Od pregolema anksioznost pochnav da imam mnogu filozofski misli. Zoshto postoime, smislata na zhivotot, kako funkcionirame i tn. Sega ne chuvstvuvam tolku golema anksioznost no ovie prashanja me dovedoja do depersonalizacija i derealizacija. Nekoj sovet, kako da ne mislam na ovie raboti, bidejki znam deka ne treba ama mnogu teshko da se nateram.
druzenje so pozitivni luge, prosetki, hobi koe te ispolnuva i sekako ljubov. ednostavno ostavi go zivotot da si tece. P.S. probaj vo biblijata da go najdes odgovorot, pravoslavieto e edna prekrasna religija
Zoshto postoime - Zosto sakale nashite da postoime , smislata na zivoto sami ja kreirame , zivejme , tvorime uzivame , kreirame i slicno , Funkcionirame blagodarenie na site nashi organi sto gi poseduvame i vozduhot sto go disime i energijata vo naseto telo sto ni ja dava univerzumot . I neka ne te macat povejke ovie prasanja ete ti go odgovorot . Dvete najgolemi tajni se Rajganeto i Smrtta . Ovie nikoj ne gi znaj . I ne se maci okolu ovie prasanja povejke ete ti go odgovorot.
Без разлика дали е некој анкс или не кој и да се предлабочи во мислите ке му доаѓа се на памет ама кај анкс тоа преставува страв а обично кај тие што немаат анкс и се обични минливи мисли.
Aj malku pomosh. gledam ovaa tema ima najmnogu stranici od site. Aj sto sum nerven si znam, se shto rabotam go rabotam so nervoza, napanat itn... pokraj nekolku prekrasni denovi tuka se i onie strasnite za mene. Od covek koj sto ne sleguvase od avtomobil, patuvajki bez problem dojdov do situacija da mi e strav da trgnam nekade, pocnuvam vozam i pocnuva da me stegaat gradite, ostanuvam bez vozduh, ne sum skoncentriran i sl., vcera od mirno sedenje naednas mi dojde zestina vo lice, dam gorat obrazite. meram pritisok 150/95, a obicno imam 115-120/75-80. i gotovo tyka uste tolku me faka panika. od togas merev uste deset pati, strav neviden, steganje vo gradi, cekam da me strefi neshto. da e najtragicno ako porano vakvata situciia ke mi pominese za max sat vreme, eden dijazepam i zavrsena rabota sega isto kako da ne sum se napil,mi ae cel den pa i cela nok ,bez son i celo vreme "pretaj" vo krevet. Kazuvajte na sto lici ova po sto gledam ima patalci dosta. dali e psihicki ili drug problem i kazuvajte sovet kako da pocnam da gi nadminuvam ovie raboti.
prvo ke se ispitas fizicki dali e se vo red (veruvam deka si go pravem l toa do sega) vtoro konsultiraj se so maticen, i bidejki najverijaatno imas psiholoski problem (kako i site nie ovde) togas ke pocnes da citas i da baras pomos od nas. Od mene: odi na anksioznost.net i i citaj vo meguvreme.
Среќа е да си анксиозен и да имаш анксиозност , ама признајте кога ќе дојди моментот на среќа е неопишливо нешто )
a kolku moze anksiozniot napad da trae. cas-dva ili poveke? po sto mene koga ke me fati me drzi den-dva (omalaksanost, bolki vo muskuli, nesonica, pritisok, zavisno denot). zatoa me interesira dali e anksioznost ili simptomi na neshto drugo
Chesto, "pomali" napadi da gi kazam kako strav, nervoza, nemir imam skoro sekoj den. A vaka posttasni mozebi ednas dvapati mesecno. Porano so eden dijazepam resavav rabota sega kako da ne sum se napil
Slusaj drugar vaka , kafinata batali gi za sekogas , zameni gi so kakao , blagoto i toa za sekogas , zameni go so cokolado od kakao ili crno cokolado . Kafanata haha jaka rabota ali jok arno si i napravil . Sejker rafiniran , slatki , bel shejker , torti BAN mu prajs ! . E sega ti kazam Ovoshje slab mi si nekako , Pukaj mnogu ovoshje za da ja pokacis glukozata vo mozokot nema da imas nemir nitu nervoza i zelencuci jadi si taka povejke , od kolku crveno meso , mesoto so ribi zameni go . Pukaj magnezium skeoj den 400 mg na sabajle , zemaj fizicki aktivnosti praj i ke vidis rezultat i pukaj si b6 b 12 vitamincina . Zemi si nekoj suplementi neka te posocat vo apteka . Da ne pisuvam vaka oti ke ispadni terapija ti davam pa nema da mi veruvas i slicno .
Zdravo, nekoj da ima iskustvo so anksioznost vo bremenosta za sovet da kaze, kako da se ublazi vo takov slucaj? Moze vo LP da pise