Анксиозност

Дискусија во 'Психологија' започната од dunja, 12 јануари 2010.

1. nadez31

nadez31 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 февруари 2011
    Пораки:
    133
    Допаѓања:
    24
    kaj ste mi devojki zeni ;) sigurno site se super toa e dobro jas nekoj standard ama ajde na ne kukam golem pozdrav do site mili moi :*

2. A.d.e.l.a

A.d.e.l.a Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јуни 2011
    Пораки:
    377
    Допаѓања:
    98
    пак настинав :puke: :worried: :( :( :( :( :( :( :(
    аман веке

3. sanja-lazanja

sanja-lazanja Нов член

Се зачлени на:
    7 септември 2010
    Пораки:
    267
    Допаѓања:
    50
    oooo srcence pa kaj te najde, nastinka srede leto?

4. SanjaBucka

SanjaBucka Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јули 2011
    Пораки:
    258
    Допаѓања:
    460
    Надеж, јас сум одлично, се занимавам по дома, ти како си? :) .. Аделице душо, за ден два ќе помине, што е една настинка за тебе , ќе ја свиткаш како палачинка :D .. Повеќе течности, еден туш и воздух .. тоа му е мајката, џоа нова после ... Како сте ми останатите? Шо имат? :D

5. sanja-lazanja

sanja-lazanja Нов член

Се зачлени на:
    7 септември 2010
    Пораки:
    267
    Допаѓања:
    50
    И едно добро потење заборави да го кажеш главниот лек.

6. danika

danika Истакнат член

Се зачлени на:
    30 март 2010
    Пораки:
    149
    Допаѓања:
    136
    И јас сум тука,читкам речиси секој ден што има ново :) јас добро сум во главно,оваа голема жештина не ја трпам многу :( плус тоа езеро оваа година не видов,освен еден викенд во јуни до јужниот сосед,но така излезе оваа година,тоа е.
    Адела и јас поднастинав пред некое време,но со неколку парацетамоли и капки за нос се подсредив малку,изгледа кај нас оваа битолска клима е таква :) ќе помине.
    Ве поздравувам ситееее :inlove:

7. mila23

mila23 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 мај 2010
    Пораки:
    115
    Допаѓања:
    31
    Феминки, а што се случи со нашето АНКСИОЗНО кафе :D ? кога ќе одиме?

8. A.d.e.l.a

A.d.e.l.a Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јуни 2011
    Пораки:
    377
    Допаѓања:
    98
    aбе ова лето повеке настината отколку здрава сум чудо е ова што ми се случува . страшно е то шо ми студи а и грлото ме боли омалаксана сум . вежбав од сабајле си реков со потење ке помини и парацетамол се напив ама ете џабе е . сега што да правам? се договарав за да прошетам ама изгледа е подобро дома да с останам да лежам . :( :( :( аман веке лето не видов . едне ден на езеро ме кошта настинка . ви блгодарам за советите мили мои . даника шо правиш за да оздравиш ?

9. SanjaBucka

SanjaBucka Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јули 2011
    Пораки:
    258
    Допаѓања:
    460
    Аделице, да си искочила веднаш, од дома седење аир нема, што ќе се пофалиш ако седиш дома ... ајде излегувај, ме чу?! :D Гледаш колку сум строга?! :devil: :D ... Сериозно, излези, подобро е да се движиш при настинка отколку да лежиш, така само ќе ја оставиш повеќе да те омалаксува, искрено да ти кажам јас со 38 темп. играв кошарка, и се направив ѓувеч, ама после еден добар туш, нова бе ... ајде не се затварај дома, шеткај ...

Мила23, јас сум секогаш за (анти)анксиозно кафе :), само Вие кажете кога и готово, договорено е ... :) Дури мислам дека и Ферхи ќе дојде неделава во Скопје, па така да може да не има повеќе ... :)

Eве Ви еден поздрав за убава вечер, многу ја сакам песнава
    http://www.youtube.com/watch?v=b7k0a5hYnSI

Бацки, гушки, насмевки ... :)

На PetraPanka3 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. nadez31

nadez31 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 февруари 2011
    Пораки:
    133
    Допаѓања:
    24
    Sanja ne sakam mnogu da kukam nekoj standar imam nekoi napadi ama se kontroliram.inaku adelce duso eve i maz mi e nastinat denes bese na ifuzija katastrofa e ziva nemoze da jade nekoj virus aj ke vi pomine,pozdrav :* :*

11. danika

danika Истакнат член

Се зачлени на:
    30 март 2010
    Пораки:
    149
    Допаѓања:
    136
    Јас драга Адела ни еден ден не поминав на езеро летово па пак ме фати некоја настинка,понекогаш се чудам што организам неотпорен ќе имав,аман веќе,ама тоа е.На два-три пати седев на тераса дома и некако ми залади,сите едвај чекаат да се изладат навечер,а јас обратно ми студи :envy: Инаку јас излегувам не лежам убаво кажа Сања,излегувај,движи се,облечи се и пешачи за да испотиш,напиј се парацетамол,чај...и за ден-два како нова ќе бидеш.Еве мене уште ме држи некоја кивавица и малку ми е затнат носот,секое утро чајче си пијам,и преку ден исто и така :) ќе помине за брзо

12. ferhunde9

ferhunde9 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 мај 2011
    Пораки:
    106
    Допаѓања:
    38
    ADELA имунитетот ти е намален сигурно затоа често те фака настинка ке мора малку да се потрудиш околу имунитетот јади овошје што повеке,цеди си лимончиња,портокали,барем сега во лето имаш овошје колку сакаш и што повеке течности и супа секој ден ZADOLZITELNO .......витамин C, а можеш да си земеш и CENTRUM ги има сите витамини,за доручек практикувај мусли од мешано суво овошје навистина е одлично ;) ја да ви кажам настинка немам веке две години може и повеке (да чукнам во дрво)

Девојчето што е полно со љубов :wasntme: очигледно го згрешила фак. требала да студира психологија (ништо лошо не мислам со оваа баш напротив :) ) затоа што дели прекрасни совети и секој ден ме изненадува позитивно ^_^ :)

Поздрав до сите :hug: :hug: :hug:

13. PetraPanka3

PetraPanka3 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јули 2011
    Пораки:
    310
    Допаѓања:
    432
    Здр на сите
    Адела да ти кажам како ме беше потерало секој месец по една недела болна море и повеќе
    јас ја појачав исхраната и почнав со физичка активност, инаку ме советуваа да почнам со користење на апчиња или некои природни сокови за појачување на имунитет, па други ми велеа не е убаво да го научиш организмот на тоа , постојано ќе ти бара,
    сега бар летово зимај повеќе витамини, движи се, спортувај, па ќе видиш, внеси некои промени во досегашниот начин на исхрана и физичката активност мора да придонесе кон подобрување.

Мила23 & Буцка и јас би сакала сите да ве запознаам на антианксиозна средба :) но сепак мислам дека без Дуња средбата не би имала смисла :) мора и нејзе да ја организираме , инаку каде е , ја нема да пише ?!

Надеж и јас како тебе сум стандарт , кога со напад кога без него , но ги има .

Ми недостига Циело , Азура

Поздрав до Даника Ферхунде9 Лиле Зоцеее Сања-Лазања Бллакче

п.с Сања Буцка се уште ли играш кошарка??? јас колку сакам да спортувам ама немам со кој :|

14. anuskaNESTLE

anuskaNESTLE Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2011
    Пораки:
    1.979
    Допаѓања:
    7.105
    Јас само да ве поздравам, и да ве прашам како сте.
    Ме немаше неколку ден, почина едно другарче мое..... ми требаше некој ден да се совземам, но ете некако гурам...
    Еве сега, цела сум лом, вирус стомачен имам, настината, менст имам, абе се ми се собра, ама се држам.

15. SanjaBucka

SanjaBucka Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јули 2011
    Пораки:
    258
    Допаѓања:
    460
    Надеж, не кукаш ти мила, ова е форум каде што може да се поделат секакви мислења и истории на нашите личности, слободно изразувај се, затоа сме овде, да си помагаме еден со друг, безрезервно за се' што е во наша моќ. :)

Ферхи, Ти благодарам на убавите зборови. Искрено кога прв пат го посетив форумов, не очекував дека ќе наидам на волку добри луѓе, спремни да помогнат ... Затоа и се отворив ... Сите ние во моменти од нашите животи сме биле силни и храбри, но сплет на околности не довеле во оваа ситуација. Да бевме малку полоши, можеби немаше да дојдеме до ова ... Но тоа е што е, битно е сега да го користиме правилното оружје за тотална чистка на тероризмот во нас :D:D ... Ама сум компаративна .. :D ... Затоа кога Ви велам смејте се, и не мислете негативно, знам на што целам .. ;)

ПетраПанка, да, уште играм кошарка, но не професионално, само рекреативно и може да играме кога сакаш ... спремна си да изгубиш?! :P :D

Аделице, Нестле мило дете, зборувавме, ништо не е лесно во животот, патот до успехот секогаш е трнлив, за подоцна кога ќе успееш, да не може никој да ти стапне на тврдината ...

Поздрав до сите Вас драги луѓе, нема да набројувам затоа што може некој да изоставам .. .. гушки, бацки, насмевки ... :)

16. Cielo5

Cielo5 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јануари 2011
    Пораки:
    242
    Допаѓања:
    98
    Здраво девојки како сте ми?
    Гледам некои од вас поднастинати и имаат вируси но не се секирајте и сестра ми фатила вирус некој истури црева од повраќање ама паметната не сака на лекар да иде пие електролити и тера хехе.
    ПетраПанка мила еве ме не сум често на компјутре и не можам да пишувам но редовно ве читам.
    Поздрав до ситее

17. dunja

dunja Популарен член

Се зачлени на:
    29 ноември 2009
    Пораки:
    482
    Допаѓања:
    870
    Хе, хе...кај без мене вие на кафе????А????
    Како ме нема, јас редовно ве читам, ви реков дека сум со вас додека згасне форумов.....само ја оставив Сања Буцка малку со вас, таа е една прекрасна личност, а воедно многу интелигентна особа...јас тргнав на работа па малку со планирањата, хехе...
    За кафето :) само да стивнат горештините...па ке се организираме во Скопје , ке седнеме во некој кафич :) , јас навистина ке бидам среќна да се видиме....голем дел од вас ми се ФБ пријателки ама голем дел ни ликот не ви го знам...ке биде :*
    Само вие работете на исфрлување на тероризмот во вас како што вели Сања :* Знам не оди лесно ама знам и дека е можно...деновиве и јас малку сум напната...жештинава на сите анкс. им создава уште повеќе анкс. ама ке помине...јас не се давам.Пред една недела отидов и си купив чај од нашата бијларка во градот.....релакс пишува на него и е некоја мешавина од тревки...лелеее луѓе кога почнав да спијам од него... :lol: се одморив убаво...чајот може и во Ск. да се купи имало продавница ,,Херба чаеви,,незнам точно кај е....
    Поздравче мили отидов, ве бакнувам :inlove:
    Нестленцеееее, животот е таков...ајде враќај се во нормала....

18. zoceeee

zoceeee Истакнат член

Се зачлени на:
    25 март 2011
    Пораки:
    303
    Допаѓања:
    70
    zdravo kako ste mi eve me i mene cela sum krs pak i pak mi se vrte trpne sekoj del od moeto telo usta jazik se se sinoka koga si legnav po nozete kako zestina da mi pominyuvase neznam kako da objasnam cela se kostrezam kako nekoj kostrez se ezam haahahaha sto da se prave eve i denes mnogu zesko pa pisete

19. SanjaBucka

SanjaBucka Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јули 2011
    Пораки:
    258
    Допаѓања:
    460
    Зоце, Зоцеееее, ти млада дамо си за карање , како ич да не сакаш да поработиш на себе :).. Мораш бе драга да си даваш елан и самата, сепак битката се води во тебе, ти најдобро си го познаваш непријателот, а со самото тоа си и единствен победник само треба малку да стегнеш заби. Ти кажав, искрена бев кога мислев да земеш да копаш и да одгледуваш бавчиче, ем нема да мислиш, ем ќе зајакнуваш мускулатура, ем ќе се изморуваш и ќе спиеш како бебе после, ем ќе ја трошиш негативната енергија, ем ќе се храниш здраво после тоа ... ЕМ(абе да му се плукнам на ем :D ), ќотече ќе јадеш зашто не слушаш :rofl: ... Лелееј држ те се луѓе, се' станав овде, и тепач и попувач и поет и компаратист и на крај јас ќе изедам ќотек како што гледам од што зборувам многу :rofl: ... Зоце мајка, јако дете си ти, ќе поминеш низ ова, како и сите што поминале и ќе поминат, не можам да искажам колку сум сигурна .. премногу, ако ти значи нешто .. ..

Дуња, ти благодарам на убавите зборови, искрено ми значат од личност како тебе. Ти благодарам и што ми оставаш простор да бидам "лоша" во изјаснувањето на форумов, а воедно и да поделам некој убав (со и од искуство проследен) збор :). Се надевам дека напнатоста брзо ќе помине, нормално е да имаме по некој симптом, сепак анксот е предизвикан од доза стресови и неубави случувања, па неизбежно е да не потсетува дека некогаш ни бил под кирија :). Но ние не сакаме такви кираџии, нели?! :) Ќе бидеш добро, чувај се!

Сјело, лепото моја, како си ми? Недостасуваш ... Инаку да ти кажам, сестра ти одлично си прави, не ја терај на лекар да оди, паметна одлука донела! Обична настинка, обичен вирус, како и секој друг, како дошол, така ќе си замине :) .. Како е Кроејша?! Ајде доаѓај си веќе ... :) .. Те бакнувам...

И така драги мои, Ве поздравувам сите и Ви посакувам убав ден, исполнет со најпозитивни чувства и моменти ... Не заборавајте, смејте се, не знаете на кого ќе наидете пред Вас ...
    Еве и да го исполните срцето со музика ... :)

http://www.youtube.com/watch?v=U-A5wOkdDSQ

На dunja му/ѝ се допаѓа ова.
  20. anuskaNESTLE

anuskaNESTLE Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2011
    Пораки:
    1.979
    Допаѓања:
    7.105
    Да бе Циело, и јас го иам вирусот, пролив веќе 4 дена имам, али мама ми дава апчиња, ништо страшно, со чајче и апче ќе помине, вирус е сепак, кај и да е ќе замине, имам среќа што не повраќам само, имам упла од повраќање.
    Инаку добро сум јас, не сум анксиозна, само тажна и малку време ми требе сепак да се средам и да се вратам во нормала, жално ногуууу но животот продолжува...
    А за Зоце една коприва и по газот сите да ја маваме, сите симптоми и јас ги имам, но мене од нервоза ми се, и идат на момент и си заминуваат, 2 дена бев многу лошо, се гушев, не можев да дишам ич, грлото ме стегаше, се ми трнеше и мене, но од голем стрес ми беше тоа.
    Бев одма да ме проверат, самиот матичен ме викна, и притисокот ми беше покачен, и ми даде верапамил и пола демитрин, колку за тогаш, малку да се смирам и притисокот да ми се намале, иако никогаш сум немала проблем со притисокот но сега јасно е дека стресот и шокот ќе избијат некаде... полека се си се повлекува.

:* до сите мои лепотици

На SanjaBucka му/ѝ се допаѓа ова.