Здраво , Денес ќе споделам нешто многу важно како и претходните денови во врска со недостатоците во мојата и вашата биохемија . Значи состојките како : Витамин Б5 , Б6 , Б12 , Д3, Ц , Цинк , Магнезиум и гинко билоба ( ја зголемуваат концентрацијата , помагаат во потискање на анксиозноста , депресијата , и олеснување на симптомите на ПМС ) . L-Carnitine , L-Turosine , L-Theanine, Зелен чај , Го намалуваат воспалението , се борат против алергиите , помагаат во одржување на здраво срце , како и кожата и повејќе од тоа . Ќе напишам за неколку од овие аминокиселини. L- Theanine : Ја намалува анксиозноста , го подобрува вниманието . Значи овај добро истражуван елемент го користат повеќе од милион луѓе секојдневно во светот , го има во црниот чај и злеениот чај ,. Како амино киселина го користат за подобрување на здравјето на мозокот , за анксиозност , години и години уназад . Една од работите дали ќе го користите како суплемент или од чаевите е значајно дека ја намалува АНКСИОЗНОСТА ! Според научните истражувања L-Тheaninot e откриено дека ја подобрува релаксацијата преку Alpha брановите во 30 минути откако ќе се конзумира овај суплемент . Во друга студија е докажано дека дете со Биполарно Растројство после конзумирање на овој супплемент му е подобрен квалитетот на спиење . Многу луѓе ја одбиваат суплементацијата на L-Theaninot бидејќи мислат дека не го стимулираат централниот нервен систем , дека немаат никаков бенефит после конзумирањето , па одбиваат да го конзумираат , додека на долг период има бенефит ! Извор : Црн чај или Зелен чај , Таблети. L-Tyrosine : Го намалува стресот , Промовира здраво расположение , Зајакнување на Когницијата. L-Tyrosinot е амино киселина кој што е важен во многу когнитивни функции. Придобивките во најголем дел се поврзани со зачувување на менталниот капацитет додека се соочува со физички тешкотии. Исто така го зголемува допаминот еден од клучните хемиски прекурзори во мозокот за среќа . Утврдено е дека помага на меморијата во стресна околина , во смисла гужви и слично . Исто така дека помага кај децата со Биполарно растројство. Извор : Кикиритки , Бадеми , Авокадо , Банана , Јогурт , Чикен , Семки од тиква , Сусам. L-Carnitine (ALCAR) Го поддржува митохондријално анти-дејство, Го зголемува фокусот и вниманието , го намалува Менталниот и Физичкиот замор . L-Carnitinot Природно се произведува во нашето тело , со дополнителна суплементација помага во митохондријалното анти дејство исто така го зголемува фокусот и е од посебно значење во намалувањето на менталниот и физичкиот замор . Извор : Таблета Во помали дози го има во млеко , морска храна и чикен . Ова сакав да го напишам претходните денови , се надевам дека денес сте по богати со знаење и можете да делувате на себе си . Ви Благодарам.
Значи состојките како : Витамин Б5 , Б6 , Б12 , Д3, Ц , Цинк , Магнезиум и гинко билоба ( ја зголемуваат концентрацијата , помагаат во потискање на анксиозноста , депресијата. - За тоа кога ќе испијам 1/2 пива сум најлабав Само не знам што ќе правам 14 саати во авион, кај да барам решение
Се работи за 14 часовен лет. Треба да испијам 20 пива Имам страв да не' ми се покачи крвниот притисок во авион. Леле како што се ближи времето, све повеќе ме лупа анексов...
Zdravo na site? Aj malku pomos, na dva pati imav napad so jaki vrtoglavici i ne znaeja od sto mi e. Doma mi.idrse brza pomos od so nemozev da stanam od krevet. A vecerva imam mnogu malku no mnogu mi e teska glavata. Mi tezi mislam ke mi padne... nekoj da ne sovetuva nesto? Tnx
Ispituvanja krv, glava snimanje uste tiroidna mi ostana... btw si viknav sinoka pak brza doma deka so malo dete sum strav me fati edni crni misli deka nema da se razbudam ako zaspijam i sto uste ne... a za anksioznost ne sum bila ni da proveram dali e toa ni pa znam kako da proveram...
Направи снимка на вратот, да не' имаш спондилоза, или пореметување на некој цервикален пршлен, и да ти потфаќа некој нерв и од тоа да имаш вртоглавици... Имаш класични вртоглавици, или како зашеметена, " пијана "..? Како да немаш рамнотежа..
Вакви мисли дека нема да се разбудиш уште повеќе ќе ти создадат вртоглавици, од искуство ова Можеш уште како што ти кажале подолу, снимки на рбет и врат . И уво може да испиташ. Ама црните мисли може да бидат само од премногу грижа и паника, може си хипохондрик ...
Ne se onakvi vrtoglavici da mi se vrti celo vreme, tuku koga ke svrtam glava makar i najamalo dvizenje mislam deka tolku mi se svrtuva so ke padnam. A se prasuvam edno nesto moze e smesno na nekoj ama... ovie vrtoglavici pocnaa da mi se desavaat posle poragaj. Porodena sum so spinal anestezija pa si mislam mozr li ne daj Boze neso da mi imaat cepnato pogodeno nerv ili neznam.. pa so vaka vrtoglavici imam
Zdravo, Ti ja citam makata, spored moe iskustvo licno mislam deka imas problem so centarot za ramnoteza, sto da ti kazam odma deka ne e strasno. Voedno so dete si, si se isplasila sto si bila bespomosna, i malce si stanala i anksiozna. Idi proveri si go centarot za ramnoteza, ne e strasen pregled, ima terapija za toa se sreduva za mesec. Mislite ti se prirodni od strav zasto ti se slucilo toa i plus si majka. Ne se grizi, ne treba da panicis i so brza pomos, mlada si ne ti e nisto strasno, se se sreduva so terapija, odmor i pozitivni misli! Ubav den!
Дечки помош! Дали некој има страв од смртта? Ова не е нормално. Ме.обзема овој страв. Преплашена сум.
А, да прашаш лекар дали смееш да се напиеш еден Хелекс 0.25 ( Дека имаш бебе, и најверојатно го доиш ) и ако смееш, да се напиеш и да видиш дали ќе се смират вртоглавиците, односно нестабилноста. Ако се смири, и паниките се потсмират, значи ти е Анксиозност Се плашиш да не' ти се случи нешто, или..?
Ne se umira tuku taka so zboruvas , eden simptom se deslio odma umiranje . Odmori malce ne se zamaraj . Ne e to smrt
Ne bidete smeshni Anksioznost So smrt povrzuvate , nemozam da ve razberam 50 pati anksioznosta e nedostatok na odredena hemija vo mozokot . Ve razbiram mislite se tie odma smrt . Ama ne nastanuva smrt seuste ste zhivi site na forumov sto vi e po 20 godini ke pisuvame tuka hahaha hihihi . Ajde ne se zamarajte so smrt glupost ziva .
Zdravo prijateli,citam po forumov se,i neznam dali e anksioznost,valjda e..epa vaka na datum 1 juni imashe proslava moj blizok prijatel ne e bitno,i za vreme na proslava,normalno ke se napies alkohol ova ona,no jas preterav i mnogu se opiv..mozi zvuci glupavo ama toa e,po nekoj den custvuav griza za sebe,paniki da ne mi se sluci nesto loso,da ne sum bolen nesto,da ne sum vakov takov sekakvi crni misli...i od togas kako da navleze nesto loso vo mene,ednostavno ne e ko porano,postojano mislam sto ako vaka sto ako taka.. e da site imame prebaruvano nekoj simptomi kako glavobolki steganje vo glavata,i demek tie se rezultat na nekoja bolest,no izgleda nemora da znaci,mozda e se od zagrizenost i anksioznost..i posle mojata slucka se custvuvav kako glavata me pritiska postojano ko da me bodi nesto vo mozokot..toa traese mozebi 2 nedeli..podocna prekina,no sega pred 1 nedela pocnaa da se javuvaat bolki vo desnata strana od glavata,neznam tocno kako da vi kazam,kako da ja cuvstvuvam desnata strana od mozokot vo bolka,postojano mislam deka imam derealizacija, i toa drugoto,se cuvstvuvam kako da ne e se realno na momenti,no odbegnuvam da mislam na toa,i citam po forumov site imame svoj problemi,pa ako zboruvame edni so drugi mozebi ke bide podobro,dali nekoj od vas gi imal istive glavobolki i losi crni mislenja..?!
Јас знам добро како ми е и што ми е. Десет години сум на антидепресиви,анксиозна сум пола мој живот. Од Анксиозноста не се умира и тоа ми е јасно. Размислувам општо за смртта. Како е коа ќе се умре,има ли нешто,која е смислата на животот ако на крај умираме...
Potenciram nie sme bioloski sistem , Imam pogore napisano za toa . Se razbira istoto i polosi raboti . Na vistinsko mesto si , ova so ti se slucilo bara ogromna promena vo zivotot tvoj , edno sakam da ti kazam ne sporeduvaj anksioznost so bolest ... dopirna tocka nema . Anksioznost=Nedostatok , sakam da ti kazam deka za se ima resenie pogore imam pisuvano kako i so , i vozmozno e da se vratis na starata pateka . Kaj tebe se pojavil nedostatok vo mozokot , celo vreme zboruvam za ova se nadevam ke se sfati . Moras da rabotis , full alkalna hrana ili keto nacin ishrana , vezbanje , spiritualna energija , suplementi i taka natamu . Samo ne prifajkaj antidepresivi . Sedativi e taman!! Helex/Xanax podetalno PM. Неможе да храните Цвеќе со токсични материи и да очекувате дека ке порасни или ке се разграни , така е и со човекот . Јас лично од кога се свртив на алкална храна PH вредноста ја покачив киселини што имав во желудникот ауф видерзеен направија , за другата промена да не разговарам среќен , насмеан како никогаш .