Анксиозност

Дискусија во 'Психологија' започната од dunja, 12 јануари 2010.

1. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.300
    И кога почнував и кога прекинував со антидепресивите (во 16 години, еден куп пати ги имам прекинато и почнато), сите можни симптоми сум ги осетила.. Исто како кога не сум на терапија, само со појак интензитет.

Нека поминат 3 недели, откако скроз ќе ги прекинеш, ако после тоа имаш уште симптоми, консултирај се со психијатар.

На kristina.k му/ѝ се допаѓа ова.
  2. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.524
    Допаѓања:
    38.738
    На WildMk му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Maylin

Maylin Популарен член

Се зачлени на:
    2 декември 2019
    Пораки:
    351
    Допаѓања:
    1.070
    Аман веќе од овие напади, како чудовиште некое ме гонат. Денес преубав ден ми беше, дечко ми си тргна порано за ваму, пресреќна сум што ќе го видам, положив еден предмет на факс за кој што мислев дека ќе имам 0 поени, бев на шопинг си купив баш убави ствари, баш супер бев расположена, си слушав забавна музика, танцував, па правев муабет на камера со другарка која ми е исто далеку, се беше супер, се смеевме... Кога одеднаш ме фати јака нервоза, дури не можев да издржам збеснав, станав многу агресивна. Пробав се што е можно за да се смирам, излегов надвор си поиграв со кучето ем зедов свеж воздух, се миев со ладна вода, си направив лимонада со плус парчиња лимон за поголемо освежување, пробав да мислам на дечко ми и на тоа како би ни било убаво, пуштив музика... Ништо не ме смири, баш напротив, почнав да се гушам и да се плашам од се, плус што сум многу нервозна и вознемирена.

Туку, покрај ова, многу ми се врти и немам воопшто рамнотежа, кога одам мислам секој момент ќе се превртам од што толку ми се зема мозокот. Вака кога седам на моменти знам ептен да се изгубам, како да се онесвестувам. Се дешава и да не си го чувствувам телото. Дали ова е поврзано со анксиозноста, или си имам друг проблем?

На Rama му/ѝ се допаѓа ова.
  4. hellocity

hellocity Популарен член

Се зачлени на:
    28 август 2017
    Пораки:
    3.097
    Допаѓања:
    6.688
    Не никако луѓето кои страдаат од анкс секогаш работите ги прават најдобро бидејки се нон стоп грижат и анализираат така да ке положеш

На GirlLove му/ѝ се допаѓа ова.
  5. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    6.336
    Допаѓања:
    16.690
    Ете уба песна хахах за антидепресиви

На Bunny2 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Rama

Rama Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2011
    Пораки:
    5.523
    Допаѓања:
    55.223
    Оф бе душичке мила, поминав низ истото, од преголема среќа и мир одеднаш ќе се вознемирев и ќе ме нападнеше паника и страв без причина, исто и ова со губењето на рамнотежа, и за жал сеуште така ми е понекогаш..гледај да се смириш во тие моменти, не прави нагли станувања од кревет, бидејќи и тогаш може да ти влијае лошо на рамнотежата, мене дури и во лежечка состојба ми се вртеше ужасно многу замисли, во тие моменти придржи се за нешто ако си станата...вдиши и издишувај постојано, вели си дека не ти е ништо и дека ќе помине...
    Тоа што не си го чувствуваш телото исто е од проклетите напади на паника, и мене ми беше така, буквално како да ми трнеше цело тело и после не го осеќав, многу грди моменти се тоа, како да паѓа човек во транс, уф:@
    Само гледај да останеш смирена колку што можеш повеќе, ќе помине како и досега:hug:

На Maylin му/ѝ се допаѓа ова.
  7. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    6.336
    Допаѓања:
    16.690
    Да си кажам дека пешачев 20 мин сама на ладново.
    Не знам дали ми е напредок ова.
    Ми треба само друштво...тоа ми недостига.

На Vaskooo, Nellie, Дејан. и 3 други им се допаѓа ова.
  8. Maylin

Maylin Популарен член

Се зачлени на:
    2 декември 2019
    Пораки:
    351
    Допаѓања:
    1.070
    :hug::hug::hug:
    Баш истата ситуација, дури и во лежечка позиција ми се врти и мислам дека ќе се онесвестам секој момент, исто и со телото, ми отрпнува и не го осеќам. Ми олесна сега што знам дека се ова е заради психава.
    Ќе помине, знам, ќе биде се во ред, само мора да ја победиме битката со овие периоди. :hug:

На Rama му/ѝ се допаѓа ова.
  9. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    6.336
    Допаѓања:
    16.690
    Од пешачењето без маска, да кажам дека настинав и цело трло ме боли, не знам ме стега главава, омалаксана сум . Нерасположена. Дали е ПМС, за две недели ќе ни дојде. Дали е од настин? Или пак ме мава анкс.
    И да се јави некој, ако со месеци пиел Лорсилан? Нз дали е оти со месецот земам, иако докторката ми рече по потреба

10. LukrecijaBorgija

LukrecijaBorgija Истакнат член

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    350
    Допаѓања:
    235
    Јас пијам лорсилан 6 години, и не можам да замислам да не пијам, и мене ми рече докторот по потреба ама јас ги пијам секој ден, ако не преку ден, за спиење обавезно, сите апчиња се на некој начин штетни и ствараат навика, ама ако од нешто се чувствуваш добро ке си ги пиеш.

На GirlLove и tigree.. им се допаѓа ова.
  11. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    6.336
    Допаѓања:
    16.690
    Од колку мг ги пиеш?

12. LukrecijaBorgija

LukrecijaBorgija Истакнат член

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    350
    Допаѓања:
    235
    земам од 2,5 мг, ги кршам, ама многу пати се случува и по цело на ден да се напијам

13. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    6.336
    Допаѓања:
    16.690
    Исто

На LukrecijaBorgija му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Nigredo Odor

Nigredo Odor Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2016
    Пораки:
    3.549
    Допаѓања:
    19.469
    Не е до маската, сезона на грип е. Многу настинати луѓе има, не се секирај, ќе помине. :l:

На GirlLove му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Nigredo Odor

Се зачлени на:
    17 јануари 2016
    Пораки:
    3.549
    Допаѓања:
    19.469
    До денес две години ипол години како немам ниту трага од анксиозноста и депресијата. Ниту една опсесивна мисла како во минатото кога имав тешка депресија и ми беше ужасно лошо. Една огромна борба оставив и извојував, екстремно тешка.

На сите ќе ви помине, трајно. Кога не е важно, оставете на времето и работете на себе.

На DAngel, Anie93, Bunny2 и 10 други им се допаѓа ова.
  16. prominent

prominent Форумски идол

Се зачлени на:
    8 март 2014
    Пораки:
    5.399
    Допаѓања:
    61.236
    Каков е вашиот став за разговор со претпоставениот на работа во врска со вашата состојба (анксиозност)?
    Според вас, што добро а што лошо би можел да донесе таков разговор, со оглед на, за жал, стигмата што се' уште постои на овие простори?

Мене анксиозноста често ми влијае на редовноста и продуктивноста на работа, колку и да ми беше тешко да си го признаам тоа. Не знам веќе какви изговори да смислувам. Ако човек каже дека има грип или настинка и дека поради тоа е спречен да работи, тоа е сосема нормално. А ако каже дека има анксиозност или депресија, не знам каква би била реакцијата.

Што мислите?

17. bibiiii

bibiiii Популарен член

Се зачлени на:
    12 октомври 2011
    Пораки:
    605
    Допаѓања:
    1.081
    Сите што страдате од анксиозност.Прво проверете тироидни хормони.И со хипо и со хипер е присутна ансксиозноста.И да ви е во граници на нормала,пак може да имате паника.Затоа е идеално да ви е под 2.5

На Mrs. Lovett му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Nigredo Odor

Се зачлени на:
    17 јануари 2016
    Пораки:
    3.549
    Допаѓања:
    19.469
    Зошто вакви глупости пишувате кога сте неинформирани?

Не може сите да имаат под 2.5. Кај секого е различна референтната вредност на хормоните. Се знае границата до каде е.

На GirlLove, prominent и ЕденЧлен им се допаѓа ова.
  19. dunja

dunja Популарен член

Се зачлени на:
    29 ноември 2009
    Пораки:
    482
    Допаѓања:
    870
    Мајлин, мораш да собереш сили и овој ЛОШ период да го надминеш. Имаш 1 опција...(според мене)..
    а тое е да го напуштите ,,таткото,, кој се однесува како животно и да го оставите сам.Знам дека ќе е тешко ама од оваа ситуација потешка не може да биде. Претпоставувам дека имате роднини и пријатели па на почеток ќе ви помогнат.Така ќе се смиртите и двете ...ќе имате свои животи без уралање и дерење кое ве ,,разболува,,.Личност акоја ти се залепила ..културно ,,објасни и дека имаш некои проблеми и дека сакаш да си сама некое време...А за тоа што си грда ...па за секого има ПАР во природата ..хехех најдиси некој ,,грд,, како тебе и биди си среќна....батали ги убавиците, секој си има свој пат не значи ако се убави дека се и среќни.Најважно е факултетот да не го забаталиш...Ќе дојде и твоето време...стрпи се.После дождот секогаш доаѓа Сонцето ..Поздрав

На eliesaab и GirlLove им се допаѓа ова.
  20. boy111

boy111 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 октомври 2018
    Пораки:
    81
    Допаѓања:
    48
    Мораш малце да олабавиш со групава, и да почнеш дружење со пријатели.. Додека си волку активна во групава, и бараш мислење од другите дали со подобра, а не го сфатиш тоа самата, нема да имаш подобрување. Извини за ваквиот коментар, ама мора сама да си помогнеш...

На Mrs. Lovett, Anie93, Anxiety и 4 други им се допаѓа ова.