Анксиозност

Дискусија во 'Психологија' започната од dunja, 12 јануари 2010.

1. Zorica59

Zorica59 Активен член

Се зачлени на:
    3 јули 2019
    Пораки:
    138
    Допаѓања:
    49
    Mene desno glavata me boli 4 godini..ko da I'mam nekoj Kamen Ni pamtam Ni planiram nisto NE pomaga ..Dali nekoj bil kaj Aleksandar marcekic kaj Drzavna karsi.....zosto ova bolka OD ova bolka u sizofrenija otidov...

Izvini a koja hemija vise site antidepresive GI ispiv...

Последна измена од модератор: 12 август 2019
  2. Help!

Help! Активен член

Се зачлени на:
    12 август 2019
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    9
    Dali imas poseteno doktor izminatite 4 godini i napraveno nekoja snimka ispituvanje?

Ic da ne mu se plasis vo avion,toa ti e najbezbeden prevoz,znam deka si 12 kilometri vo vozduh normalno e malce panika,ali koga ke poleta nema nisto da setis,a i dolg let sigurno so golem i dobar avion se odi..

Последна измена од модератор: 12 август 2019
    На Zorica59 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Zorica59

Zorica59 Активен член

Се зачлени на:
    3 јули 2019
    Пораки:
    138
    Допаѓања:
    49
    Da da magnet 2016...nema nisto samo desna komora prosirena malku a mene desno me boli napred OD temeto doktor vika nisto ne ee toa prosiruvanje...

4. Help!

Help! Активен член

Се зачлени на:
    12 август 2019
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    9
    Hmm,neznam stvarno..mozi imas nesto izmesteno,si imala li povreda nesto ? pobaraj mislenje i od drugi.. mene intenzivno me boli,kako da ja osejkam desnata strana od mozokot,posebno koga ke ja zanisam glavata se osejka povejke .

5. Anxiety

Anxiety Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јуни 2019
    Пораки:
    412
    Допаѓања:
    309
    Nevrotransmitteri ili Hemiski prekurzori voglavno se raboti za : Dopamin , serotonin , GABA i za Acetylcholine . Imbalansiranje na ovie i se deshavaat gluposti ...

6. Zorica59

Zorica59 Активен член

Се зачлени на:
    3 јули 2019
    Пораки:
    138
    Допаѓања:
    49
    Ova treba u psihijatrija da te ispitat a NE ja lezev za dzabe samo zalasta ...ova treba oni da izvadat krv stramno zdrasvo

7. Anxiety

Anxiety Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јуни 2019
    Пораки:
    412
    Допаѓања:
    309
    Glupava e rabotata sto nemaat sistem kaj nas za ispituvanje na Neurotransmiteri ili pak jas nemam razbrano , da se ispita mnogu polesno ke e , ke se znaj na koj neurotransmiter da se vlijae . Ama posto nema , pridorniot nacin i so malce hemija kako so e Sedativot od licno iskustvo mn raboti pobediv.

Abe koj covek ili psihijatar e sposoben niz razgovor da vi utvrdi so vi e ... Jas cisto sum bil ete od paniki od slicno , ama koga ke si go vratam filmot nikoj nisto ne mi pomogna , sam ! Ucenje znaejne to e to .

Se bara rabota sekojdnevna , nemozi od 1 sat bam bam i gotovo resen problemot so psihijatarot . I recepti vakvi takvi , jas od toj psihijatarot uste poloso mi bese so SSRI , ito polonjka probav i gi frliv ! BEZ SSRI rekov i toa e toa.

На Help! и Zorica59 им се допаѓа ова.
  8. Zorica59

Zorica59 Активен член

Се зачлени на:
    3 јули 2019
    Пораки:
    138
    Допаѓања:
    49
    Ja odam tamo samo radi pamtenje ..testovi pravam I vika pamtis kako be pamtam ko sleroza sum....

9. Anxiety

Anxiety Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јуни 2019
    Пораки:
    412
    Допаѓања:
    309
    Slusaj malce da ti kazam , Testovi za pamtejne malce cudno mi zvuci , ako se posvetuvam na testovi za pamtenje mozebi povejke ke pamtam . Jas mislam deka seto ova nema logika , funkcijata na mozokot da pamti i da zaborava ,Licno i personalno od koga go smeniv nacinot na ishrana povejke pamtam , toa so ke go procitam go znam i ne mi e zaboraveno moze edinstveno da ne mi teknuva vo momentot, neznaci deka imam skleroza , Ama vejke ako e da ne pamtam koga sum roden , ili takvi nekoj raboti togas e nestoto seriozno imam i takov slucaj kaj licnost so e skleroticna ama e postara vo godini btw sklerozata bi trebalo da se javuva kaj postarite . A za da ne se pojavi se znae se potiskaat problemite pred da se pojavi .

Licno sum se lazel ko ke studirav , Bilo bil zemav " Za povejke da pamtam " neznam ti sto , mi se smeea vo apteka .

Edna kineska aforizma glasi : Kinezite jadat zdravo i se grizhat za ishranata i za zdrav zivot 5 godini pred da se pojavi problemot , a ne otkako ke se pojavi problemot .
    Pa videte so e kako e , Najinteligenta nacija se i ocigledno treba da se prifatat nekoi raboti.

Jas ke vi kazam i tehnika ako sakate da potiskate i nervozi i se , so stapcinja probajte da jadite , ke go zgolemite i fokusot i mislite i se .

10. Alexat

Alexat Истакнат член

Се зачлени на:
    24 февруари 2019
    Пораки:
    66
    Допаѓања:
    164
    Ne! Anksioznost ne e nedostatok na nikakva hemija! Ve molam, nemojte da pisuvate vakvi nestrucni raboti, bidejki ima ovde luge koi veruvaat uste poveke deka samo tabletite se izlez.

Mozebi narusena hemija kako posledica od anks, megutoa ne i obratno.

11. Anxiety

Anxiety Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јуни 2019
    Пораки:
    412
    Допаѓања:
    309
    Obrazlozhi sto e Anksioznost prosvetli me , Jas ti kazuvam naucni studii od 2018 godina ti sto mi kazuvas da procitam sakam. Sto e anksioznost?

Pa normalno ako si odrzuvala normalna biohemija ne bi ti doslo do anksioznost . Avtomatski kazuvas deka e sepak nedostatok na hemija .

12. Alexat

Alexat Истакнат член

Се зачлени на:
    24 февруари 2019
    Пораки:
    66
    Допаѓања:
    164
    Anksioznost vo 99% od slucaite e sklop na ubeduvanja, veruvanja, iskriveni mislenja za sebe i okolinata, koi se "nauceni" ili vo rano detstvo (najcesto) ili posle traumi, zivotni promeni itn. Tie mislenja generiraat izvesni emocii vo nas preku koi se identifikuvame, naseto odnesuvanje se prilagoduva na tie emocii, i toa stanuva proces i krug koj e tesko da se identifikuva dodeka ne ne "tresne" od zemja. Od tuka zapocnuva ona sto ovde site go narekuvaat strav, anksioznost, crni misli itn.

Da, ima klinicki slucai na depresija, kade sto veruvam deka potrebna e poddrska vo vid na hemija, NO prijatele ti dezinformiras so ova tvoe generaliziranje. Ovde najgolem del, ako ne i site, patime od iskriveni sliki za nas i svetot okolu nas.

i masko sum by the way.. :)

13. Anxiety

Anxiety Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јуни 2019
    Пораки:
    412
    Допаѓања:
    309
    Ti blagodaram na kritikata deka shiram dezinformacii , se nadevam deka ke se sredis nekoj den i ke ni ja kazes formulata citatelu na vikipedija . Imaj prijatna vecer prijatelu .

14. lovely girl M

lovely girl M Истакнат член

Се зачлени на:
    20 септември 2018
    Пораки:
    578
    Допаѓања:
    627
    На Anxiety му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Anxiety

Anxiety Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јуни 2019
    Пораки:
    412
    Допаѓања:
    309
    Јас имам само една порака да упатам јас мислам дека е редно време да го напуштам Форумов ,
    Се сложувам и со тебе , зошто да не. :D Се сложувам и со пријателчето оти да не се труди не викам не , тоа е позитивно.

16. Anie93

Anie93 Популарен член

Се зачлени на:
    8 јули 2016
    Пораки:
    3.086
    Допаѓања:
    14.878

Како бе полошо од ssri знам милион луѓе кои се средија од тоа :) многу е неубаво да "препишуваш" седативи форумски

17. Alexat

Alexat Истакнат член

Се зачлени на:
    24 февруари 2019
    Пораки:
    66
    Допаѓања:
    164
    Poseta na psiholog, 1 nedelno, 6 meseci, mnooooogu citanje za sostojbata, sto e, zosto se slucuva i slicno. Meditacija, rabota na sebe i prepoznavanje na svojata potsvest i ego. Pred edna godina mi bese strav da izlezam, strav na frizer da odam, strav market da odam, strav od strav itn, strav od doktori, od krven pritisok, od sostanoci, od banki, pocna da mi bide strav od zivotot.
    Objasni mi ti na mene koja hemija me izvadi mene?
    Dali me razbiras poentata?

Problemot e psiholoski. Se ostanato moze da e posledica , psihosomatski zaboluvanja, hemiite koi ti gi objasnuvas. Vitamini moze da se poddrska, no ne se pricina za anksioznost. Te molam objasni na lugeto ovde kakva e tvojata prikazna, koi apcinja i ishrani tebe te izvlekoa?

18. Anxiety

Anxiety Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јуни 2019
    Пораки:
    412
    Допаѓања:
    309
    Убо прочитај , мое лично искуство споделувам , а ко ќе имам рецепти на лагер тогаш ќе препишувам . Така да
    преиспитувај се ко ќе коментираш и ко ќе критикуваш некого , очигледно овде поголем дел од форумов забележав дека уживате да критикувате и расправии да водите тоа е и вашата слика на самите себе си (Вас).

Прво да ти кажам ко ќе ја имаш во мозокот анатомски сликата за Анксиозноста , и за сите други работи спектарот на гледишта ти е поголем и работите ги гледаш поинаку .
    Сигурно мислиш цело време дека несвесно пишувам тука на форумов и се трудам ?
    Свесен сум за SSRI свесен сум за Седативи , Суплементи , Витамини , Природни лекови и сл.

Знаеш кој се последиците на SSRI ? Очигледно е дека незнајш , епа нема да ти кажам оти си деструктивна персона и копај барај по интернет за тоа нешто .

Ако ме имаш читано во претходните постови нешто ќе научиш верувам .
    За тоа што некој се труди и се обидува да сподели знаење , вие сте изложени на критики , па јас со мојата Свест , свесно ќе го напуштам форумов . Свесно сфатив дека не треба да се замарам , со интелектуалци критичари кои си го полнат егото останете си на тоа ниво што да ви речам .
    Сакаш да ми кажеш дека не пијаш хемија воопшто , смешки .

Реалната слика за мене ја имам објаснато во претходните постови и имам потенцирано дека ПСИХОЛОГИЈА , БИОХЕМИЈА и СПИРИТУАЛНА ЕНЕРГИЈА се круцијални за оваа состојба , го споделувам моето искуство и знаење на оној кој сака да му помогнам , за година и пол тоа што сум го направил и го правам .

И не, не е ова некаква си приказна или илузија . ЖИВОТОТ Е РЕАЛНОСТ !

Бидете поздравени , убаво е ко ќе имаш критичари тоа значи дека вредам !
    Благодарен сум и среќен за тоа нешто !

На Anna82 и Help! им се допаѓа ова.
  19. @Sunshine12345

@Sunshine12345 Активен член

Се зачлени на:
    9 септември 2018
    Пораки:
    41
    Допаѓања:
    53
    Zdravo na site, vo grupava sum zacleneta od damna, mislam deka vekje komentarite idat vo pogresen pravec. Tuka sme za da si go kazeme iskustvoto za anksioznosta i da se posovetuvame, megjutoa vo pozitivna smisla. Dokolku nekoj resil da ja nadminuva so medikamenti ili pak na priroden nacin bez medikamenti, neka se pocituva secij izbor. Nema potreba od napagjanje za izborot, sekoj so svoe razmisluvanje.
    Toa sto imam uste da kazam, deka treba site pozitivno da gledaat, ovaa sostojba se nadminuva, vi kazuvam od licno iskustvo. Mozebi trae podolg period se dodeka ne najdete "kade lezi zajakot". Otkako ke se zapoznaete dobro sebesi i ke se posvetite na sebesi potoa lesno se nadminuva.
    Jas licno ja nadminav bez medikamenti, imam stav deka apce nemoze da go smeni nacinot na razmisluvanje. Sepak dolzna pocit i do site sto ja nadminuvaat so apcinja.
    Mozam da spodelam isto taka deka imav sekakvi misli, ogromni stravovi, jaki panicni napadi...mislev deka nikogas nema da pomine... megjutoa veruvajte deka se nadminuva. Obicno trae vo razlicni fazi, megjutoa eden den mi dojde preku glava, otkako ispitav deka fizicki se e vo red so mene, smeniv rabota, otrgnav mnogu lugje od mene koi mi pravea stres i pritisok i poleka pocna da splasnuva anksioznosta.
    Samo gledajte pozitivno i veruvajte si sebesi, se se nadminuva.
    Dokolku nekoj e zelen za sovet kako sum se spravila, so kakvi tehniki moze da spodelime slobodno.
    Imajte ubava vecer!

На Help!, Caci55, tina2018 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  20. Alexat

Alexat Истакнат член

Се зачлени на:
    24 февруари 2019
    Пораки:
    66
    Допаѓања:
    164
    amen to that! :)

На @Sunshine12345 му/ѝ се допаѓа ова.