Анксиозност

Дискусија во 'Психологија' започната од dunja, 12 јануари 2010.

1. Wahnsinn

Wahnsinn Популарен член

Се зачлени на:
    10 јули 2015
    Пораки:
    376
    Допаѓања:
    2.459
    Здраво на сите. Да бидам искрена малку сум запознаена со анксиозноста, но сакам само да препорачам на сите да почнат да вежбаат ЈОГА. Ама вистински да вежбаат, и да дојдат до внатрешниот мир.
    Се е во главата.

Поздрав :hug:

На lovely girl M, peperutka87, Alexat и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. MarianaBT

MarianaBT Истакнат член

Се зачлени на:
    23 март 2013
    Пораки:
    344
    Допаѓања:
    1.037
    ==
    од секој оброк што ти е припремен;количински ... секогаш остави 1/3 ... без разлиkа дали не си заситена итн... и секако намалување на енргетските пијалоци да не речам кафето....
    и секако други работи не прави кои ти даваат моментално задоволство,,, а потоа "si down"... поздрав ... и секое добро :)

На Lady D ❤️ му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Bambola Bruce

Bambola Bruce Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јуни 2019
    Пораки:
    139
    Допаѓања:
    49
    даа... нарочито ова време..

На Sejfullai му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Sejfullai

Sejfullai Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јуни 2019
    Пораки:
    1.008
    Допаѓања:
    14.789
    Ама секој ден се случува, без оглед на тоа што правам...

5. MarianaBT

MarianaBT Истакнат член

Се зачлени на:
    23 март 2013
    Пораки:
    344
    Допаѓања:
    1.037
    [[
    ќе помине... научи се на трпение.. не е облачно секогаш нели ,,

---
    секако дека сакам да помогнам некако од искуство бар... без разлика .. преиспитај ги постапките кои ти носат моментално задоволство... исфрли ги ... и да секако немораш да го практиваш ,моето мисленје...
    и така ...

Последна измена од модератор: 17 август 2019
    На Sejfullai му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Bambola Bruce

Bambola Bruce Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јуни 2019
    Пораки:
    139
    Допаѓања:
    49
    некој да ми кажи како се справува со стравот при патување?

7. Niki5

Niki5 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 декември 2017
    Пораки:
    39
    Допаѓања:
    13
    Уффф проклета Анксиозност , толку многу не замара сите до нема и каде . Мене ме замара постојано каде и да сум , си другаруваме 5 години шит хепенс. Понекогаш си викам толку ми е убав животот а понекогаш не наоѓам смисла. Се плашам скоро од све најмногу од ПАТУВАЊЕ . Повеќе од пола саат во кола неможам да се возам , поради ова не ми се ни оди на одмор , избегнувам и шетање по други градови за да нели не ми се случи нешто Во животов до сеа се немам напиено ниту АД ниту СЕДАТИВИ , ниту имам посетено ПСИХИЈАТАР ИЛИ ПСИХОЛОГ . Се чуствувам како животот да поминува покрај мене , цело време мислам дека ќе умрам осеќам притисок во гради , како вибрации кај срцето , стегање под левата града , трнење на лева рака , болки во желудник , малаксалост , тахикардии од време на време , немир стален ужас, понекогаш се осеќам како да лебдам, понекогаш осеќам како оган во мозокот и мислам полудувам, како недостаток на кислород како да се гушам и одма мислам срцев удар е . Лоши вести одма ме вознемируваат , ќе слушнам некој млад умрел одма мислам дека и мене истото ќе ме снајде . Се плашам за моите најблиски . Се плашам кога ќе ми заѕвони телефонот од лоши вести. Мн ме иритира кога ќе видам споделени вести на фб или инста дека некој починал и одма ме фаќа страв . Навечер неможам да спијам дур не се раздени Дури и некогаш кога ми е све убаво се прашувам еј чекај како тоа сеа ти е океј. Инаку по природа сум весела и позитивна личност играм пеам се смеам и сите тоа го кажуваат за мене колку сум била позитивна а незнаат какви црни мисли ме обземаат . Сеа почнав да прекинувам и алкохол да пијам зашто почнав да се филмам дека од алкохолот имам тахикардии , кафиња воопшто не пијам зашто вознемиреност лвл макс , енерџи лијалоци исто така единствено цигари пушам и нив неможам да ги оставам Незнам што да кажам више истоштува проклетава АНКС . Ме интересира дали некој се ИЗЛЕЧИЛ ЗАСЕКОГАШ ? Кој е начинот ? Понекогаш сум толку безнадежна а понекогаш успевам да се справам . Си праам шали и на своја сметка и капирам на моменти какви филмови си правам и си викам не си тачна . Али има и филмови лоши што ме филмаат ептен и тешко се справувам со нив , што тогаш ?!ВЕ МОЛАМ ЗА НЕКОЈ СОВЕТ , ПОМОШ БИЛО ШТО. ИМА ЛИ НЕКОИ СЛИЧНИ ФИЛМОВИ КАКО МЕНЕ ИЛИ ЕДИНСТВЕНА СУМ .Бев малку поопширна извинете на досада но морав да се искажам .

На Anxiety и Zorica59 им се допаѓа ова.
  8. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    6.261
    Допаѓања:
    16.536
    Имам грутка, нз цел организам ми е измешан, ми се плаче и плачев во вц на работа, се напив Лорсилан. Вознемирена сум, гледам треба денес или утре да ми дојде.
    Колешката ми се потсмевна дека пак ќе плачам.
    Не знам како да излезат од ова.

9. bobooo

bobooo Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јуни 2014
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    2
    Dali nekoj zemal bahovi kapki na prirodna baza i dali dobri

10. Alexat

Alexat Истакнат член

Се зачлени на:
    24 февруари 2019
    Пораки:
    67
    Допаѓања:
    164
    Ne si edinstvena. Ima izlez, te uveruvam :). Zapamti samo deka tvoite misli ne se "tvoi". I nauci se da zivees so niv nekoe vreme. A vo meguvreme poseti psiholog.

На Niki5 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    6.261
    Допаѓања:
    16.536
    Сакам да прашам. Значи вака, на сабалје станувам во 6ч, се спремам и заминувам на работа т. Е. Чекан бус во 7,и,20,а на работа сум од 8. За 15мин сум на работа, што значи ми е блиску и менувам 2 буса. Работам до 4 саати, потоа пешачам до постојка 5,6 минути и си одам со еден бус. Дома стигнувам, пример во 4 и 40, јадам и си легнувам. Спијам саат и пол.
    Значи од 5 до 6 и пол.
    Станувам и одам на прошетка в парк кој ми е оддалечен од дома 5 минути, седам со друштво и си одам бидејќи ми се спие.
    Дали е нормално само пола саат, саат излезена од дома и да ми се смачи, покрај тоа што преспав.
    Само ми се лежи

На Zorica59 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Bunny2

Bunny2 Популарен член

Се зачлени на:
    26 декември 2010
    Пораки:
    1.301
    Допаѓања:
    1.639
    Дечки искуство со асентра?
    Дали ве правеше поспани на почетокот?

На Zorica59 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. lo=over

lo=over Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јуни 2016
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    18
    Здраво на сите. Моите напади на паника почнаа на почетокот на оваа година, но секогаш беа само моментално и добро се справував со нив. Овој пат бев под преголем стрес, цели 15 дена буквално целото тело ми се тресеше откако ќе се разбудев, чувствував страв, се гушев, не можев да дишам, мислев ќе ми пукне срцето, имав напади на паника, немав апетит итн. Сето тоа успеав да го смирам, но сега некогаш во денот чувствувам како вртоглавица и зашеметеност во главата и најпрво, осеќав како цело тело да ми лебди така како кога паѓаме во сон, а сега само една страна од телото и тоа само некогаш во денот. Исто така овој период сум премногу тажна, постојано имам некое депресивно чувство. Дали мислите дека ова ми се случува заради периодот кој го имав, односно тоа чувство на лебдење и вртоглавици дека се дел од анксиозноста, бидејќи многу сум исплашена мислам ќе паднам во тие моменти? ;(

На Мејз му/ѝ се допаѓа ова.
  14. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    6.261
    Допаѓања:
    16.536
    Јас почнав да пишувам како кратки прикази на англсики, не знам колку е во ред тоа. Но, чувстувам нервоза во желудник, ми се расипува апетит. И вака решив да пишувам, ама страв ми е да не забегам. Инаку во ПМС сум.

15. Alexat

Alexat Истакнат член

Се зачлени на:
    24 февруари 2019
    Пораки:
    67
    Допаѓања:
    164
    Sekogas tragajte po vnatresen mir. Vnatresniot mir, spored mene e plodot koj na kraj site ke go sobirate sekojdnevno. Imajte trpenie i hrabrost. No zapamtete deka hrabrost ne e otsustvo na strav. Hrabrost e da pravite ona sto otsekogas ste sakale da go pravite ili sto ste go pravele pred anks, iako se cuvstvuvate isplaseno. Vo prilog edna mudrost koja e i pricina i lek za covekovata (samo)svest. Ubavo popladne na site :)

Прикачени фајлови:

На lo=over и joy1 им се допаѓа ова.
  16. Anxiety

Anxiety Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јуни 2019
    Пораки:
    412
    Допаѓања:
    309
    Не

Некој да се справува или се справил со откажување на социјални мрежи ? И какво е искуството ако постои таков лик ?

Зорица како мериш допамин ?

Последна измена од модератор: 19 август 2019
    На Zorica59 и GirlLove им се допаѓа ова.
  17. Zorica59

Zorica59 Активен член

Се зачлени на:
    3 јули 2019
    Пораки:
    138
    Допаѓања:
    49
    NE znam jas pijam elicea I NE sum zadovlna

Vaka Sega toa nedostako na kislorod I jas go osekam a nigdeka NE ispituvat...OD uvo zimale krv....I konecno da SE izlecic I'ma Ali skupo 5000 srbija e...kolku vreme SI na tableti

Последна измена од модератор: 19 август 2019
  18. Anxiety

Anxiety Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јуни 2019
    Пораки:
    412
    Допаѓања:
    309
    Не си сама , го имаме доживеано нештото , едноставно елиминирај ги тие работи батали фб инста , себе си јас лично работам на елиминирање на социјални мрежи ... и фокусирање на проблемот и решавање на истиот . Од сето тоа останаа само болки и зуења во мојата глава и многу ретко паничен напад , последно 3 месеци немав напад , но во овај месец два пати ден за ден пред две недели до сега немам .

19. boy111

boy111 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 октомври 2018
    Пораки:
    81
    Допаѓања:
    48
    Зарем зуењето во уши може да биде од Анкс.? Јас сакам да идам да снимам средно уво..

20. Anxiety

Anxiety Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јуни 2019
    Пораки:
    412
    Допаѓања:
    309
    Се е возможно .