Анксиозност

Дискусија во 'Психологија' започната од dunja, 12 јануари 2010.

1. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    6.183
    Допаѓања:
    16.417

На greenday и Kristi900 им се допаѓа ова.
  2. Tasija21

Tasija21 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 февруари 2019
    Пораки:
    182
    Допаѓања:
    56
    Дали и вие исто така сега во овој период, додека трае ова со вирусот имате секакви мисли, јас еве стегната сум во стомакот некако најверојатно од некој страв, потешкотии со дишење, абе хаос.
    Ме интересира како сте вие?

На macence123*** му/ѝ се допаѓа ова.
  3. FreeToGo

FreeToGo Популарен член

Се зачлени на:
    15 декември 2014
    Пораки:
    1.208
    Допаѓања:
    1.761
    И јас сум така и не знам како да си помогнам.

На macence123*** му/ѝ се допаѓа ова.
  4. ToriDam

ToriDam Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2020
    Пораки:
    39
    Допаѓања:
    24
    Вирусов не е за потцена , ама исто така пуштен е Кина да ослаби економски и САД, пострашна е паникава кај народов од вирусов. Во Кина полицајци на место отепуваат заразенижители од корона, е то е страшно , се ствара паника толку заболени, толку жртви а верувај сите починати се над 70години со триста болести. Од обичен грип би имало повеќе жртви. Не се плашете од корона-ва , треба дома да седиме за да не се шири ние помладите да не одиме по кафиња само за да ги заштитиме постарите лица кои се изложени на најголем ризик но и самите ние ете кој би сакал да е болен со денови. Не паничете смирено, пијте повеќе вода да не вие суво грлото никогаш , вирусот најмногу влегува и се задржува во устата а можете да го однесете со вода до желудник и киселината HCL да го изгори. Сепак без никакви црни мисли , мијте раце маска и то е се надеваме дека ќе се намали ширењето до пораст на температурите надвор. Сепак студирам медицина и добро сум информирана дека не е воопшто опасен за здрави и помлади лица ♥️

На macence123*** и Tasija21 им се допаѓа ова.
  5. prominent

prominent Форумски идол

Се зачлени на:
    8 март 2014
    Пораки:
    5.399
    Допаѓања:
    61.235
    Мене ме плаши паниката повеќе отколку вирусот. Како сите околу мене да се хипнотизирани од страв.

На macence123*** и Bunny2 им се допаѓа ова.
  6. ToriDam

ToriDam Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2020
    Пораки:
    39
    Допаѓања:
    24
    Самава атмосфера е депресија.. по маркети празно, новости има само за корона на светско ниво то е лошо. Мене поќе ми е страв од војна него од вирусов. Пребрзо се шири излезено е од контрола имам чуство дека нешто лошо ќе се случи за да го запрат. пошто во пропаст се Кина и Америка ... незнам

На greenday му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Tasija21

Tasija21 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 февруари 2019
    Пораки:
    182
    Допаѓања:
    56
    Ама во Кина скоро и го снема веќе, сега Италија е ризична, еве Кина испратила за Италија 2 милиони маски, 20. 000 заштитни одела и 1000 машини за механичка вентилација а и доктори специјалисти им имаат испратено од Кина.

И жално е што народот не почитува, не знаат барем тие две недели да ги преседат дома, ама ноќниот живот и кафичите не смеат да трпат, и после се шири, епа ќе се шири.

Последна измена од модератор: 14 март 2020
    На macence123***, greenday и ToriDam им се допаѓа ова.
  8. ToriDam

ToriDam Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2020
    Пораки:
    39
    Допаѓања:
    24
    Гледам и се чудам , затка по кафичи , ова НИКАДЕ ГО НЕМА , тие си мислат млади сме ништо не ни е без да размислат дека ќе настрада некој што неби можел да го издржи абе катастрофа! Дете од нај јак факултет од Америка го испратија во Мк 5 месеци и сите од страна , сепак некоја политика е ова, паниката си го прај своето а неверувам дека за брзо од Кина ќе се купи пластиче едно хаха..

На Tasija21 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Tasija21

Tasija21 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 февруари 2019
    Пораки:
    182
    Допаѓања:
    56
    Се е за политички цели, се е направено со замисла, само што ова им излезе од контрола и многу народ си настрада. И искрено многу удара на психа и да не сакаш доволно е да отвориш инста или фб, а особено на нас што патиме од анксиозност, колку и да се контролираш ќе те потресе.

На macence123*** и Bunny2 им се допаѓа ова.
  10. Bunny2

Bunny2 Популарен член

Се зачлени на:
    26 декември 2010
    Пораки:
    1.301
    Допаѓања:
    1.639
    Отворив со цел и јас да се изкажам за новонастанатава ситуација.
    Не ми е толку страв дека ќе се разболам колку што ми влијае самата ситуација и паниката.Плус,ПМС.Се надевам нема долго да трае.Генерално не сум тип на човек што можам без социјализација и дома да седам.Се ова премногу лошо ми влијае психички.

На macence123*** и Tasija21 им се допаѓа ова.
  11. Tasija21

Tasija21 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 февруари 2019
    Пораки:
    182
    Допаѓања:
    56
    Е баш тоа, а јас плус имам несоница, и премногу си ја оптоварувам главата со глупости, се е од анксиозноста , ама баш знае да ме совлада некогаш.

12. ToriDam

ToriDam Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2020
    Пораки:
    39
    Допаѓања:
    24
    Затоа сме тука да си кажиме, да си помагаме , од медицински аспект не е опасно ама ние од ништо можеме нешто така да се е психа и политика . Ќе биде подобро

На Bunny2 и Tasija21 им се допаѓа ова.
  13. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    6.183
    Допаѓања:
    16.417
    Како се справувате со карантинов?
    Дали излегувате од дома?
    Јас веќе не можам да седам по цел ден.
    Ко ќе излезам само морам апче да се напијам за смирување и одма мислите ми се средуваат

14. ThePharmacist

ThePharmacist Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јануари 2020
    Пораки:
    131
    Допаѓања:
    767
    Излези си слободно искпристи го убавово време. Забранети се групни собири. Индивидуално движење сама е дозволено.

На GirlLove му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Anxiety

Anxiety Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јуни 2019
    Пораки:
    412
    Допаѓања:
    309
    Вирусот е доста опасен и не треба да се потценува , пошто сме во Македонија држете се јако не познава млади стари лица . Точно е дека старите можат да бидат погодени поради недостатоците што ги носат во себе , но запомнете и младите се ставаат во ризик а се наоѓаме во држава која што има + - 30 респираторни апарати чувајте се , нема стар млад фрлете го тоа мислење . Единствено што треба да направите да седите дома и советувајте ги вашите родители да излегуваат само по потреба . И пукајте антиоксиданти неограничено .

16. macalavica

macalavica Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2013
    Пораки:
    3.253
    Допаѓања:
    4.920
    Како се справувате со анксиозноста, јас сум цела во грч, исплашена, нервозна, не спијам нормално цела недела, чуствувам дека се гушам. Пијам влеријана ама некако слабо ми делува, ве гуши ли од анкциозност, како да ме болат градите и грбот, што да се напијам да се смирам?

17. Help!

Help! Активен член

Се зачлени на:
    12 август 2019
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    9
    Исто вчера излегов малце и бев во гужва мала и сега пука анксиозност за вирусов ама тое

18. Demiii

Demiii Истакнат член

Се зачлени на:
    10 март 2020
    Пораки:
    230
    Допаѓања:
    541
    Пa б витaмин мaгнезиум, нo првo требa дa oткриеш зoштo се нервирaш и дa јa решиш ситуaцијaтa.

19. Lonely1604

Lonely1604 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јули 2017
    Пораки:
    350
    Допаѓања:
    300
    Jas od petokoy.. bolki bo grloto.. me grebe.. temperatura nrmam ama bolki imam bo muskulite vo nozete.. malku me bolat i ocite... i sega kran e za mene.. nema spas.. nogy sum voznemirena...

20. pdb123

pdb123 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јули 2011
    Пораки:
    1.448
    Допаѓања:
    5.900
    Се надевам дека ќе помогне некому :*
    Screenshot_20200315_153227.jpg

На Bunny2, Tasija21 и ToriDam им се допаѓа ова.