Jas imam vrtoglavici strasna tezina vo glava stegnat vrat slabost vo race noze gadenje mislam ke povratam i custvo deka sekoja sekunda ke se onesvestam kako se izbori so ova mnogu se plasam deka sekoj den osekjam sekakvi simptomi mnogu neprijateni
Dali vi se slucuva navecer koga zaspivate I koga pagjate u son da vi se slosuva I da izripate?nekogas Kako vozduh da nemam Ali pretezno Kako da propagjam u krevetot Kako na branovi da lezam taka mutavo vo glavata?
Inaku jas unazat pisuva za mojot problem so vrtoglavici...cela bremenost vo horor I strav...konesno se porodiv zivi zdravi...no nisto ne zavrsuva Sega pocnuva poslem poragjajot site simptomi bukvalno na noze ne mozev da stojam...me tresese celo telo iznemostenost Steganje vo gradite Bez vozduh Bez ramnoteza vrtoglavica sve..nekako se potsmirija drugive simptomi Ali vrtoglavica imam mnogu...se palsam Sama da ostanam so deteto se gubam gledam poveke da lezi da ne go drzam voznemirena sum mnogu Kako ke go cuvam...Moram da zemam terapija tazna sum palcam zasto mi e vaka zasto ne mozam da uzivam koga ke go zemam zasto da se palsam mnogu mi se vrti nemozam da stojam na noze...ke moram da prestanam da go dojam Moram da pijam terapija nekakva Sto da pravam ve molam za Dover pomos kade da odam na psiholog psihijatar pomagajte potrebna sum mu na ova dete
I energija nemam voopsto bukvalno da se izbanjam za Mene e Kako kojznae Kolkava rabota sum zavrsila po cel den lezam poso koga stojam I prava bilo sto mi e loso I mi se vrti...
Бидете позитивни секогаш, не е важно каде сте или колку ви е тешко. Запомнете дека анксиозноста, стравот, паниката е само еден период од вашиот живот низ кои поминувате. Вас не ве дефинираат мислите и стравот туку вашите дела.вие сте она што го правите а не она што ви поминува низ глава. Мислите можат да се менуваат денес едни утре други. Живејте го животот полни со љубов и бидете среќни. Мислете позитивно и убави работи ќе ви се случуваат. Она што го посакуваме тоа и го привлекуваме.
@jaana1 Искрено, тоа што го опишуваш звучи повеќе на депресија (постпородилна?). Консултирај се со матичниот лекар, сигурна сум дека ќе те советува и ќе ти препорача добар психијатар.
Vrtoglavicata, tremorot, da ne povtoruvam, se sto napisa se se toa sinptomi na anksioznost, kaj tebe zbogateni sega I plus so hormoni. Odi na lekar I ponatamu tie si znaat am terapija ke ti pomogne da uzivas so deteto namesto da se plasis
Pomaga, ama treba vreme, kaj sekogo razlicno ama da. Samo edno ke kazam, nitu eden ad lek ne pomaga vo socijalizacijta tuku samo vie, lekot treba da nauci deka ne pagate,ne umirate, nema srce da ve stegni, "bolest" nema bidejki simptomi nema E togas raste samodoverbata, guzvata I muaetot ne smetaat.
Здраво Прв пат ќе почнам да пијам Цитрам последните 3месеци пијам 5HTP сега ќе почнам со Цитрам, ама многу ми е страв да не бидам после зависна од нив да не не можам без нив. И уште нешто дали од кога ќе ми заврши терапијата со нив ќе мора потоа пак да ги пијам т.с цел живот?
Здраво, јас повеќе од година пијам 10кс Цитрам и сум задоволна. Ги пиев со прекини под надзор на лекар Инаку и тие 5HTP ми ги препорача ама ми е страв да ги пијам оти еднс членка ми кажа дека не се пијат со АД. Искуство 5HTP?
Незнам јас ништо не осеќам џабе се мислам тие 5HTP. И уште нешто извини вака шо досадвам мене ми рече 6-9 месеци да ги пијам Цитрамот ама незнам дали да почнам страв ми е после да не неможам без нив дали ќе се деси нешто ако ги прекинам нејќам да ги пијам година многу ми е
Јас го велев истото па еве ме. Можеби ти ќе треба само неколку месеци да ги пиеш. Не е страшно и година. Јас реков се ќе направам само да излезам од оваа глупост. И јас се плашев од апчиња но, запамти мора да почнеш од негде. Ако не се за тебе ќе ги сетиш одма и ќе ти смени докторката.
Ве молам доста од советите позитивно размислување не останувајте на тоа , денес од овој момент почнувајте да работите на средување на биохемијата во вашето тело инаку цел живот ќе се мачите со оваа проблематика , се знај храната е најважна и таа ќе ви помогни да го смените коренот на се ! И вежбајте за да ја искористите енергијата што ви ја дава здравата храна , не само ќе скроламе по форуми , напрајте нешто поздрав.
Се согласувам, најлош совет кој може да му го дадеш на било кој со било кое психичко пореметување е "мисли позитивно". Кој не поминал низ тоа не знае, така што не е за фаќање замерки, но тврдам дека само ја влошува ситуацијата. И да дополнам би сакала, редно време е да почне да се гледа на психа како нормален дел од здравјето на човекот. Не сте луди ако ви треба помош. Не "претерувате" или "немате што да правите" или "имате вишок време" ако ви е потребна психотерапија. Во денешно време повеќето психички проблеми со кои се соочуваат луѓето не се нималку тривијални.