Анксиозност

Дискусија во 'Психологија' започната од dunja, 12 јануари 2010.

1. Anxiety

Anxiety Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јуни 2019
    Пораки:
    412
    Допаѓања:
    309
    Ne e vo red da se cuvstvuvash napnata vo nikoj slucaj dali e zhesko ili ladno , pritisoko se slucuva da padni ama ne treba po cesto da se slucuva to nesto , ako e hronicno to nestho treba da se prevzemat merki a ako e ednash na 10 meseci nema nisto strashno , btw to so imash pisano i se obiduvam da pomognam mnogu mnogu ne veruvaj vo doktori edna rabota , druga rabota prasuvaj za tvojata situacija , treta educiraj se vo taja nasoka ako sakash da go resish problemot , druga rabota sakam da ti kazam Lorsilanot i Citramot nikogash nema PERMANENT/ZASEKOGAS da ti go reshat problemot ako se potprish na tie suplementi veruvaj ! A " ke me otepashe oti eden mesec go piev " ne ti go razbiram ova kako/ shto ke te otepashe ? BTW ako sakash podetalni informacii da ti kazam kako da nadminish se mozish vo privaten chat da mi se obratish da ti kazam nekolku soveti, posto sum bil i vo poteshka sostojba bez gajle da bidish ;) . Pozdrav !

Da napomenam medicinata ne e fokusirana kon lekuvajne na bolestite tuku kon tretiranje na istite .

Последна измена од модератор: 8 јули 2019
    На Mrs. Lovett му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Lady D ❤️

Lady D ❤️ Популарен член

Се зачлени на:
    22 мај 2019
    Пораки:
    1.283
    Допаѓања:
    5.420
    Imam anksioznost odredeno vreme..
    Se chuvstvuvam voznemireno
    Ne znam kako da go pominam ova, vekje podolgo vreme trae

3. Mrs. Lovett

Mrs. Lovett Истакнат член

Се зачлени на:
    5 октомври 2018
    Пораки:
    822
    Допаѓања:
    3.125
    Конзумирај храна која што овозможува лачење на serotonin, dopamine, norepinephrine и gamma-aminobutyric acid (GABA). Иии никогаш нема да заборавам кога професорката по невропсихологија ни кажа обавезно кога сме нервозни, во пмс или вознемирени да конзумираме какао или чоколади кои содржат високо количество на какао. (Секако да не се претерува)

ЕДИТ: А со оглед на тоа што сме нација која е зависна од кофеин, јасно е дека има премногу луѓе кои се во недостиг на допамин....

Последна измена: 8 јули 2019
    На Bunny2, Petar80 и Anxiety им се допаѓа ова.
  4. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    6.175
    Допаѓања:
    16.404
    Вежбав малку аеробик и јога пд 21 до 22,дали е можно да не заспав до 3?
    Поради адреналинот.
    Да напоменам дека бев спиена 8 саати и еден преспав пд 11 до 12

5. Anxiety

Anxiety Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јуни 2019
    Пораки:
    412
    Допаѓања:
    309
    Super e toa sto go kazuvash lujgevo se spravuvaat so pogolem problem od PMS i zal mi e sto ne sakaat da mi se obratat vo privaten chat da mu pomognam da izlezat do nekoe nivo normalno koe go postignav sam licno i personalno zal mi e okolu toa . Ama koga ke naucat sto znacat Pekurzori i slicno ke sfatat kako i jas sto pravam momentalno i sto se voopsto antidepresivi i deka ne treba da se konzumiraat posto doveduvaat ponatamu do Brain Deficiency i tn i tn .

6. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    6.175
    Допаѓања:
    16.404
    @Anxiety
    Пиши јавно, да се спасиме сите

На Anxiety му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Lady D ❤️

Lady D ❤️ Популарен член

Се зачлени на:
    22 мај 2019
    Пораки:
    1.283
    Допаѓања:
    5.420
    Nemam voopshto apetit. Oslabev od anksioznosta
    Se polosho i polosho se chuvstvuvam

8. Anxiety

Anxiety Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јуни 2019
    Пораки:
    412
    Допаѓања:
    309
    Ke pisam samo daj mi vreme , Do detal se ke pisam !

9. Mrs. Lovett

Се зачлени на:
    5 октомври 2018
    Пораки:
    822
    Допаѓања:
    3.125
    Вака морам да се оградам од некои работи, затоа што нивниот доктор согурно ја знае подобро состојбата, но јас лично сум учена дека антидепресивите имаат повеќе штета отколку добро и така терам. Сите сме поминале низ фаза на аксиозност, дали потешка или полесна. Најчесто е резултат на дисбаланс на невротрансмитерите. Посебно важна улога имаат серотонинот и допаминот. Ако се зимаат лекови, кога ќе се прекине пак е исто. Работа на себе, на начинот на живот и на исхраната. Посебно влијание има вежбањето!

Исто како кога сме болни и ќе изгубиме апетот, но се "присилуваме" да јадеме. Мораш и ти иако сега кога е волку топло не се јаде, а и банана и бадеми не е јадење можеш да се замезиш.

Последна измена од модератор: 9 јули 2019
  10. Anxiety

Anxiety Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јуни 2019
    Пораки:
    412
    Допаѓања:
    309
    Se slozhuvam , samo sakam da kazam deka postojat nacini i bez antidepresivi licno i personalno jas sum taa licnost , i sakam da kazam deka e vozmozno ama bara rabota na sebe ! Psihologija , Biohemija i Spiritualna Energija .
    A za seto ova ke napisam tekst poposle posto neam vreme sega.
    A za doktorite nemam komentar , neznam so da recam mozi se educirani , ama mora malce i sami da se educirate zasto sekoj covek e razlicen .

11. Mrs. Lovett

Се зачлени на:
    5 октомври 2018
    Пораки:
    822
    Допаѓања:
    3.125
    Најголемиот дел се сложувам со тебе, но мора да додадам иако секогаш сум прво да се тера на природен начин било што, имало разни случаеви каде што е неопходно некои лекови да се земаат нажалост. Но кај оние форми кои не се најтешки, духовниот дел игра главна улога. Не е лошо ниту да се побара психолог и да се разговара се со цел да се утврди дека некои стравови се само лична креација и можат да се надминат, но под стручен надзор. Пак морам да нагласам и ќе го наглссувам секогаш физичка активност! Најприроден начин. Почнете дома доколку иматњ страв да се мешате со други луѓе на почеток.

На Anxiety и Askopje им се допаѓа ова.
  12. bijonse

bijonse Истакнат член

Се зачлени на:
    5 септември 2016
    Пораки:
    681
    Допаѓања:
    1.265
    ... ќе те отепаше докторката за Лорсиланот, а ти го препорачува Цитрам кој внимателно дури не е препорачливо за примена на тие под 25 години, колку години имаш ?

13. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    6.175
    Допаѓања:
    16.404
    28
    Јас сум на 2 годишна терапија, ваљда знае што прави докторката.

14. Mrs. Lovett

Се зачлени на:
    5 октомври 2018
    Пораки:
    822
    Допаѓања:
    3.125
    Ако мислиш дека не знае и не си задоволна и немаш подобрување смени ја. Не е единствена во земјава. Прашај паталец, а не гаталец. Собери инфо од луѓе кои што се бореле со ова и кај кој доктор оделе, не барај препораки од доктори.

На Anxiety му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Lady D ❤️

Lady D ❤️ Популарен член

Се зачлени на:
    22 мај 2019
    Пораки:
    1.283
    Допаѓања:
    5.420
    Ne pominuva nikako anksioznosta. Bev i na psiholog pred odredeno vreme i ne mi beshe podobro. Potoa bev na psihijatar i mi dade apchinja. Dodeka gi piev ze chuvstvuvav dobro, a otkako prekinav se vrati anksioznosta. Mislam deka nikogash nema da mi pomine ova..

16. Anxiety

Anxiety Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јуни 2019
    Пораки:
    412
    Допаѓања:
    309
    Sto ti se deshava ? Sto cuvstvuvash ? Pijas Suplementi ?

17. Lady D ❤️

Lady D ❤️ Популарен член

Се зачлени на:
    22 мај 2019
    Пораки:
    1.283
    Допаѓања:
    5.420
    Se chuvstvuvam mn voznemireno i napnato, imam nesonica i panichni napadi.
    Psihijatarot mi reche da pijam alprazolam (xanax). Dodeka gi piev se chuvstvuvav dobro, otkako prekinav, pak se chuvstvuvam losho

18. Anxiety

Anxiety Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јуни 2019
    Пораки:
    412
    Допаѓања:
    309
    Kafe , Cigari Konzumiras ?

19. Lady D ❤️

Lady D ❤️ Популарен член

Се зачлени на:
    22 мај 2019
    Пораки:
    1.283
    Допаѓања:
    5.420
    Da

20. Mrs. Lovett

Се зачлени на:
    5 октомври 2018
    Пораки:
    822
    Допаѓања:
    3.125
    Значи не смееш да се откажеш. Мора да има некој тригер што ти предизвикува аксиозност. Имаш ли приметено кога се јавува, како, имаш ли некоја траума претходно претрпено, дали има и дополнителни симптоми претходно во групава ги пишав? Не можеш ти да си цело време на хелекси, не е тоа решение. Како функционираш воопшто со хелексот? Имаш ли проверено хормони?