Веќе 3 4 дена сум анксиозна со жежење на главата, ама денеска па ептен цела глава, чело, образи дури и потешко дишам, совет како се справувате вие?
Ti dusho moja treba pocesto da izleguvas na prosetka so maloto, da go koristis denot maksimalno, da odite na lulaski i vo park.Tamu kje se srekjavas so drugi roditeli i decinja i kje si napravis muabet a mozebi i kje sklopis nekoe novo prijatelstvo. Ne se zatvaraj samo doma bez razlika sto imas malo bebe. Ostavi go nekogas na soprugot da go pocuva makar na saat vreme pojdi do market ispazari, trgovski centar ne mora ni da kupis nesto razdvizi se ednostavno izlezi od monotonijata. Doma dodeka si najdi si zanimacija nekoja ili koga spie bebeto izgledaj nekoj film ili serija, pusti si tivka muzika, procitaj nekoja kniga. Sto pogolema preokupacija tolku pomalku vreme za crni misli.
Можеби имаш пост-породилно депресија проследена со анксиозност. Засилено од интензивни хормонски промени и самотијата во странство. Ако природните препарати ти вршат работа, терај така, ако не види дали матичен лекар може да ти помогне. Убави совети ти дала членката погоре, пролет иде, се надевам се ќе биде подобро.
Мислам и витамин Д да проверам. Скапо е бе 1800ден Ццц. Како и да е ќе правам допрва испитувања, крвна слика, ехо на тероидна па отом потом
Премногу ми е страв. За се ми е страв.. буквално за се се плашам и само очекувам нешто лошо да ми се случи.. во последните неколку дена чувствувам болка во горниот дел од грбот и во зглобовите по цело тело.. Многу ми е страв да не имам проблем со срцето а имам 21 година.. сум направила ЕКГ и крвна слика се беше океј. Ама постојано ме штрека нешто во целото тело чудно се плашам дека ми е срцето или нешто не знам некоја сериозна болест.. дали некој чувствувал вакви болки низ цело тело како со нож од време на време на различни места? Дома ме научија и само ми викат ништо не ти е а јас мислам ќе ми се случи нешто лошо и ќе биди трагично
Не знам.. дури ми е страв на доктор да одам да се проверам за да сфатам дека се е океј и дека проблемот ми е во главата.. не знам ни јас зошто.. Многу ми е страв дека ќе го запоставен учењето ако продолжам да ги гуглам симптомите и болестите... сите ми се 10ки се ќе запустам.. само секој ден се молам да не умрам млада да не ми се случи нешто
Ista bev ...2 godina fakultet.. i samo poveke se vrtime vo krug... ustvari na google za sto i da pises pisuva najloso a moxe objasnuvanjefo e edmostavno.ostavi go gooogle i fati knigA .. nema da umres ni da polydis ti garantiram .. samo ke se izmacuvas.. jas eve 10 godini umiram,.se omesbestuvam... i toa
Можеби е чудно, ама фактот што не сум сама во оваа борба право да се чувствувам многу подобро! Не знам како може сите симптоми и болки да се толку реални.. се надевам дека се ќе биде во ред...
Ke bide kako ne.. rabotatq e da ne dozvolime sa pominat godinite taka.. da sme zivi a ustvari da ne ziveeme.. tka e losoo.. nekohas kazi si i mene mi w tesko ama morame... ajde be neka mi bide nesto kuso neka e... pusti go veke... pokazi mu deka se isto ri e.. koja e stravor da ti gu unisti sonistata
Кога ќе ви дојдат црните мисли и непријатните чувства, потсетете се; Тоа се само мисли и само чувства. Не мора да ги ,,слушате'' и да се однесувате како што ви налагаат. Правете го спротивното од она што ви го ,,кажува'' анксиозноста. Дури и да е непријатно на почетокот.
Kako mislis sprotivnoo.. na primer najholem strav mi e koha odam sama nekade da ne se padnam, da mi stane loso?
@Lonely1604, баш за ова и зборував. Ако ти е страв од тоа да излезеш некаде сама, излези. Не мораш да одиш далеку. Прошетај во позната околина. Спротистави и' се на анксиозноста. Кога ќе се вратиш дома и ќе видиш дека не си паднала и не ти станало лошо, анксиозноста ќе почне да ја губи моќта.
Не ти треба Витамин Д ако проверуваш , Допамин и Серотонин подобро ама мн е скапо . Ја заборавив клиниката како се викаше ама се откажав сфатив дека нема да ми смени што и ако ги знам вредностите .
Најчести стравови се од смрт и полудување. Мораш да одиш на доктор. Тука можеш да добиеш поддршка ама не можеш да го решиш проблемот.
Здраво девојки имам прашање до вас имам 25 год пиев зепира од 5 мг и деметрин за несоница за анкциозност настаната од реален страв пиев 2 ипол недели и нападите се намалија благо подобрување кога бев кај психијатар ми кажа може да покачиме на 10 мг и после првата доза ми се јави лошо чувство како изгубена рече терај две три недели после ми се јави страшна главоболка во десната страна на главата и како гушење што претходно никогаш не сум имала доктор ми кажа да ги намалам на пола но кога ќе се напиев никако неможев да функционирам се губев и ми кажа откажи ги нагло ги прекинав ми се јавија вртоглавица струја низ телото тремор на раце и нозе што претходно ги немав ми кажа да пијам хелекс од 0.25 на сабајле и навечер но не го послушав бидејќи многу заборав од нив некогаш кога ептен неможам сега ми е многу лошо ова веќе е депресија бегам од луѓе се ми смета мн сум нервозна претходно не бев толку и ми препиша seroxat работа ми повеќе со седење и во смени имам тремор на раката суицидни мисли имам и главоболка остана што немав претходно веќе 2 месеци не пием но главоболката ми остана совет на некој со слично искуство со главоболка не верувам веќе не знаев дека така делуваат апчиња дека толку е лошо 2 ипол месеци употреба хелп
Jas licno nus pojavi od Asentra imav. Tie se antidepresivi. Mislam deka poloso mi pravea i posle 3 nedeli gi ostaviv. Peckanje na liceto kako struja, gradna bolka, nemoznost ubavo da zemam vozduh, nerealen strav od ostri predmeti kako nozevi i nozici, depersonalizacija, otsustvo na emocii. I kazav na doktorkata sto mi se slucuva mi rece deka e sugestivno. Gi ostaviv na svoja raka i si prodolziv so heleks od 0.25 dva pati na den (prethodno nemav drugi simptomi osven vozbuda, srcebienje, tesko zaspivanje i losi misli) znaci ova se mi se pojavi koga ja pocnav terapijata so Asentra. Vednas stom ja prekinav prestanaa nus pojavite i si prodolziv so heleksot uste nekoj mesec dva i na kraj i niv gi otkaciv zasekogas.
Оди на друг доктор. Од кој град си, ако можам да ти предложам? Не се секирај, решливо е, ти гарантирам.