Ви се случило ли некогаш да имате потешкотии во дишењето, да не можете да земете воздух убаво и да се гушите? Не можам да дишам, а ништо друго не ми е, океј сум моментално. Порано имав алергиска астма и користев пумпици ама тоа беше пред 3-4 години, од тогаш океј сум со дишењето, поврзано е со ова или со анксиозноста? Пак ќе речам ништо друго не ми е, немам напад океј си сум, досега се смеев со другарка.. само многу се гушам и не можам да дишам.
Мене денес ми беше така, па и бодежи некои на лева страна, па од страв ми се укочи раката лева и имав прескокнувања на срцето. Наеднаш ми се случи и мене на работа сабајле. Ако ти е така и утре оди на преглед сепак штом имаше таков проблем порано. И од воздухот надвор е тешко дишењето периодов.
Нема поврзаност со анксиозност , анксиозноста се дешава во делот на мозокот , ова е сигурно нешто со дишните патишта поврзано , провери пак да не има направено кам бек алергиската астма
Zdravo na site , nesnam dali se obratuvam na tocnoto mesto mo mozebi ke mi dadete nekoj soveti za mojot problem imam 19 godini i studiram Fizioterapevt medicina . porano imav period kade sto navecer stanuvav i gi proveruvav domasnite dali se dobro dali disat . nekako toj period mi pomina se do pred nekoj den koga tatko mi se vrati doma malku preteral so pienjeto i se skaraaa so majka mi .. odnosno se skara so site nas mozebi znaete kakva e situacijata . majka mi i sestra mi se po tvrdi od mene i seuste mu se luti i toj niv deka i tie fo navredia so zborvi i toj niv. jas kako najgreovioto nesto na ovoj svet ne mozam ni da se podnesam samata sebe ... neznam ednostavno kako da vi objasnam se bese dobro drugata vecer na tatko mi nesto ne mi bese dobro mu se povrakase onaka nekoj grup mozebi ..... Da preminam na glavnoto jas decki ne mozam da spijam na vecer . non stop pak proveruvam dali disat osobeno tatko mi spie covekot jas nad nego visam i gledam seka kako disi i mislam ne disi dobro i deka ke se sluci najlosoto sabajle izleze nadvor nakaj 6 casot otisol na lov osetiv jas i uste ne stanata rioam od krevetot da vidam sto e . bosa setam nadvor vo 6 casot nautro i baram a i jas samata neznam sto baram .. gledam da ne sum doma i da se druzam poveke sedam vo baba mi srceto me boli mi se polnat ocite so solzi . bev izlezena se vrakam i sleguvam od taksi trcam po skalite da proveram nesto da ne bilo dali se dobro ... se budam .... neznam kako samata da si pomognam ili da pobaram sovet od strucno lice navistina mi e tesko si velam se e dobro dto treba da bide ke bidee ama posilno e se od mene ..(se izvinuvam na dolgiot post)
Отворив случајно и го прочитав постов,че ти кажам дека и јас имам сличен проблем.. да не зборувам многу сега ама разговарај со татко ти и кажиму вака и вака,поставиму се похрабро и почни да не се замараш оти се шо прај за него си прај . ич не се замарај
Девојки, како се справувате доколку анскиозноста ве држи будни навечер? Не се сеќавам кога последно добро сум се наспала, често се будам не ни имам веќе цврст сон како порано.Не сакам да земам на своја рака да си пијам дијазепами и слично...
Во деновите кога не сум ептен анксиозна и вознемирена, спијам без прекин од 6 до 8 часа. Тоа ми е оптимално време. Ама кога сум многу анксиозна, напната и во исчекување на некој настан следниот ден, се будам на секои два часа. Некогаш и спијам испрекинато по саат време и постојано се будам... станувам уште поуморна отколку што сум била пред да легнам И јас не пијам ништо. Понекогаш ми помага смирувачка музика пред спиење, чаша вода (ова ми е повеќе навика и placebo ефект), гасење на светлата половина час пред спиење и се трудам да не гледам многу во екрани и монитори Но, не ми успева секогаш.
Вчера ми се случи во сред заспивање одеднаш да почувствувам како да снемувам воздух и како срцето да престанало да ми чука. Се будам, очигледно е дека ми чука, ама ко да не можам да дишам како што треба. И така два три пати ми се повтори се додека конечно не заспав. Сега се осеќам многу уморно. Ви се случило ли вакво нешто? Инаку имам милион симптоми, ми трае состојбава веќе 5 години, пијам антидепресиви и цело време имам добри и лоши периоди, а моментално е лош...
Пиел некој zoloft sertaline? Имам дијагноза мешано анксиозно и депресивно растројство пропратено со панични напади. Сега ги прекинувам апчињата по шема, ама се почесто имам напади. Докторот вели дека тоа е нормално, но јас веќе почнувам да се плашам. Некој со сличен проблем?
Зепира 10мг Не зедов ништо за смирување, се мислев дали да се напијам лексилиум ама па не бев вознемирена и баш ми се спиеше, само по секое потонување во сон ме будеше тоа чудно чувство како се да ми престанува.
Колку што знам јас на почеток АД се даваат со апчиња за смирување. И јас пиев зепира ама заедно со Лоразепам. Види, јави се кај лекарот кажи си ја состојбата. Најдобро е тој ќе ти кажи.
Aма ги пијам веќе 5 години, не сум почнала сега го спомнав чисто делот со АД за да укажам дека си мачам маки со психа веќе подолг период
Се извинувам вака што ќе звучам ? Ама сте пробале некогаш да ги ставите работите во своја контрола и да си речите од денес ќе се победувам себе си ? И аман заман и докторите не се светци си нагаѓаат самите себе си (ако нечини ова пробај со ова и сл . ) , после долго прочитани проблеми на форумов зарем само јас се чувствувам дека работите сум ги зел во свои раце и повеќе се победив од вас за 1 год отколку вие себе си 5 -6 години и повеќе како што сум прочитал досега , Муабетот ми е Анализирајте се себе си и видете кај ви е проблемот и почнете со работа со себе си ќе се креирате посилни од кога и да сте биле , мора малце да му ја препуштите природната функција на вашето тело , соочете се со се можно на крај на краиштата . И пресечете јас се водев искрено од законот Секоја Акција има Реакција па ако нештото ви прави Акција вие Правете му реакција (Соочете се !) . Еднаш се живее победете се себе си ! Поздрав !
Ништо страшно, ќе се среди за многу брзо ова со работата. Во Скопје си? Ако си моментално овде разгледај огласи, би требало брзо да најдеш како продавачка или воспитувачка дур не пронајдеш нешто многу подобро. Не очајувај, ќе дојде се на свое. Предавање во животот никогаш!