Не верувам дека ти е алергија, не се плаши. Едино да не ти е некоја бактерија, можеш брис да провериш за да бидеш мирна. Во случај на гушење лоратадин + витамин Ц заедно, одма смирува, но не верувам дека ќе дојде до тоа.
Pominaa zmaci sigurmo 12 casa od koga pocnav taka da custvuvam.. vikam da trwbase ke se ugusev ama pusta psiha..
Па зависи која бактерија ако имаш. Има многу ама мислам дека би имала и други симптоми како кашлица, болки во грлото..
Bev na doktot mi kazaa izglrda e alergija ama brzo se povlekla.. da oijam loratadin i ako trebalo da bide nesto ke bilo do sega.. ama pusta psiha... nogu golem hipohomdrik sym.. so dve deca sym.. moram da uspeam da ja prebrodam ovaq sostojba.. ne bev ja pocustcvuvala 4 godini..so bidna sega nezmam.. nogu sum isplasena, na sekoha sitnica panicam.. dusata mi e zberena vo kupce..
Одлично напишано, баш како за мене. Навистина моето е мачкина кашлица спрема некои професии, ама сепак вознемиреноста преовладува. Можеби работата и не е толку с тресна, ама мојата замисла е таква.Колку и да се трудам луге неможам. Страв ми е дека ќе се разболам, ќе си ги оставам децава, ама пак неможам да се изборам и готово. Проблемот ми е и соочување со колеги. Некои се ужас, несакаат ништо да работат, ти им правиш решенија по наредба на директор, они со мене се караат. Е тоа ми е капак. Расправии многу ме вознемируваат. Со денови потоа неможам да се смирам, имам тахикардии и многу главоболки. исто така и состаноците ме плашат,многу луге собрани на едно место не можамда издржам, многу се вознемирувам. Луѓе постојано сум во грч, а примам терапија долго време. Што да се прави????? Ако напиштам работа треба да седам дома, а државна работа е. Ако напуштам во буџет никогаш веќе нема да се вработам. А знам дека и дома без пари, ќе ми биде уште потешко. Се чувствувам безизлезно. Секој миг мислам ќе се разболам од нешто лошо, оф леле не се издржува
Абе одвракај на таквите колеги ич не и се плаши не се молче на колеги бидејки на главата ке тис е посерат покажи и заби нема да ти речат ни збор после макар и да ризикуваш да напуштиш, и колку време е вака ако не е тајна?
Vo ista sosyojba sum,drz.rab.ne rasporedija na dr.rab.mesto vo nova sredina...so novi kolegi nova problematika,nikoj ne ti kazuva sto i kako, kako prvace sum a 22god staz i sega drugi.ne se plasam od rabota ke si baucsm no sredinata me ubiva,mn.se voznemiruvam imam treperenje na cela snaga i jas panixam da ni mi stane nesto,odsm na vezbanje no kako toa se so sila,zaboraviv da se smeam.uzas
Верува дека ќе успееш,само позитивно,јас успева секој ќе успее само имај доверба во себе,,верувај во себе и во Бог.Ќе успееш побрзо одколку што мислиш ;*
Такво е државното, све лудаци со тапија. Јас ќе побудалев, секој ден со кавги, не ме оставаа на мира. Бегајте од таму.
Zdravo da prasam dali moze da se napie antidepresiv so 2 meseci pominat rok? Dali mozi nesto da se sluci ako se popijat malce ? Dali ke deluvaat ? Mi imaat ostanato od prosliot pat koga gi piev , pa gi prekimav poradi bremenost, ama sega sakam da gi popijam malce oti se osekam kako napnato , inace piev elicea od 10mg , ama posledno gi piev po cetvrtinka , dali ke mozi da gi prodolzam nekoe vreme ?
Ако се со поминат рок немој да ги пиеш, ако имаш потреба од апчиња оди на лекар препиши си и земи си нови.
Деновиве се чувствувам буквално ослободена од анксиозноста. Преродена. Ми влијаат некои убави случувања што ги имав деновиве. Не чувствувам немир, скоро воопшто. Спијам малку помалку од вообичаено, што за мене е добар знак - сакам да уживам во денот, да го ,,зграпчам'' денот. Да уживам во радоста. Не знам дали е само привремено или сепак имам шанса засекогаш да се ослободам од чудовиштето анксиозност. Колку и да трае, ќе уживам во внатрешниот мир што мислам дека заслужив да го имам. И секој од нас заслужува. Не знам дали има среќен живот или се само среќни денови, но да уживаме тогаш кога ни е убаво
Тежок период, реков не пишувам ама ќе пишам. Еден од моите треба да сд прави операција и сега се чувстувам како виновна. И мислам на најлошото.
@GirlLove, жал ми е што е така. Се надевам дека не е ништо сериозно и дека целосно ќе се опорави. Но зошто ти да се чувствуваш виновна?