никој не ти мисли добро колку самата себе си и мајка ти. Ќе работиш на себе и наместо да наведнуваш глава на прашање за бебе, ќе одговориш и дрско и безобразно!! Не дозволувај да те газат. Тие што ти мислат арно нема да те прашаат зошто не излегуваш, туку ќе дојдат и ќе те прашаат како можеме да ти помогнеме. Така да само крени глава, и стои си на своето.

На anaja1, GirlLove, Mrs. Lovett и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  20. Albertaj1

Albertaj1 Активен член

Се зачлени на:
    20 јуни 2019
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    5
    Прашањето за бебе е тоа што најмногу ме боли и секогаш кога ќе ме прашаат се воздржувам да не се развикам и само се насмевнувам. Човек сигурно си има некои јаки причини што сеуште не е решен да основа семејство и не треба на никој да му се правда но што да се прави со зборовите на луѓето кои лека по лека ме убиваат. Покрај сите проблеми што ги имам морам и да им се правдам и за ова. Еве понекогаш се шегувам со сопругот и му викам, јас да одам на психолог и кога ке ме ислуша, кога ке ги ислуша сите мои стравови, тој повеќе ќе има потреба од мене за психолог