1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Анксиозност

Дискусија во 'Психологија' започната од dunja, 12 јануари 2010.

1. Soultolive

Soultolive Активен член

Се зачлени на:
    17 октомври 2019
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    8
    Ептен имам проблем со апетит... едвај функционирам сега. Едвај поткаснувам. Знам дека ќе помине... само многу е мачен процесов. Тортура ми е ова фала за совети

На SpoiledBaby и dayla им се допаѓа ова.
  2. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    6.183
    Допаѓања:
    16.415
    Дали ви се случил последните два дена од циклусот да сте напнати, и други симптомот на анкс?

3. hellocity

hellocity Популарен член

Се зачлени на:
    28 август 2017
    Пораки:
    3.088
    Допаѓања:
    6.678
    Исто и јака депресија 3 4 дена пред менс и уплашеност

4. lovely girl M

lovely girl M Истакнат член

Се зачлени на:
    20 септември 2018
    Пораки:
    578
    Допаѓања:
    627
    Da, seto toa e od hormonite mislam od namalen estrogen.

На GirlLove му/ѝ се допаѓа ова.
  5. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    6.183
    Допаѓања:
    16.415
    Чаре? Редовен секс?

6. lovely girl M

lovely girl M Истакнат член

Се зачлени на:
    20 септември 2018
    Пораки:
    578
    Допаѓања:
    627
    Pij vitamini b6, magnezium, hranise zdravo, namaligo kafeto posebno pred ciklus I vezbaj.seksot nema vrska so ova.

Anksioznosta lesno moze da se pobedi ako navistina ste spremni da se soocite so nea.kolku I da vi e tesko I da vi se cini deka nema izlez treba da napravite nekakov cekor. Ne stojte vo mesto, ako sakate da vidite promena mora da napravite nesto okolu toa. Jadete zdrava hrana, bidete fizicki aktivni kolku sto mozete povekje, odvojte vreme za sebe sekoj den barem po 30 min I pravetego ona sto sakate najmnogu, slushajte muzika, citajte knigi, meditirajte, I se drugo sto ve ispolnuva.isplanirajte go svoeto vreme odnapred, site vashi zadaci I aktivnosti zapishetegi i reshavajtegi edno po edno taka ke ostanete organizirani i vremeto ke vi e sekogash ispolneto.i sto drugo da vi kazam, uzivajte ;)

Последна измена од модератор: 23 октомври 2019
    На Anie93, Anxiety и GirlLove им се допаѓа ова.
  7. Anxiety

Anxiety Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јуни 2019
    Пораки:
    412
    Допаѓања:
    309
    se razbira , od koga zboruvam za biohemija samo koj kako razbira. Odlicno ! Me bendisuva sto si gi sfatila rabotite !
    Kafe i Gazirani sokovi pomnozhete gi so 0 .

|Da uzivame vo anksioznosta ubo kaza :D haha

Последна измена од модератор: 23 октомври 2019
  8. Mrs. Lovett

Mrs. Lovett Истакнат член

Се зачлени на:
    5 октомври 2018
    Пораки:
    822
    Допаѓања:
    3.125
    Точно дека здравата исхрана и те како влијае на психата, но и премногу „здрава“ храна може штетно да влијае и не на секој организам му одговара истата исхрана. Пробај да најдеш некој баланс, внесувај б - комплекс тие го зголемуваат апетитот, гледај физички да си активна за да „те изгладни“ и гледај умот да ти е зафатен со други работи за да не се преоптеретуваш со овој проблем, а со тоа и да си го зголемуваш. Што се однесува на храната гледај протеини од различни јаадења да не мешаш, затоа што тоа дуе и се осеќаш сита. Би ти препорачала да се насочиш повеќе на овошје и зеленчук, свеж или варен, намали млечни производи, избегнувај овошја со високо количество на витамин ц, затоа што и пречи на жолчката па може да се јави гадење. Авокадо и такви слични ствари што ги бустаат ради маркетинг избегавај, чисто затоа што ни самите не знаат што е добро, а што не. Чист пример со чоколадото што не можат да се решат дали е здраво или не и со цигарите порано што се веруваше дека пушење тутун е здраво затоа што го забрзува метаболизмот, сеа е друга песна, утре ќе биде трета. Поздрав и секое добро.

9. ivana.0909

ivana.0909 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јуни 2013
    Пораки:
    443
    Допаѓања:
    228
    Како да се откачам од хелексот? Секој ден пијам од 0,25 и веќе сум зависна,не сакам да го пијам повеќе

10. Mrs. Lovett

Се зачлени на:
    5 октомври 2018
    Пораки:
    822
    Допаѓања:
    3.125
    Разговарај со стручно лице, со тој што ти го препишал. Ако не ти одговара и не гледаш никаков напредок, а притоа се придржуваш до тоа што ти е кажано побарај помош од друго стручно лице. Сама на своја рака немој да експериментираш.

11. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    6.183
    Допаѓања:
    16.415
    А што би кажале дека јас јадам на празен желудник маџун, секое сабалје?

12. Wanna.be.mum

Wanna.be.mum Популарен член

Се зачлени на:
    1 јуни 2013
    Пораки:
    1.019
    Допаѓања:
    1.101
    5HTP se dobri, kolku sto moze.da se bidejki se na prirodna baza, mene mnogu mi go smirija stomakot, zeludnikot, ama stom ke pies ad prekini so niv. Nemoj pred vreme da mislis a sto.posle niv uste ne si gi ni pocnala ;) ke vidis posle, se e polesno, so lesno.

Eden od simptomite za anksioznost :) za zal.

Последна измена од модератор: 26 октомври 2019
    На Mrs. Lovett му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Non4e26

Non4e26 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јули 2019
    Пораки:
    62
    Допаѓања:
    18
    Mi se slosi na rabota..Naednas.pocistvuvav kako ostra bolka vo srceto , kako struja da.me secna..pocna da.mi se.zdrvuva prvo levata raka pa desnata..So brza.pomos me prefrlija vo bolnica.Da napomenam imam anckioznkst pijam terapija..imam stres celo vreme i napnata sum. MI BILE SPOENI pritisocite taaka mi kazaa i.padnat sekerot
    EHOTO i krvnata slika mi e.super...No eve denes pak pocustvuvav kako bodezi...neznam dal mi e.ova se od ankcioznosta

14. pianogirl

pianogirl Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јули 2018
    Пораки:
    706
    Допаѓања:
    913
    Јас ќе ти кажам браво. Ние дома го правиме маџунот и ги знам придобивките од него и затоа ти велам браво

15. Quincy

Quincy Популарен член

Се зачлени на:
    1 април 2015
    Пораки:
    468
    Допаѓања:
    8.009
    Луѓе како се справувате со страв од непознато? Неодамна се преселивме Америка со сопругот. Нормално во туѓа средина и непознат и голем простор со милион луѓе, не знам како ќе се справувам. Уште пред да дојдеме тука ме облева чувство на страв и анксиозност и никако не ми поминува. Тек допрва треба да почнувам со работа, запознавање луѓе и користење јавен превоз. :worried: Имам мачнини во стомакот од таа помисла како ќе се снајдам и како ќе биде.:(

16. SexiLy

SexiLy Популарен член

Се зачлени на:
    27 април 2011
    Пораки:
    500
    Допаѓања:
    2.109
    Дали некој од вас имал анксиозност пропратена со панични напади кои завршуваат со агресија? И како се справил?

17. Anie93

Anie93 Популарен член

Се зачлени на:
    8 јули 2016
    Пораки:
    3.086
    Допаѓања:
    14.882

Нормално е од промена на животна средина да имаш страв, да приметуваш промена, само луѓето со анкс поизразено им е тоа. Не ја знаеме причината зошто си таму и како ти е односот со сопругот ама ете имаш преблиска личност на кого можеш да се потпреш. Не размислувај мн што како ќе биде, уживај во моментот, биди присутна во сегашноста и со среќа!

На Quincy и GirlLove им се допаѓа ова.
  18. Azx

Azx Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јули 2019
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    8
    Samo kje vi kazham deka shto povekje chitate tuka za simptomite na drugite, polosho kje vi e i kje pochnete da gi imate istite simptomi. Toa e prichinata zoshto lugjeto shto ja pobedile anksioznosta ne gi chitate tuka. Moj sovet nauchete nekolku tehniki koi ve smiruvaat i ne doagjajte ovde da chitate. Pred spienje napravete si plan shto da pravite sledniot den i kje se chuvstvuvate mnogu podobro.

На bibiiii, theowndemon и GirlLove им се допаѓа ова.
  19. Soultolive

Soultolive Активен член

Се зачлени на:
    17 октомври 2019
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    8
    Благодарам за супер советот. Но некогаш не помага ова... Среќа, посетив психијатар и почнав со вистинско третирање на проблемот. Веќе ми е подобро со физичките симптоми, а другото чекор по чекор. ♥️

Најпаметно нешто е да посетиш психијатар. Предлог спец. Васка Кочоска од Охрид.

Советувај се со психијатар.

Последна измена од модератор: 26 октомври 2019
    На Mrs. Lovett му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Mrs. Lovett

Се зачлени на:
    5 октомври 2018
    Пораки:
    822
    Допаѓања:
    3.125
    Знам, затоа во претходните постови имав напишано дека некогаш е навистина неопходно стручно лице па и во некои случаи и антидепресиви (иако јас не сум баш за нив, освен ако навистина се потребни). Баш ми е мило и очекувам уште подобра да си. Само напред и не се откажувај ниту на една препрека, полека ќе си дојде се, треба време и посветеност. Поздрав :l:.