Kolku mozes izbegnuvaj stresovi..toa e hrana za depresijata..ednostavni kazi si sto pisal gorniot ne se menuva..i toa e..
I jas sum pred ciklus i cel den si placam, plus imam uste nekoi stresovi. Normalno e, ti rekov i drug pat. Pravi kako sto ti bara teloto. Ti se spie-spij, ti se place-placi. Ne se forsiraj ne mora da si srekjna sekoj den. Zivotot ne e reklama kaj sto site se okezeni.
Еден совет од паталец: Никогаш, никогаш не ги избегнувајте местата каде што сте имале панични напади. Или местата што ви предизвикуваат немир. Треба што е можно почесто да сте изложени на ситуации и места што ги поврзувате со анксиозните чувства. Толку често, за да ви станат досадни. Не мора да е одеднаш тоа. Почнете со визуализација, како одите таму полни со самодоверба, исправени, насмеани. Ако имате страв од, да речеме, супермаркети или јавен превоз, почнете со малку: пет минути во супермаркетот, кратки релации со јавниот превоз. Ако бегате, вечно ќе ви остане чувството дека ,,таму живее чудовиштето''. Дека таму навистина има нешто од што треба да се плашите, а најчесто не е така. Откако почнав да се соочувам со стравовите, чувствувам дека ми е подобро. Кога бегам од нешто, тоа изгледа само поголемо и пострашно.
Девојки, ме тресе анксиозноста денес многу. Андреналин до небо имам, од толку ме боли окото. Минатата недела имав премн стрес, па помина. Дали може да е од тоа?
Многу пати.. Тие се најлошите напади што сум ги имала дефинитивно. Може, нормално. Мене понекогаш ме тресе поради стрес од пред 2 месеци.
Ставање крај на оваа состојба е ставањето целосен фокус на вашиот живот, вашите цели,позитивни промени и т.н. Се се случува во вашиот мозок се почнува од тука. Затоа променете ги старите навики и ќе имате резултати. Запомнете вие сите сте здрави и доволно силни да го победите ова. Оставете ги мислите нека поминат низ вас тие ништо не ви можат ако ги игнорирате и не им давате значење.размислувајте за убави работи кои ви се случуваат а не за стегањето за стравот за болести кои не постојат кај вас...кога ќе го свртете вниманието кон тие работи анкс ке замине едноставно нема да имате време за неа.
me interesira samo nekoj da mi kaze sto e na Zepira...kako se osekavte prvite 2-3 nedeli od zemanjeto,dali vi se slucuvaa simptomite na bolesta i koi drugi simptomi?,zasto jas sum vo toj period sega i nekoj umor me drma,razbuduvanje tocno vo odreden moment i toa porano od voobicaenoto,i sekako neraspolozenie preku den,a raspolozenirto se vraka vecerta...kako i namalen apetit
Сношти не можњв да се приберам себеси од живи соништа. Близок човек умре од рак пред 6 месеци, не бев на погреб, имав вирус. Денес по 6 месеци ми се јави на сон, истиов го имам сонувано претходно. Толку жал, толку тага в сон не сум почувствувала, кога се разбудив не прекинав со плачење. Имав 300 мисли 'Леле зошто не остави' и сл. Кога пак легнав, дупло пожив сон сонив. Нервите ми беа до таван, од нервоза дур ми идеше да повратам, но не ми даде душата. Нз како издржав на работа. Иначе си се напив Лорсилан и ко поарно ми дојде Уште се чувстувам стресно. А и пијам терапија секако.
Пијај ги редовно лековите и напрај си термин не прескокнувај , послушај еднаш во живото ова не е нормално што го пишуваш и пијај ги редовно не да ги прескокнуваш . И не се замарај многу со другите животи ич да не ти е гајле другари другарки нема на овај свет сама си , сами сме што сакаат нека прават тие , а ко си толку запната најди си некој и нареден живото ете едноставно е женско си можиш да му пишиш на некој и завршена работа , не тагувај кренија вибрацијата на позитивно и убави работи ќе ти се случуваат . Ич не е тешко ова само треба да си го смениш начино на размислување во твојот мозок и како што напоменав пијај редовно лековите во ист термин без прескокнување . Аман заман ништо не е комплицирано после се што имам научено од сето ова само ние сами си комплицираме и лабави што е најбитно .
Значи јас не го прескокнувам. Каде прочита? Пример вчера не се напив оти не си купив и днес ја зедов дозата. Досега 2 пати имам прескокнато. Ми се има случено и да ги забаам за саат пола сат ради обврски на работа. Знам дека не е нормални што го пишувам, прв пат ми се случува а пијам терапија. Е, сега можи да ми се случи оти едно апче прескокнав.
Девојки, пијам ксанакс(хелекс) и имам мн намален апетит, мн малку ми се зборува, цело време можам да молчам. Искуство со овие апчиња? Дали и некој др ги има истите симптоми?
Heleks od 0,5mg piev dva pati na den posle uzasniot panicen napad na 1 fevruari 2019god. Go piev so Asentra od 0.5 mg. Heleksot mnogu mi pomogna, mi gi smiri napadite, mi go krena raspolozenieto i mi gi go podobri kvalitetot na sonot. Asentrata ne ja podnesuvav imav mnogu nus pojavi, peckanje na liceto, gradna bolka, otsustvo na emociite... Heleksot posle mesec dena pocnaa da mi go namaluvaat-nautro 0.25 a navecer 0.50,pa premina vo dve 0.25ki i na kraj so heleks 0,25 samo koga kje osetam potreba. Slobodno mozam da kazam deka na sekoj razlicen lek razlicno mu deluva, na nekoi asentrata im e super jas ne ja podnesuvav dodeka heleksot mi bese super pogoden za mojata sostojba.
I mene mi e pogoden heleks mn, nemam loshi misli i sl, amaa voopshto nemam apetit i nemam zhelba za komunikacija I jas pijam 2 pati po 0.5
Денес душата ми сакаше да се прошетам по оние места каде што некогаш бев жива, среќна со старото друштво пред неколку години прошетав сама , тогаш не бев анксиозна. Добро ми дојде пробајте и вие така одете на места каде порано ви било опуштено и убаво и сте немале анкс
Ама јасно ми е што се случува еве и самата пишуваш дека прескокнуваш не треба да ми кажиш знам , не сум разговарал само со тебе ... значи реално ти зборувам и послушај ме еднаш .