Анксиозност

Дискусија во 'Психологија' започната од dunja, 12 јануари 2010.

1. Cielo5

Cielo5 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јануари 2011
    Пораки:
    242
    Допаѓања:
    98
    Ти благодарам *Ада и јас се надевам дека не е слепо црево и дека ќе помине.
    Ти бори се биди храбра и ќе видиш дека анксот полека ќе се повлекува.
    *Даника ако ти се плаче исплачи се само полошо е ако ги задржуваш солзите во себе. Некогаш е добро човек да се исплаче и да му се олесни на душата само не дозволувај да те надвладее депресија.
    *Мила штом е во ред тоа значи сепак и самата знаеш дека е од анксиозноста и дека има и добри и лоши моменти и мора да помине се.
    *Анушче мила се сетив на тебе те спомнав секако дека нема да заборавам на тебе. Шетам јас ама сепак ми фали скопјево.
    Си нашла одлично место за живеење Карпош 2 е супер близку до центар се имаш во околината супер ќе ти биде.
    *Буцке моја само да те поздравам и да ти пратам гушка најголема
    *Азура како си ти дали се подсреди малку се надевам се е во ред.
    Иначе јас денес не сум баш ок, дали после циклус мн ми се врти цел ден едвај одам ме занесува од една страна на друга, и кога ќе легнам осеќам тонење но не се девам до сега бев на кафе со дечко ми сега ќе гледаме некое филмче и ан спиење ќе одам.
    Поздрав и ве гушкам

На danika му/ѝ се допаѓа ова.
  2. anetka28

anetka28 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јули 2011
    Пораки:
    56
    Допаѓања:
    19
    Добар ден мили мои ... Ме немаше подолго време и како што гледам се издешавале брдо работи не успеав сосема до крај да дочитам но како и да е да ве поздравам да ви кажам дека јас се вратив од одмор и си поминав незаборавно и од сега ке се дружиме поинтезивно инаку се осекам супер немам проблеми со анксот воопшто не ни помислувам на него на одмор исто така воопшто не го ни ставав во план и се е ок сега за сега, сенадевам дека вака и ке биде понатака и дека нема да се врати повторно ве поздравувам сите мили мои и ве гушкам најсилно на свет :* :* :*

На dunja и SanjaBucka им се допаѓа ова.
  3. Azzura

Azzura Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јануари 2011
    Пораки:
    184
    Допаѓања:
    150
    :) добро е, фала му на бога, на универзумот и цела космичка енергија што имам особина да се измачувам и брзо да кажам ГОТВО - ДОСТА Е!!! најважен ми е мирот и спокојството во душата. Тогаш, мислам дека никој и баш никој ништо не ми може ... ова е тој период :) и знам дека ќе трае....

И никој нека не се грижи и за вртоглавици и гумени нозе- ништо не е тоа, ама баш ништо. Вие самите сте борци, моќта е во вас...верувајте, човековиот ум е страшна работа...ние сме само преголеми емотивци и затоа анксата ќе биде дел од нас...но, што побрзо учиме од неа, толку побрзо и ја снемува !!!

На kadricka, PetraPanka3, dunja и 3 други им се допаѓа ова.
  4. marinela5

marinela5 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 март 2010
    Пораки:
    80
    Допаѓања:
    28
    здраво девојки како сте??јас бев на одмор и мн убаво си поминав немаше ни трага од анксиозноста и сега сум супер на минимална доза на хелекс сум по половинка на сабајле половинка на вечер од 0,25 и депрозелот треба да го пијам до октонври од 20 мг и после постепено да го намалувам таков е планот со психијатарот па здравје ке видиме како ке биде,дали некоја од вас има пиено депрозел и како иде намалуванјето па оставањето на тој лек зосто прв пат пијам ад па немам искуство со тоа ,депрозелот го пијам еве веке 5 месеци ,психијатарот ми рече дека доволно е да се оие 6 месеци за да има има подолготраен ефект и потоа да се исклучи,па кажете ако имате искуство со овој ад ,инаку многу ми е мило за тебе Аззура не се сомневав ни за миг дека ке си добро зошто си борец и многу добра и паметна девојка кај таквите како тебе на анксиозноста и е краток векот ,мене лично многу ми помогнаја твоите совети ,и затоа ти посакувам се најдобро исто така и на циело и дуња ,сите сте прекрасни,инаку од септенври продолзувам и со психотерапијата два месеци немам одено инаку и тоа мн ми помага да сватам мн работи за себе и за оваа состојба ,поздрав до сите и ви посакувам се најдобро :) :) :)

На dunja, danika и PetraPanka3 им се допаѓа ова.
  5. zagrizena123

zagrizena123 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јануари 2011
    Пораки:
    42
    Допаѓања:
    4
    Здраво девојки јас одамна немам пишано овде но сеуште се занимавам со анксиозноста но дознав една книга посветена на сето тоа и е многу полезна навистина барем така ми кажаа јас ја прочитав и
    мислам дека има ефект затоа ако сакте ке ви ја пуштам по е маил кој сака нека пише бидејки мислам дека тука не можам да ја пратам...позззз

6. SanjaBucka

SanjaBucka Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јули 2011
    Пораки:
    258
    Допаѓања:
    460
    Така бе Азура бе, тоа сакав да го чујам!!! :) Се радувам за тебе како за себе, само продолжи така. Голема поддршка си им на девојкиве и' им треба мало охрабрување, особено од тебе, затоа што верувам дека сите се борци, само исплашени од војната анкс, заглавиле малку во бункерите :D ... Бреј со овие компарации , уште две пива и ќе почнам да цртам :D ...
    Како ми се останатите девојки? Тоа што не Ве гледам често на форумов се должи на подобрување на состојбата или на затворање во себе??? Ако е ова второто, со пиштоли ќе Ви дојдам и камај камај ќе играм со Вас, така да си знаете ]:) Aeee сега добра ноќ и убаво да спиете... секако и да се чувате, има будали по светов :rofl: :rofl: :rofl: .. ц ц ц ц, морам што поскоро да посетам психијатар, се загрижувам за себе, поточно за ѓаволот во мене .. :devil: :D
    Ве гушкам и бакнувам, секое добро пиленца мои .. :)

На Azzura му/ѝ се допаѓа ова.
  7. dunja

dunja Популарен член

Се зачлени на:
    29 ноември 2009
    Пораки:
    482
    Допаѓања:
    870
    Азура секоја чест...само умна девојка како тебе може вака да се однесува..значи ,,не е срамно да паднеш, срамно е да н е станеш,, :clap:
    Сањичка браво за позитивната енергија остани со девојчињава....јас планирања да подготвам ..почна школото нема шега, хеххехе ама тука сум.
    Оваа Ферхи страшно ме,,нервира,,што ја нема ИЧ.... ;(
    поззз до сите...Ве сакам .... :inlove:

8. zoceeee

zoceeee Истакнат член

Се зачлени на:
    25 март 2011
    Пораки:
    303
    Допаѓања:
    70
    здраво на сите како сте ми еве јас сум како и секогаш со мојте црни милси дека ке умрам дека ке си направам нешто се трудам да ги игнорирам ама се се тука присутни а знам дека нема нисто од тоа ама така ме трера да мислам на лосо па дали некој од вас ги имал овие симптоми пишете

9. LUNA123

LUNA123 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 август 2010
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    Здраво девојки...Ве читам ама баш секој ден,и гледам не сум единствена која се наоѓа во таа состојба,ве разбирам и ве сваќам во се што пишувате.Јас се наоѓам во анксиозна состојба еве веќе 3 години,а пред 2 години за прв пат ги доживеав и паничните напади и фобиите од секаков вид,да излезев сама немаше ама баш никаква шанса и што уште не,познати ви се сите работи.Еве денес можам да кажам дека сум многу подобра,ама не е баш се како што треба бидејќи сеуште го чувствувам секој ден како борба ,секој ден како да се борам со самата себе ,некој денови се супер,некои за никаде,ама тоа е мора да се турка напред.Од сето тоа ми остана една последица,што се уште ми е страв да патувам надвор од градот,и тоа во друштво и да сум сепак не сум опуштена,на одмор немам отидено веќе 2 години,а и немам во план, а животот од сите страни ми дава само убави работи,супер работа,добар маж,сите здрави и живи околу мене,само со мене не е се како што треба.Моментално пијам хелекс од 0,25 два пати на ден и ме доведува во некоја смиреност,сега психијатарот ми даде едни апчина како што вели тој биле нови и се викат ЗАНФЕКСА ХР од 37 мг,е сега работата е во тоа што ми е страв да почнам да ги пијам,и затоа Ве молам ,Ве премолувам ако некој има некои искуства ,или слушнал за ови апчина да ми каже,свесна сум дека ќе ми биде подобро,полошо сигурно не,ама немам храброст да почнам,затоа ве молам за поддршка и некој утешен збор. Се напив едно апче и цела вечер неможев да заспијам,ми се чинеше дека ќе полудам,дека сабјлето нема да се разбудам нормална.Ве читам постојано и ми давате многу голема надеж во оваа борба.Бидете ми многу поздравени и Ве молам да ми пишите и да ме вклучите во вашите разговори.Читам дека имате и група на Фејсбук,и дека зборувате за некоја книга Panick Away па затоа Ве молам да ми пишите.Ве поздравувам многу сите .

10. PetraPanka3

PetraPanka3 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јули 2011
    Пораки:
    310
    Допаѓања:
    432
    Здраво Луна123

за занфекса не сум слушнала , а за книгата можам да ти ја пратам на маил , прати ми маил во приватна порака , поздрав до тебе

11. kadricka

kadricka Истакнат член

Се зачлени на:
    26 август 2011
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    0
    здраво луна за тие апцинја немам слуснатоа имам пробано многу други антидепресиви кога го цитам оваа сто си го писувала се пронаогам себеси тука бидејки и јас го имам истиот страв и усте многу други симптоми и јас посетувам психијатар од која сум многу задоволна.Таа првин проба со антидепресиви но јас не мозев да ги поднесувам и сега пред два дена кога бев кај неа ми каза да ги оставиме антидепресивите само да земам лорсилан бидејки го имам пиено подолго време но под услов да земам најмала доза колку мозам и да пробам да издрзам без него колку мозам повеке но ми препораца да писувам како дневник за моите секојдневни слуцуванја за една недела и сега ми евтор ден и се надевам дека ке ми успее со оваа поздрав до сите девојки кои ми имаат писано и кои ми дадоа по некој совет како да се справувам со оваа ситујација многу ви благодарам бидејки и тоа ми дава храброст бидејки гледам дека несум само јас таква

12. kadricka

kadricka Истакнат член

Се зачлени на:
    26 август 2011
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    0
    здраво мила зоцееее и јас бев со исти мисли пред некое време:дека ке умрам дека сум болна од несто и многу други работи но после толку долго време се уверив самата себеси цекај ако бесе несто ке одесе на полосо или на подобро а не се исто да остане но сепак стравот остана тука но благодарение на психијатерот пробувам некако да ги игнорирам тие симптоми

13. ferhunde9

ferhunde9 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 мај 2011
    Пораки:
    106
    Допаѓања:
    38
    DUNJA туј сам ја ;) само поретко ве читам,а незнам ни сама зашто :?:
    Ја сум како и секогаш шарам-барам и сега имам некој период многу лош кој може да биде уште полош или па да се среди :?: кој знае.
    Поздрав до сите мои храбри лавици кои се борат со оваа КУЧКА и нормално нема трте-мрте ...........сите ве гушкам :hug: :hug: :hug: и еве ви едно пивце за живце :beer:

14. snezan4e

snezan4e Истакнат член

Се зачлени на:
    27 ноември 2010
    Пораки:
    311
    Допаѓања:
    1.203
    Денес живееме во стресно време и верувам дека баш секој понекогаш има потреба барем од еден разговор со психијатар,односно се повеќе се зголемува бројот на луѓе на кои им треба психијатриска помош,помалку или повеќе.Поради ова мислам дека треба да се воведат матични психијатри.

15. nadez31

nadez31 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 февруари 2011
    Пораки:
    133
    Допаѓања:
    24
    здраво мили мои еве ме и мене јас ове две веЧери никако да заспијам некое Чуство на гусење еве и денес катастрофа некоја мислам како слон да ми седи на градите бев неколку дена супер сега сто е работата и јас незнам денес си плаЧев цел ден голем поздрав до сите ве гускам.. :* :* :*

16. Azzura

Azzura Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јануари 2011
    Пораки:
    184
    Допаѓања:
    150
    Здраво, Луна, ЗАНФЕКСА се антидепресиви со продолжено дејство, што значи дека и по престанувањето на пиење, тие ќе делуваат...што е ОК. Нема потреба да знаеш и слушнеш за некои апчиња, за да почнеш да ги пиеш зашто едноставно ти ги препишал доктор. И ако приметуваш, сама си создаваш вознемиреност поради нив, бидејќи ти е нешто непознато. Колку пати ни препишале антибиотик за кој првпат сме слушнале?!
    Значи, овие таблети со продолжено дејство, не дозволува да се врати анксиозната состојба кај човекот.
    Не се плаши од таблетиве, ако си задоволна од докторот, тогаш опушти се и верувај му и пиј ја терапијата со верба дека делува и дека си добра. Овие таблети, како и сите АД, делуваат по 6 недели. Ако навистина гледаш дека не ти е подобро, тогаш докторот ќе ти ги смени. Но, немој да си создаваш сама на себе толкав страв од нив, што ете не спиеш по цели ноќи. Пиј ги и ќе бидеш подобра - Верувај :)

На LUNA123 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. matejab

matejab Истакнат член

Се зачлени на:
    5 август 2010
    Пораки:
    60
    Допаѓања:
    8
    :hai: морам да ви се пофалам дека супер поминав по патот :D значи сите тие црни мисли, сите тие дена што ги поминав во мислење како ќе биди, мислата дека неможам да дишам и нешто ме стега, дека ќе ми се лоши и ми се врти сето тоа го снема дури се качив во автобус.... слушалките на уши и цел пат си слушав музика која ме опушти и ми ги тргна тие мисли.... вистина сама бев и беше многу долг пат скоро 20 сати кои верувајте дека немам зборови како да ви опишам дека се помина супер, неможеше подобро :D

На dunja му/ѝ се допаѓа ова.
  18. ada21

ada21 Популарен член

Се зачлени на:
    27 август 2011
    Пораки:
    1.451
    Допаѓања:
    5.351
    луѓе да ви се пофалам од кога ја прочитав книгата panic away верувајте многу работи ми се подобрија ,еве веќе 3 дена сум супер има моменти кога се чуствувам како во сон со гумени нозе и сл али ги прифаќам сосема нормално и за брзо време сум пак ок,супер е книгата мислам дека помага многу..се надевам дека конечно засекогаш ќе се тргнам од таа грозна состојба сшто не измачува...супер функционирам сега,шетам,излегувам не се плашам дека ќе ми се слоши...а морам да кажам дека и вашите совети ми помогнаа многу...фала ви на сите ...се надевам и вие сте добри...гушка до сите

На danika, dunja и Azzura им се допаѓа ова.
  19. solzicka1

solzicka1 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јуни 2011
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    здраво на сите јас еднаш ви пишав за мојата состојба која не се разликува во ништо од вашата ве читам секој ден стварно сте сите посебни и би сакала некој ако може да ми ја прати Panick Away

20. PetraPanka3

PetraPanka3 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јули 2011
    Пораки:
    310
    Допаѓања:
    432
    пиши во приватна порака маил , ќе ти ја пратам веднаш штом ќе го прочитам , позз