Ептен имам проблем со апетит... едвај функционирам сега. Едвај поткаснувам. Знам дека ќе помине... само многу е мачен процесов. Тортура ми е ова фала за совети
Pij vitamini b6, magnezium, hranise zdravo, namaligo kafeto posebno pred ciklus I vezbaj.seksot nema vrska so ova. Anksioznosta lesno moze da se pobedi ako navistina ste spremni da se soocite so nea.kolku I da vi e tesko I da vi se cini deka nema izlez treba da napravite nekakov cekor. Ne stojte vo mesto, ako sakate da vidite promena mora da napravite nesto okolu toa. Jadete zdrava hrana, bidete fizicki aktivni kolku sto mozete povekje, odvojte vreme za sebe sekoj den barem po 30 min I pravetego ona sto sakate najmnogu, slushajte muzika, citajte knigi, meditirajte, I se drugo sto ve ispolnuva.isplanirajte go svoeto vreme odnapred, site vashi zadaci I aktivnosti zapishetegi i reshavajtegi edno po edno taka ke ostanete organizirani i vremeto ke vi e sekogash ispolneto.i sto drugo da vi kazam, uzivajte
se razbira , od koga zboruvam za biohemija samo koj kako razbira. Odlicno ! Me bendisuva sto si gi sfatila rabotite ! Kafe i Gazirani sokovi pomnozhete gi so 0 . |Da uzivame vo anksioznosta ubo kaza haha
Точно дека здравата исхрана и те како влијае на психата, но и премногу „здрава“ храна може штетно да влијае и не на секој организам му одговара истата исхрана. Пробај да најдеш некој баланс, внесувај б - комплекс тие го зголемуваат апетитот, гледај физички да си активна за да „те изгладни“ и гледај умот да ти е зафатен со други работи за да не се преоптеретуваш со овој проблем, а со тоа и да си го зголемуваш. Што се однесува на храната гледај протеини од различни јаадења да не мешаш, затоа што тоа дуе и се осеќаш сита. Би ти препорачала да се насочиш повеќе на овошје и зеленчук, свеж или варен, намали млечни производи, избегнувај овошја со високо количество на витамин ц, затоа што и пречи на жолчката па може да се јави гадење. Авокадо и такви слични ствари што ги бустаат ради маркетинг избегавај, чисто затоа што ни самите не знаат што е добро, а што не. Чист пример со чоколадото што не можат да се решат дали е здраво или не и со цигарите порано што се веруваше дека пушење тутун е здраво затоа што го забрзува метаболизмот, сеа е друга песна, утре ќе биде трета. Поздрав и секое добро.
Како да се откачам од хелексот? Секој ден пијам од 0,25 и веќе сум зависна,не сакам да го пијам повеќе
Разговарај со стручно лице, со тој што ти го препишал. Ако не ти одговара и не гледаш никаков напредок, а притоа се придржуваш до тоа што ти е кажано побарај помош од друго стручно лице. Сама на своја рака немој да експериментираш.
5HTP se dobri, kolku sto moze.da se bidejki se na prirodna baza, mene mnogu mi go smirija stomakot, zeludnikot, ama stom ke pies ad prekini so niv. Nemoj pred vreme da mislis a sto.posle niv uste ne si gi ni pocnala ke vidis posle, se e polesno, so lesno. Eden od simptomite za anksioznost za zal.
Mi se slosi na rabota..Naednas.pocistvuvav kako ostra bolka vo srceto , kako struja da.me secna..pocna da.mi se.zdrvuva prvo levata raka pa desnata..So brza.pomos me prefrlija vo bolnica.Da napomenam imam anckioznkst pijam terapija..imam stres celo vreme i napnata sum. MI BILE SPOENI pritisocite taaka mi kazaa i.padnat sekerot EHOTO i krvnata slika mi e.super...No eve denes pak pocustvuvav kako bodezi...neznam dal mi e.ova se od ankcioznosta
Јас ќе ти кажам браво. Ние дома го правиме маџунот и ги знам придобивките од него и затоа ти велам браво
Луѓе како се справувате со страв од непознато? Неодамна се преселивме Америка со сопругот. Нормално во туѓа средина и непознат и голем простор со милион луѓе, не знам како ќе се справувам. Уште пред да дојдеме тука ме облева чувство на страв и анксиозност и никако не ми поминува. Тек допрва треба да почнувам со работа, запознавање луѓе и користење јавен превоз. Имам мачнини во стомакот од таа помисла како ќе се снајдам и како ќе биде.
Дали некој од вас имал анксиозност пропратена со панични напади кои завршуваат со агресија? И како се справил?
Нормално е од промена на животна средина да имаш страв, да приметуваш промена, само луѓето со анкс поизразено им е тоа. Не ја знаеме причината зошто си таму и како ти е односот со сопругот ама ете имаш преблиска личност на кого можеш да се потпреш. Не размислувај мн што како ќе биде, уживај во моментот, биди присутна во сегашноста и со среќа!
Samo kje vi kazham deka shto povekje chitate tuka za simptomite na drugite, polosho kje vi e i kje pochnete da gi imate istite simptomi. Toa e prichinata zoshto lugjeto shto ja pobedile anksioznosta ne gi chitate tuka. Moj sovet nauchete nekolku tehniki koi ve smiruvaat i ne doagjajte ovde da chitate. Pred spienje napravete si plan shto da pravite sledniot den i kje se chuvstvuvate mnogu podobro.
Благодарам за супер советот. Но некогаш не помага ова... Среќа, посетив психијатар и почнав со вистинско третирање на проблемот. Веќе ми е подобро со физичките симптоми, а другото чекор по чекор. ♥️ Најпаметно нешто е да посетиш психијатар. Предлог спец. Васка Кочоска од Охрид. Советувај се со психијатар.
Знам, затоа во претходните постови имав напишано дека некогаш е навистина неопходно стручно лице па и во некои случаи и антидепресиви (иако јас не сум баш за нив, освен ако навистина се потребни). Баш ми е мило и очекувам уште подобра да си. Само напред и не се откажувај ниту на една препрека, полека ќе си дојде се, треба време и посветеност. Поздрав .