И јас сум доволно запознаена не ми треба објаснување, прво читам па после „плукам“. За самодовербата што пиша, да ти објаснам јас нешто. Едно е да се прочита во книга друго е кога се работи со тинејџери, тие поинаку гледаат на книгите, а и на луѓе кои што имаат проблеми со анксиозност со години не им биле од помош ама ич. Кога реков да се сподели со некој мислев на стручно лице или на некој член од семејството кое може да разбере, не да идеш по улица и да збориш на секој. Како што гледам дека во поголемиот дел се сложуваш со мене не знам што ми објасни? А ми е мило што еве дознав луѓе на кои што тоа им отворило очи. Јас имав искуство со луѓе и тинејџери со поинаков ефект, затоа сметам дека треба да се претпазливи. Но тоа е мое мислење. ЕДИТ: Бебињата кога ќе се родат плачат затоа што тогаш земаат за прв пат воздух.
Можеби кај мене е наопаку. Кога имав анскиозност книгиве највеќе ми помогнаа, незнаев јас дека на некого може да му влијаат лошо.Во една книга си го најдов својот живот и одговорите, буквално се просветлив, исто како јас да сум ја пишувала, па затоа и ги препорачував. Ама ете сега ми е јасно на друга тема зашто имаа контра мислење за книгиве. Од оваа причина и јас објаснував, да се согласувам скоро со се само за да не се разбере нешто погрешно дека не секогаш книгиве носат лошо. Нешто што те учи на добро и го вади најдоброто од тебе, неможе да ти донесе лошо. Иначе не ти објаснував лично тебе, бидејќи гледам дека знаеш. И јас си го кажав своето мислење.
сакав да кажам дека е природно да плачеме да не потиснуваме тоа е нешто што е дел од нас, другото со воздухот е веќе медицина, не се разбирам
Некои луѓе токму психолошките книги ги доведуваат до депресија, едноставно на човекот му се помешаат мислите што треба да мисли што треба да биде а уствари длабоко во себе е нешто друго ..
Ако ти се плачи исплачи се ако си слаб признај дека си слаб ако не ти се излегува од дома кажи дома ке останам никако не потпаѓај маска да ставаш знаеш дека испод маската тешко се дише. Биди тоа што си остај ги книгите, јас сепак мислам дека психолошките книги до некаде му помагаат на човекот ама сепак повеке се пишувани за популарност и пари. Се се врти околу 10 исти реченици. Биди среќен, биди ова биди она..
Recisi vo site psiholoski knigi pisuva kako treba da bides pozitiven, ima i dosta javni licnosti sto sekogas go kazuvaat toa i dobro im odi ( ne velam deka nemaat problemi, toa ne e mozno) a isto i poznavam mn licnosti (bliski) koi sekogas se pozitivni i imaat mn polesen zivot i se spravuaat mn polesno so rabotite. No jas ednostavno ne go mozam toa me umoruva
Свиѓат ми се видеата и книгите на Ана Бучевич и она е така за анкслиозност кажува депресија, позитивно мислење, ама она тоа ко кажува од искуство и како го надминала а не овие што продаваат магла пишуваат у суперлатив а немат поима што е депресија. Препорачувам да ја гледате на јутуб и она се справувала со анксиозност.
Pa ovde generalno jas gledam iskustva da ima ne samo filozofii , Spodeluvajte iskustva , nie ako ne si pomogneme koj ke ni pomogni nam . Doktor sto samo ucel teorija a ne doziveal ? Vo odnos na toa deka ne treba da kazuvame se ovde dovolno sme anonimni , toa neka bide vo privatniot vas zivot. I mislam deka treba da se spodeluvaat iskustva . I ovaj e dosta dobar https://www.youtube.com/channel/UCnYMOamNKLGVlJgRUbamveA
Znaci dokolku ste Anksiozni , Cuvstvuvate voznemirenost , Stress , Nekakov strav . Da znaete toa e do nekakov Nedostatok vo mozokot obicno se potencira na Serotonin , Dopamin , Vitamin C , B6 , B12 , D3 vitamin , testosteron kaj mazite , kaj zenite estrogen . Nemojte da prifajkate doktor da vi prepisuva Anti Depresivi kako sto se : Zepira, Diaprazol , Paroksetin i slicno . Tie se vikaat Antidepresivi no ne vi kazuvaat sto vsushnost znacat , dejstvuvaat na hemiskite prekurzori koi sto se znacajni za vaseto raspolozenie i slicno i se mnogu opasni , vo drugi crti legalna droga . Druga rabota Anksioznosta ne e samo aj ke se napijam edno apce i da se ocekuva deka ke pomini . Znaci imate nekakov nedostatok ! I pocnete da rabotite na toa nesto . Ako imate napadi i neznam ti so koristete Helex/Xanax i zemete vitamini pijajte , vezbajte em zdrava ishrana em zdravi vie em vitalno telo em energija kako Psiholoshka energija taka i Fizicka energija ke dobijate pa ke vidite dali ke cuvstvuvate voznemirenost , stress i neznam ti so . I pomalce na socijalni mrezi . Ima pointeresni raboti vo zivotot ! Samo toa mozam na kratko da go spodelam. I ke bidite presrekni ! I da napomenam ucete i citajte strucni knigi ne prikazni . Ke pridonesite nesto i vie vo grupata. I ucenjeto kreira novi neural pathways vo mozokot !
Здраво, напрво да се забладоарам на @Anxiety . Човеку, нависитна ми даде инспирација. Во врска со Ана Бучевич има и многу други што проживелае и кажуваат по јутуб.Verujem u cuda Исто Бранислав. Јас сега поретко ги гледам оти мн филозофираат и се замарам. не читам пример Моќта на потсвеста, Тајната оти некако многу ме замараат.
@Anxiety ти доктор си па што вака делиш совети на осетливи теми? Како бе така се расфралте со совети, пиј АД не пиј АД. Ако доктор препишал АД значи дека терба да се пијат. Не изигравајте доктори зашто сте поминале неколку страници на Гугл за АД и Серотонин и Б12. Полека малку. Што се однесува до напади на паника во супермаркети и големи простори, јас ги решив така што си ставам слушалки во уши, со музика што ме прави весела и одма ми е подруго. Мене гужва ми е тригер за анкс и гледам колку можам и како можам да избегнувам.