Да не се мајтапиме со луѓето дека горенаведените состојби се лекуваат со зеленчук и овошје непрскано и хелекс по потреба
Ова е точно во случај на анксиозност, но во случај на шизофренија, депресија и јака психоза ова и хелекс не се трајно решение.
Nemozam da ti odgovaram , posto imam za pisuvanje mnogu a da ti odgovaram nema so da ti odgovaram samo na kratko pisav so se imam doziveano na moja kozha bez da se napijam AD . Mozam samo da vi pomognam od seto to so sum go doziveal i normalno ne e samo helex napomenav zdrava ishrana meditacija i rabota so mislite. Sega mozam samo da pomagam na toj so saka da mu pomognam tolku imam da kazam. Bidi zdrava i ziva
Пак ќе ти повторам, шизофренија не се лечи со хелекс, медитации и здрава исхрана. Твојата помош не е ефективна за лечење шизофренија, хипнози, депресии итн. се што наброја. Поздрав и не кажувај ништо подобро.
Ако ти кажам па јас што имам доживеано има усфет да фатиш. Нит здрава храна , нит хелекс ,нит никакви АД пиев. Со јадење пита бурек се излекував. Ама тоа не значи дека и шизофренија така се лекува . Па ниту депресија
Nisto nemate doziveano zatoa i vaka pisuvate . Bidete pozdraveni i gi pozdravuvam vashite destruktivni mislenja , nema povejke sto da razgovaram . Vo vakov razgovor samo zabelezav deka ne veruvate ni najmalce vo sebesi . Taka da nema sto da diskutiram so nekoj so ima destruktivni misli kako ovie zatoa ste vo taja faza so nemozite da izlezite . Pozdrav !
Шизофренија не е баш психолошка состојба. Од биохемија имам одлични познавања. И баш поради тоа сум сигурна дека тешки ментални болести Не се лекуваат со краставица скината од двор
Искрено, за шизофренија и потешки болести не верувам дека без ништо се лечат. Но, дечково супер сугерира за здрав живот, здрава храна и вежбање. Јас лично пијам АД и реков како ќе ми речат докторите така ќњ правам, но пред се се слушам себе. Никој не може да одлучи за вас дали ќе пиете или не. Не мора да прифаќате сугестии ако не сакате
Јас сум прва што последно на светот би ми било да земам Ад. Но! Дечкото сака да не убеди дека шизофренија излечил со вежбање и здрава исхрана . Епа не е коректно!!
Да те навратам низ муабетот оти очигледно почна да забегуваш . Пошто сакаше да се отворам додека многу мал број од вас не го прават тоа . Заради вакви како вас со деструктивни мислења. Јас сето ова го имам решено на себе Без употреба на АД ! Сум заборавил да пишам дека имав и халуцинации . Еве додадов . Не убедувам ниту ќе ве убедувам некој да не пија или да пија АД . Додека јас посветувам внимание да помогнам на некој да се врати во нормална состојба и начин да се откажи од АД и да дојди до ниво да функцинира без нив , да нема никаков стрес, вознемиреност , напади и слично. Вие ми зборувате за убедување , се фокусиравте за шизофренија. За шизофренија ќе зборуваме кога ќе отворите тема Шизофренија на форумов. Тоа е ваше јас знам што доживеав доколку за вас е само теоретски. Зар мислите на таа мака дека ќе убедувам некој бе очигледно не сте тука. Можам само да помогнам. Поздрав ! Vaka sega ke ti objasnam sto imam resheno na sebe si bez AD ne sakav javno ama koja i da si sega ke ti kazam so imam resheno . Imam resheno vo bukvalnost Psihichko Rastrojstvo. Ako neznajs sto znaci ke ti objasnam. Misli sto te teraat da se samoubijas, Hipnoza , Shizofrenija , Pregolem strav , Strasni panicni napadi duri i koga ne si vo guzhva , Anksiozni napadi ( slikata da ti se isklci duri pesacis ) Socijalni Panicni Napadi vo guzhva da nemozis da se izmesas mejgu lujge . E seto ova go pobediv devojko i denes i vo guzhva i kola vozam i se mozhno da ti pojasnam. Bez AD ! Samo so Helex ito 0.25 mg ednahs vo deno a drugoto znajsh so e ? ZDRAVA ISHRANA. I povejke nema so da diskutiram terajte matkajte poz. I vie prifajkate da Pijate AD od samo edna psihicka sostojba i posle normalno ste zaglaveni epa nema uspeh taka. Anksioznosta de tretira samo so Benzodiazepamini da znajsh , neka ne ve lazhat so AD . Jas mozebi trebase AD da konzumiram vo mojata sostojba ama odbiv . I sum top posrejken amin !
Извини вака,ама уште нешто да ми одговориш ако сакаш. Кој ти даде тебе дијагноза дека боледуваш од шизофренија,депресија и психоза? По твоите постови заклучив дека ти тврдиш дека си ги излечил тие болести. А за да си ги излечил требало претходно да боледуваш од нив и некој да ти ги дијагностицира , нормално нели
Сето тоа што го имам пишано ми се има дешавано иако претходно кога сум читал не верував дека е возможно. Ама благодарен сум можеби на тоа што сум го читал и учел така верував и бев убеден дека ќе се извлечам од сето тоа. Пошто кажав Психологија , Биохемија и Спиритуална Енергија ме доведоа до денес тоа што сум. И тоа е мое лично искуство не е ни убедување ниту имам намера да те убедувам немам ни време повеќе да ти се објаснувам пошто си со деструктивни мисли и влијај негативното мислење во тебе . Со доктори имав контакт покрај мн работи што знаам одговоро нивни беше се е до твојата глава Хахаха каква глупост , и одма за рецепта се фајкаа , тоа на доктор ви личи . Доста ајде ! Знајте какво здравство имаме и не сте за џабе по форумиве. Јас се обидувам да помогнам ниту сум доктор ниту сакам да бидам. Твоето деструктивно мислење да си го задржиш ! И немам намера да ти се обраќам повеќе уживам моментално во кафич со полна музика сомоето смути . Поздрав !
Колку и да се запишани во книги како болести Јас лично и персонално не ги сметам за Болести, ги сметам како недостатоци кои што можат да се решат. Сум го искусил тоа! Околу дијагностицирањето моето лично искуство доживеано на моја лична кожа никој друг не ми ги дијагностицира.
Епа така кажи. Си имал одредени недостатоци, неубави состојби и периоди во животот и фала богу си ги решил. Не туку ни се расфрлувај овде со дијагнози на реално тешки болести кои бараат сериозен пристап и сериозно лекување. Ти посакувам уште поубави денови, и без ниту еден хелекс по потреба . Ти си среќен и здрав човек ,кој фала богу нема осетено ниту депресија ,ниту психоза , а најмалку па шизофренија на своја кожа. Нека остане така Анксиозноста, депресијата,шизофренијата ако се лекуваа за неколку месеци со грст овошје и јога вежби ....ехе .. Немаше да имаме волку страници испишано. Ненаше да има толку самоубиства ... И да не должам
"Не туку ни се расфрлувај овде со дијагнози на реално тешки болести кои бараат сериозен пристап и сериозно лекување " Баш ме интересира со кои дијагнози се расфрлувам на реално тешки болести ? Дали е возможно што читам ? И плус многу имаш грешни сфаќања во тоа што го пишувам . Никаде не напоменав и не напишав дека "Анксиозноста, депресијата,шизофренијата ако се лекуваа за неколку месеци со грст овошје и јога вежби ....ехе .. " Никаде апсолутно не пишав дека се лекува за неколку месеци трагедија тешка , туку цело време пишувам дека треба работа и дека неможи од едно апче/ седатив или нензам ти што како сакате наречете го се решава се ! Јас и до ден денес работам на оваа тема и тука сум фокусиран и решив да помагам на луѓе да инспирирам , да ги мотивирам и сакам да споделам дел од тоа што го знам и нормално да се намалат сите симптоми што ги доживуваат преку ден , и имам луѓе околу мене што го доживуваат истото и разговарам со нив лично и персонално и заедно работиме, споделуваме искуства и се трудиме и остваруваме резултати. Околу Грстот со овојше дали знајш што е ГРСТ ? Е ти така размислуваш затоа и немаш ефект , кога станува збор за нутритиционизам и за тоа нешто сум доволно запознат не се секирај , јас преку денот не конзумирам само грст , тоа е друга тема нема што да ти објаснувам . За јога Лично и персонално не сум посетувал јога , дали знајш за што помага Јогата ? Јогата помага на фронталниот лобус и помага во интегрирањето на мислите и емоциите. Кревањето тежини помага на префронталниот кортекс на мозокот , комплексното размислување , "multitasking" , решавање на проблеми Интензивните тренинзи се фокусирани на регулирање на хипоталамусот и апетитот , желбите и зависноста. Па видете тука што би одбрале Околу самоубиствата тоа е слабост или ниска самодоверба или самоконтрола дека не постои излез од тешки ситуации , нека ви биди последна мисла самоубиство ! Воопшто ни да сте помислиле ! За се има решение ! "И да не должам " Oбратете ми се во приватна порака ќе ви објаснам се што сакате да знаете ! И како да се справите , Имајте пријатна Ноќ!