Анксиозност

Дискусија во 'Психологија' започната од dunja, 12 јануари 2010.

1. @Sunshine12345

@Sunshine12345 Активен член

Се зачлени на:
    9 септември 2018
    Пораки:
    41
    Допаѓања:
    53
    Thanks!
    Realno ne bev aktivna edno vreme zasto bas poradi postovive se polnev si negativna energija i me nasocyvaa vo pogresen pravec. Site go imame istiot problem i tuka sme da spodelime i da se posovetuvame, a ne da se napgjame, da se naddavame koj znae povekje i red drugi raboti. Celta na grupava e da se napolnime so pozitiva, pozitivni misli!

На Alexat му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Smiley11

Smiley11 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јуни 2013
    Пораки:
    271
    Допаѓања:
    170
    Здраво. Од денес ми препишаа терапија деметрин по пола таблета насабајле и поручек и елисеа пред спиење. И измеѓу неурофорте. Ме интересира искуства со комбинацииве И дали елисеата и деметринот влијаат на килажа? Ви благодарам. Поздрав

3. Мејз

Мејз Истакнат член

Се зачлени на:
    29 мај 2018
    Пораки:
    388
    Допаѓања:
    4.122
    Jas piev elicea i nemav promeni vo kilazata, za drugite neznam

На Smiley11 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    6.181
    Допаѓања:
    16.413
    Кога ќе се сетам на нешто имам црно мисли особено на сабалје, ми се повраќа, м3 боли желудник и одам WC ме фаќа стомак. Дали ова е знак дека ми се крева притисокот?

На Zorica59 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Zorica59

Zorica59 Активен член

Се зачлени на:
    3 јули 2019
    Пораки:
    138
    Допаѓања:
    49
    Ma NE pi nisto NE pomaga ako ti e od rabotata kako mene bolje napusti NE SE Maci so dimitrin

6. Anie93

Anie93 Популарен член

Се зачлени на:
    8 јули 2016
    Пораки:
    3.086
    Допаѓања:
    14.879
    Не е не се секирај :) и кажи како ти е челото? :)

7. Smiley11

Smiley11 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јуни 2013
    Пораки:
    271
    Допаѓања:
    170
    Не ми е од работата :)

8. Hombre

Hombre Нов член

Се зачлени на:
    14 август 2019
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    1
    Здраво,
    знам дека ова би требало да е само женски форум, али мислам дека е добро место кај што може да споделиме и да прашаме и ние машките нешто :)

пред 2 и пол месеци го добив првиот паничен напад, се деси поради ненадејна смрт на колега, тоа бил тригерот на ова што ми се дешава у моментот .. имаше периоди кога западнав во длабока криза, кај што како што би рекол, се наоѓаш во тунел а не гледаш никаде светлина, од пред недела-две ми е малку подобро, па почнав да посетам и психијатар, ми даде хелекс 0,25 наутро и навечер да ги пијам 2-3 недели како и сероксат да ги пијам неколку месеци. Сеуште ги имам тие трауми, али траумите од овие 2-3 месеци, можеби се помалку се, али сеуште ги имам и пак на моменти ме фаќа паника. Што мислите вие за ова?

Ви благодарам,
    Поздрав

9. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    6.181
    Допаѓања:
    16.413
    Одма се напив Лорсилан покажува и ми поминаа паниките и сл глупости.
    Челото ми е подобро Фала Богу :) минимална болка ко ќе се допрам. Како си ти? :)

10. tina2018

tina2018 Популарен член

Се зачлени на:
    19 декември 2018
    Пораки:
    2.171
    Допаѓања:
    3.943
    А ти беше присутен кога почина колегата? Јас се исплашив кога мајка ми падна и викнав брза помош, а не па друго нешто. Треба време веројатно, добро што си бил на психијатар. Се најдобро

11. Hombre

Hombre Нов член

Се зачлени на:
    14 август 2019
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    1
    Не, не бев. Прво слушнав дека му се слошило, па веднаш на клиника, па во кома, па некако демек се подобрила ситуацијата, па после 2 месеци си почина. Нека му е лесна земјата. Али мене од првиот момент, почнаа да ми се тресат рацете и од тогаш на таму сум имал неколку напади на паника. Помина тој првичниот страв дека нешто може и мене да ми се деси, сега ме мачат дешаквите од периодов што го доживеав и ко што спомав, сеуште ги имам, па се плашам да не поминам пак низ истиот период или што ако не помине ова .. али си давам "кураж" што би рекле постарите, али како и да е, верувам дека треба подолго време да помине, зошто траумата не е мала работа. Само сакав да прашам дали некој имал такво некое искуство и дали и после колку време ваквките типови на лекарства почнале да дејстуваат

12. tina2018

tina2018 Популарен член

Се зачлени на:
    19 декември 2018
    Пораки:
    2.171
    Допаѓања:
    3.943
    А зашто да ти се случи и тебе, имате високо ризична работа или? Па може секому да се случи, жешко и загадено, ама не треба така да мислиме. Јас си пијам витамини и минерали за да можам да издржам на работа ноќна смена, и после преспивам убаво, колку можам на времево. Ми фали само природа, ептен жалам што ретко ја посетувам. Сите сме напнати, не е до тебе. Сигурно бил стрес, штом си се тресел. Сакам само поддршка да ти дадам, еве некој ако има искуство со лекарствата нека ти каже. Колку години имаш?

13. Hombre

Hombre Нов член

Се зачлени на:
    14 август 2019
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    1
    31 .. али тоа бил тригерот, све остало се собрало. Стресови, стравови .. ко што напоменав отидов на психијатар и моментално консумирам лекарства(хелекс 0.25мг 2х1 и сероксат 1/2 дневно). Али после скоро недела пак имам некои напади, па сакав да се информирам дали е нормално тоа

На tina2018 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Bambola Bruce

Bambola Bruce Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јуни 2019
    Пораки:
    139
    Допаѓања:
    49
    Здраво. Вчера бев кај докторот и ми препиша Флунисан од 20 мг , по една таблета насабајле и навечер + Ансилан од по 10 мг на вечер оти подолг период не ги пиев тие Флунисан редовно и така убаво ми се изнаразвика дека тоа е глупост и треба редовно да се пијат. Бидејќи стравот ми се зголеми во последниве месеци ми ја даде оваа двојна доза... И сега како што се наближува времево за одење на одмор мене ме фаќаат паники и тажни мисли - не ми се разделува од дома.. Имам страв да не ми се случи нешто по пат , да не ме фати паничен напад и да не можи да ми помини... Некој со ваква терапија и вакви стравови?

На Zorica59 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Мејз

Мејз Истакнат член

Се зачлени на:
    29 мај 2018
    Пораки:
    388
    Допаѓања:
    4.122
    За страв требало да ти даде елицеа. Тие го намалуваат стравот. Јас сум со панично растројство, ги пиев елицеа

16. Bambola Bruce

Се зачлени на:
    15 јуни 2019
    Пораки:
    139
    Допаѓања:
    49
    Никогаш ги немам пиено тие ... И тебе тие ти помогнаа? Истиов страв и ти го имаше-- страв да се напушти домот..?

17. Мејз

Мејз Истакнат член

Се зачлени на:
    29 мај 2018
    Пораки:
    388
    Допаѓања:
    4.122
    немам страв да го напуштам домот, кај мене е стравот да не ми се случи нешто, страв од смрт. Една недела ги пиев, делуваа ама мене повеќе аклонилот. Затоа ги сменив, а тебе ако ти помагаат пиј ги

На ЕденЧлен му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Zorica59

Zorica59 Активен член

Се зачлени на:
    3 јули 2019
    Пораки:
    138
    Допаѓања:
    49
    Flunisanot e dobar ko eliceja e pomaga ama NE resava problem...ansilanot ic NE go biva

19. kostadinka24

kostadinka24 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 март 2012
    Пораки:
    729
    Допаѓања:
    290
    mozebi treba da se zgolemi dozata na seroxat koga jas pocnav da gi pijam pocnav od 10 mg i so potepeno zgolemuvanje dojdov do 40 mg koga prestanaa panikite.Pojdi pak na psihijatar i razgovaraj.\Sekoe dobro.

20. Bambola Bruce

Се зачлени на:
    15 јуни 2019
    Пораки:
    139
    Допаѓања:
    49
    се разбира дека не решава целосно.. од нас се зависи.. имаш пиено флунисан?