Денес во една ситуација бев највозрасна и морав да помогнам на едно дете бидејќи ќе се онесвестеше. Се бев мирна, но некако после ми се одрази и сега сум ко стресена. Грутки, плачки. Не знам дали е нормално.
@GirlLove, сосема нормална реакција. Понекогаш стресот се појавува малку задоцнето. Важно е што во ситуацијата си останала присебна. Сега пробај да не мислиш на тоа, верувам дека се завршило добро, а ти си имала придонес за тоа. Си направила нешто добро Без гајле! Јас имам едно прашање: Како се справувате со лоши сеќавања? На пример, места, песни, ликови што ве потсетуваат на лоши денови? Јас имам проблем со ова, некои места што ме потсетуваат на грди денови од минатото ми предизвикуваат панични напади, а некогаш е неизбежно да поминувам оттаму. Или кога случајно ќе слушнам некоја песна...
Sojma da se grizis za brajan? Toj neka se vozi so helikopteri so jahti ti sekirajse. I site so go imaja spodeleno kako demek rip legendo, 90%odniv spodelija radi reda demek zal mu e a pred da se desi nesrejkata nikoj ne go spomnuvase. Virusot sami si go predizvikaja kinezite so to so jadat macki gluvci krokodili i kizne so. Zalise samata sebesi. Na tvojte bliski nema nisto da mu se desi i ne se preokopirvaj so to. Te svajkam potpolno i istoto go pominav i zsto ti pisam od licno iskustvo. Za vikendi odi so drustvo, ispijanise, oterajgi u pm. negativnite lujge, i nemisli dali na nekoj mu se slucilo nesto ili vo idnina so ke bidi. Zemisi magnezan neuro, gi ima vo aptekite. Mnogu ubaj vitaminise, sodrzat magnezium, kalium, D3, vitamin C, B6, vitamin K2.... Zemisi i omega 3 ali od pokvalitetnite i da sodrzat EPA i DHA. Pijajgi sekoj den pred spienje i preku denta prespivaj barem 2 sati ako si vo moznost.
Се напив сок од лимон и изрендан малку ѓумбир. Дали е можно од тоа да ме боли Главата? Читам ѓумбирот го кревал притисокот. Или од времево
Ако си го сфаќал нештото немало да го пишиш истово . Нештото што го доживеал поединецот во форумов , ретко кој го доживеал и те уверувам сум го доживеал и знам како е , едноставно не го сакаш а го доживуваш и немаш контрола , едноставно те работи соживувањето. Не се објаснува ова , само можи да се доживеј . Инаку според напишаново заклучив дека не си бил на висока фаза на анксиозност или било што нема ни поим за то , можам да се изразам "како" не си доживеал висок левел на Допамин па да видиш како е од другата страна . И би ти поставил прашање зошто да би земала магнезан неуро ? Кога ги има сите тие ALL NATURAL ! Освен б 12 . Поздрав
Site so pisale gore se sum pominal. I glasoj slusav i sam si zborav taka da znam kako e. B12 ne se pie sam tuku se mesa so magnezium zato sto B12 go aktivira kortizolot hornont na stres. Magnezan neuro ne sodrzat ni diazepam i elicea ni nilakvi supdtanci tuku se vitaminski kompleks koj gi smirva nervnite zavrsetoci i sekogas multivitaminskite kompleksi odat zaedno a ne oddelno. D3, kalium, DHA EPA magneziim, b6, b12, c, k2 ja ublazuvat takihardijata. Magnezium citrat nemas vo ishrana... D3 se konvertira od D kompleks... K2 go ima mnogu malku vo ishtanata o nikoj ne ja vnesuva dovolno.... I mnogu mesate sizofrenicni napadi so ansksioznost.
Vitamin B12: Improve Mood, Regenerate Cells Vitamin B12 deficiencies are related to a whole host of symptoms, including mood disorders, bipolar disorder, low energy/fatigue, sexual problems/infertility, depression, anxiety, irritability, memory loss, and even Alzheimer’s, dementia, cancer, and learning disorders. This can be assessed via a simple blood test.14 A vitamin B12 deficiency is present in 40 percent of adults in ages ranging from 26 to 83, with nine percent of them having a full deficiency and 16 percent with a “near deficiency,” according to the Tufts University Framingham Offspring Study. Disturbingly, many in this group also presented neurological symptoms, including mood swings, sudden outbursts, decreased alertness, difficulty reading and writing, poor cognitive abilities, depression, and delusions.15 There are some connections between the presence of B vitamins and healthy brain chemistry and mood. One study discovered individuals with the highest B12 levels who were also in counseling also experienced the greatest success in managing symptoms of depression in conjunction with counseling.16 Forms: Capsule and/or lozenge Time taken: Daily with food Recommended brand: Bulletproof Methyl B12. Незнам дали да ти верувам , сакаш превод сакаш поопширни информациии , немаш потреба од магнезиум цитрат . Докторот да ти ги врати парите )))))
Здраво на сите имам потреба од ваше мислење пиев антидепресиви поради панични напади во спиење предизвикани од стрес зепира од 5 мг 3 месеци после ја покачив на 10 мг после 3 недели конзумирање ми се јавија јаки главоболки со консултација на психијатар ја намалив дозата на половина па како гушење и одбивност од лекот со тоа што психијатар ми кажа да ја прекинам терапија и да земам само хелекс повремено ми се јавија страшни нус појави како струја во главата две недели па како трнење во ногата реков тоа е од антидепресивите ќе помине веќе 4 недела тие симтоми исчезна но имам вртоглавице и пролив кои трае 2 недели дали некој имал вакво искуство и по колку време ќе поминат нус појавите ме советува матичната да прејдам на друг антидепреси ама се плашам од тоа да не се навлечам на нив и се каам што почнав имам 25 год очајна сум почнав да се плашим сериозно дека се разболев
Мораш да почнеш да посетуваш психолог или психијатар. В6 и други витамини н верувам дека ќе ти помогнат.
Ме интересира дали на психијатар ви дале да пиете Ламал за подобро расположение(лекови кои најмногу се даваат за случаи на епилепсија) ?
Дали е нормално да менувам расположенија, де ми се плаче, де смеам, де нз шо, со никој не ми се зборува, не ми се оди на работа. Ко здрвена сум цел ден.
Мораш да престанеш да ги анализираш сите состојби и чувства. Се е нормално. Те читам одамна и гледам дека било каков симптом го анализираш премногу. Пробај ако утре на пр. те боли глава да си речеш само: “аха ок, денес ме боли глава” и толку. Без да се прашуваш зашто, како, дали ти е од пмс, од времето... Само забележи и пушти. И побарај второ мислење за твојата состојба. Ти имаат дадено точна дијагноза? (не мора да ми ја кажеш, само дали имаш) Извини што ќе забележам, ама мислам дека ти треба психотерапија кај психијатар или психолог, редовна по 2-3 пати месечно, да си кажеш што ти лежи.
Јас сум 8ми ден на зепирата од 5мг денес, 3ти ден по цело а првите 5 по пола ... мислам дека 10 пати ми се полоши симптомите од порано , дури некој и кои ги немав почнав да ги добивам, нормално е тоа ? И колку време би му требало да "легне" лекот како што треба ?
Значи вака, анксиозност и депресија ми е. Второ мислење ми е ова, иначе имав откажано терапија, се беше океј. Псоле пак се вратив и сега ми смени терапија.Велафакс од 75 мг. Иначе, бев на работа прееска и одма се ми, помина и, плачки, и атегањево главната. Докторката е убедена дека не ми требаат апчиња, а јас пак некако се чувстувам несигурна. Се откажувам од одење на заболекар, земање крв и сл. Основната причина ја гледам тоа што немам дечко, сте околу мене ги гледам мажени, женети и тешко ми е да контактирам ко ќе ме прашаат зошто немам дечко, а имам скоро 30. Што ќе биде во иднина? И сл.
Дечко ти е проблем?? Мислиш дека тоа ќе реши се?? Не си прави бајрам со умот. Мораш да си си своја на своето. Дечко или не, маж или не, сепак си ти сама.