На оваа тема има многу анксиозни луѓе кои при почетокот на својата состојба направиле милион иследувања меѓу кои сигурно била и состојбата на тироидната жлезда. Утврдиле дека сè е во ред со нив. Но, ти сега со овие дезинформации беспотребно ги паничиш. Еве, ако е вистина те замолувам да проследиш линк во прилог од таквите истражувања.
Скопјани, како се чувстувате денес? Јас само што излегов, а бе глаа ме стега, ми падна притисок, не знам, шо ми е, ама ваквото време мн ми смета. И ми влијае на расположение. Како под облаци е.
@GirlLove, за среќа јас не морам да излегувам денеска. Бев да пазарам до супермаркет и толку. Мислам не е ни примамливо за излегување Како што знаеш веќе, мене многу ми влијае времево. Не толку времето колку целото годишно време, зима. Ми ја намалува продуктивноста, мотивацијата, енергијата. Како друг човек сум во пролет и лето. Ајде уште еден месец ќе издржиме
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4911835/ Имаш многу истражувања само треба да си писмена
Ja прочитав целокупната студија. Никаде не стои она што ти првично го тврдиш, дека кај повеќето реферантната вредност мора да е 1.9. Референтните вредности некогаш може да варираат и да бидат повисоки или пониски, во зависност од времето кога се пратени на иследување. И не влегува се во ризична граница на хипо или хипер. Вредноста на хормоните во моментот кога е земен примерок на иследување влијае од многу фактори за добивање релевантна анамнеза, и најчесто притоа се врши биопсија. За ова не ти треба студија, може да прашаш стручно лице, ќе ти потврди. Поздрав, и во иднина не шири лажни информации.
Како да се справам со немирот што го чувствувам во недела навечер? Не можам ни да си објаснам зошто се чувствувам вака. Уморна сум од стравот што не можам да си го објаснам ни па да го асоцирам со нешто.
Легнувам и затворам очи. Или пијам апче. Да си забележиш што ти го предизвикало нападот и да тргнеш причина. Се плискам со ладна вода некогаш.
Нешто лошо ќе се деси знам. Секој момент очекувам, знам дека нешто лошо ќе се деси. Ама никој не ме слуша више. Пукнав.
Зависи што те смирува. Мене на пример жешка бања ме смирува. Ако во недела се осеќаш немирно, пробувај неделите да си ги правиш екстра убави за да го истренираш умот да се радува во недела. Знам дека е полесно да се каже одколку направи ама пробај.
@Mantub, жешка бања ми е обавезна Си купив неколку купки со моите омилени мириси (ванила, кокос, мед) и тоа ми доаѓа како ароматерапија Исто така и многу ритуали за нега на телото. Ми помага тоа, но само за саат-два. После пак се појавува немирот. Понеделнички сум обично супер расположена ама неделите ме убиваат. Не знам која е психологијата зад сето тоа, изгледа е самото очекување на новата работна недела тоа што не' прави анксиозни. Исто како што многу луѓе повеќе го сакаат петок отколку самиот викенд, зашто очекувањето е секогаш поинтересно но и постресно Така си го објаснувам јас феноменов на Sunday blues
Некоја серија, Friends ако ти се интересни. Да си црташ со бои, или напишеш нешто, милениче имаш? Ми помага играње на музика. Цртан некој од детството што си го сакала да го гледаш, да си пуштиш видеа од некакви птици што црцорат или бранови или дожд, да си земеш од оние што се гумени анти стрес топчиња за во рака, мене исто ми помага тегнење, значи да станам и убаво да растегнам мускули.
После бањата напиј си се и бедоксин. Би требало малку да те опушти. Го сакаш понеделник, па сама психички помогни си дека ќе уживаш утре. Ја сакаш работата и убаво ќе си поминеш. Знаеш дека сами си влијаеме на мислите бања, бедоксин и пиј многу вода за енергија.
Добар беше советот за повеќе внимание на себе. Јас пример, првин ќе се исплачам, дур има солзи, после пијам Лорсилан, препишан ми е. Пишувам кои лоши мисли ги имам општо, и пота ги пишувам сосем спротивните. И ми е одма подобро. Ги читам пред спиење. Си правам и листа што треба да купам наредна недела, кои обврски ги имам. Значи не мора пример се да купам м во еден ден. Чиста организација. Туширање секако. Лакирање, средување. И не се замарам веќе со другите луѓе. Помалку користење соц мрежи
@Mantub @JollyGirl ви благодарам за советите. Серии и филмови слабо гледам, немам концентрација, ми летаат мислите. Полесно ми е да читам книга. Некако повеќе ми задржуваат внимание книгите. Мене и пишувањето ме опушта многу, седам и пишувам што и да ми е на ум тогаш, после ако треба го кинам листот. Но имам и многу убави ,,дела'' што сум ги создавала и во лоши и во добри денови. Исто така сакам да се задлабочам во некоја тема и да истражувам. Научна работа ми е нешто што може да ме држи зафатена со денови и месеци. Така заборавам на анксиозноста скроз. Денеска се опуштав слушајќи музика од некои стари, безгрижни времиња. ASMR видеа ми помагаат многу, иако некои ме прават чудак зашто ги гледам @GirlLove и јас правам листи со про и контра аргументи. И секогаш се прашувам што е најдоброто што може да се случи, а не само најлошото како што обично ни диктира умот
Isto sum site gi izgubiv postojani panicni i doma planiram da prestanam vo skolo da odam imam 100opravdami 2 meseci voopsto ne bev poradi panicnite I ja sum istata a imam 18 postojani panicni i mislam rak deka imam deka ke umram si pravam sekakvi scenarija
So tekot na godinite se toa ke iscezni. Samiot organizam ke se iscelici, ke stani otporen na takov podstres. So mozi da mu se desi na mlada osoba? Bukvalno nisto! So se zamaras predvreme, nikoj nemozi da znaj so ke bidi utre ili drugiden. To so osejkas e samata podsvest, strav od stravot. Samata pomisla te praj anksiozna popravo sama si pravis anksioznost. Ic ne se zamaraj dali ke se desi nesto ili ne. Kaj padnalo tamu ostanalo. So rekle ili prerekle ic da ne te boli uvo, terajsi tebe da ti e arno.