Она што јас мислев дека е анксиозност само, испадна комбинација со депресија. Така што мора медикаменти... 20 години се борам. Конечно најдов псих. што сериозно ги засука ракавите и првпат добивам правилен пристап. ♥️
Uh imam nekoja tapa bolka vo desnata strana na glavata i ne se custvuvam bas najdobro rstrevozena sum nekako go merev pritisokot ednas 130/95 posle desetina min 120/85 ama neznam kolku e tocen aparatot od digitalnite e za na lakt ne za na zglob Eve bas denes sum takva obicno vaka mi e pred mens ama sega pred da mi zavrsi uf uzasno mi e
Dali ima sansi tresenje na celo telo od anksioznost kako sekoj muskul da ti skoka.. Ne mi bese dobro snosti povrativ i se uplasiv i celo telo pocna dopolnitelno da mi se tresi znaci strasno :/
aaa nekoj mi izbrisal komentarot no bese najdobronameren trba nekoj malku da vi "se razvika" ..ralna bev i ke vi pomognese iako ne vi izgledase taka i moze grubo vi zvucev no toa bese za vase dobro
Тоа мислам дека ти е одбранбена реакција на телото од стрес, не се плаши се имаш исплашено и реагира телото. Ако долго трае треба да посетиш лекар во др случај не се плаши не е ништо
Dali moze oe stres i anksioznist da osekas kako obrac okolu celoto, ne bolka tiku kako pritisok i od toa da imas zamaten vid?
Jas pa mislev migrenata w strasna glavobolka so trae so denovi i sto ne se trpi.. ja ne osekam bolka, osekam pritisok i od toa pritisok kako i da mi se vrti
Аха, без болка. Не сум прочитала добро. Знам на што мислиш, затегање низ челото и слепоочниците, како да има некоја тежина дури. Јас речиси целиот овој месец се будам со тој притисок во челото, а често ми е припратен и со главоболки. Мислам дека е од времето, колку глупаво и да звучи. Нереални се овие 23/24 степени, а речиси е ноември.
Вака, значи. Не знам како цел новчаник ми го снема и нормално доживеав стрес. Липсав од плачење, цела душа ми се стресе, не можев воздух да земами плус на работа заминав сабалјето. Липсав, имав неконтролирано плачење. Како душевна болка чувство имав. Па на моменти, ми се плаче а не можам да се исплачам. Сум на терапија, си ја испив и секако Лорсиланот за смирување и некако се потсмирив. Е сега, три дена после тоа, ми се плаче и плачам. Значи три дена има моменти кога ќе прснам да плачам одненадеш. Не знам дали е позитивно ова?
Здраво , нова сум на форумот , но предолго време ги следам објавите и се повеќе се пронаоѓам . Анксиозност имам веќе 4 години од средно , бев под константен стрес за факултетот дали ќе ме примат , па морав со цимерки во Скопје . Првиот месец поминав супер а сега овај месец сум многу лошо , премногу . Добивам многу тешки панични напади , до степен да си кренам рака на сопствениот живот . Сега веќе две недели се враќам дома мислејќи дека ке ми е подобро , но се е залудно . Паничните напади ги имам секаде на факултет сегде буквално . Се плашам да не полудам , веќе една недела не јадам , константно побраќам . Немам сила , пијам и апчина и не ме смируваат . Сега имам колоквиуми за една недела јас неможам да седнам да учам никако .Очајно молам за помош.
Здраво. Не се обидувај да се смириш . Научи се да живееш со своите симптоми. Тоа може ќе потрае, ама научи се. Не се бори против нив. Вежбај го тоа. Секако посети психолог, за мене посета на психолог беше најдобриот потег досега. anksioznost.net отвори и запознај се со состојбата. Најважно е да знаеш дека не е твоја вина тоа што ти се случува.
јас лично сум имал проблем со депресија и анксиозност, психијатар не помага, апчињата се лекот, битно е да се знае која врста на анксиозност ја имаш, каква доза примаш кои апчиња? веќе 6 месеци без апчиња и немам никаков паничен напад, ниту се осеќам негативно.
Jas samo koga izleguvam od doma imam napad..najmnogu so skolskite klupi..eve denes samo pola sat sto bev na fakuktet imav napad..I sega mnogu me bolaat gradite a imam I zeludecna kisilina.
I tie luge sto mi predizvika traumi I stres I najmnogu od drugarkite stradav od togas pocnav so napadi I den denska nemozam da se oporavam...a niv ne im e niso samo napreduvaat a jas se sum nazad.