Анксиозност

Дискусија во 'Психологија' започната од dunja, 12 јануари 2010.

1. gogimica

gogimica Истакнат член

Се зачлени на:
    10 септември 2010
    Пораки:
    348
    Допаѓања:
    148
    Јас почнав да вежбам во живо имаше сега,и ми беше мн.убаво

На jagoda777 и sheis им се допаѓа ова.
  2. jagoda777

jagoda777 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 септември 2014
    Пораки:
    595
    Допаѓања:
    931
    Дааа како гушење потреба од често земање длабоко воздух а ништо не ни е :$ :worried:

На elenaeli22 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. elenaeli22

elenaeli22 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2015
    Пораки:
    230
    Допаѓања:
    396
    @sheis
    @jagoda777
    Фала девојки :l:
    ИЗминатиот период бев понапната, работа стрес
    Сега со ситауцијава, колку и да мислам дека не мислам, знам дека потсвеста си работи.

На jagoda777 и sheis им се допаѓа ова.
  4. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.522
    Допаѓања:
    38.735
    Јас немам излезено две недели.. Тешко е и времето плус. Барем сончево да беше, не доотепа вака.

На GirlLove му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Anie93

Anie93 Популарен член

Се зачлени на:
    8 јули 2016
    Пораки:
    3.087
    Допаѓања:
    14.884
    Здраво дечки :)
    Мене исто ми е тук и таму состојбата, на моменти лошо на моменти добро, што дури веќе не ни мислам толку многу на психава. Почнав секое утро по станување да пијам чај или кафе, гледам повеќе филмови, вежбам, средувам по дома, чистам, правам дезинфекција. :)
    За корона не знам дали ми е многу страв, реално е после толку инфо да се исплаши човек. Пробувам да не читам многу, само официјални информации, од светска здравствена, од венко филипче и тоа. Не читајте по секакви портали, статуси, коментари и онлајн"караници" и објаснувања.задача е на стручните лица да се грижат за тоа, наше е да се придржуваме до мерките за заштита. Нека ви биде на мисла дека јавното здравје е заедничка одговорност, дека со седењето дома правите нешто добро за себе и за сите околу вас. :) Има време за се! Се ќе надокнадиме.
    И уште нешто ако очекуваш дека после средување со состојбата ќе ви биде лошо, веројатноста дека ќе ви биде е многу поголема. Сталожени и позитивни мисли, макар и со сила :)
    What you think, you become :l:

На sheis му/ѝ се допаѓа ова.
  6. jagoda777

jagoda777 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 септември 2014
    Пораки:
    595
    Допаѓања:
    931
    Ваууу како издржуваш ??? Ни до маркет? Јас бар до маркет на три дена одам. :nod:

7. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.522
    Допаѓања:
    38.735
    Мажот ми оди после работа на 2-3 дена. Еднаш бев на почетокот уште ко беа гужвите по маркети, ме фати паника и од тогаш немам излезено.

8. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    6.183
    Допаѓања:
    16.417
    Јас си зацртав за цел да одам до маркет и да свртам круг.
    Или барем до контињер да фрлам ѓубре :D

На jagoda777, kristina.k и Demiii им се допаѓа ова.
  9. lolipoppp

lolipoppp Истакнат член

Се зачлени на:
    26 март 2020
    Пораки:
    182
    Допаѓања:
    183
    Здраво дечки
    Предходно само ве читав за да си олеснам на момемнт, но решив сега да ви се приклучам и јас.
    Ради ситуацијава паники насегаде, а јас се по лошо и полошо се чувствувавм. Празнина во градниот кош, устата ми се суши.. се некој симптоми на коронава си придавам пошто пред месец дена имав грип вајда сезонски беше :wasntme: па сега летам со мислите... Како се справувате во овие периоди?? Дали да се јавам на матичен или се умислувам само

10. Izzie

Izzie Нов член

Се зачлени на:
    26 март 2020
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    1
    Zdravo,
    Bi sakala da prasam dali gi nekoj od vas gi ima ovie simptomi kako srcebienje, bolka od levata strana na levara grada, budenje bez vozduh i insomnija? I dali se simptomi na aksioznost?
    Vi blagodaram mnogu!

На Hortenzija му/ѝ се допаѓа ова.
  11. magnolija09

magnolija09 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 март 2020
    Пораки:
    1.143
    Допаѓања:
    859
    i jas ke ve druzam i jas sum anksiozna a sega so ova so virusot mislam deka sum se mrdnala, kako izgubena sum
    po priroda sum plasliva licnost, od bolesti , imav nekoja povreda na grbot , mi ostanaa posledici (otrpnati mi sedvete stapala) inemozam dasedvizam 200-300 m ako ne sednam da odmoram skroz mi se ukocat , mi smeta ikoga spijam ..pijam neurobion i diazepam mi rekoa dva pati na den po 2 ama ne gi pijam bas, no izgleda ke pocnam
    iako ne mozam da se dvizam ubavo i poveke vreme sum si doma ne mi bese nesto bas problem ama otkako pocna ova so virusot se poremetiv skroz nekako ko da mi vrie i treperi od vnatre vo gradite, stomakot, nozete a i mi se slucuva koga ke zadremam na kratko 15-30 min i se razbudam mi lupa srceto 10-20 sek i ke se smiri, ako spijam dolgo ne, i nekolku pati mi se sluci taman da zaspijam ko da snemam vozduh celata ke se strecnam ili nozete ke mi se sami mrdnat kako da kazam neznam i ke izripam,me faka nervoza,napnata sum, pa i na siot baksuz nemozam ni na viber da si komuniciram
    ne ne sum vo red

На mira.mira и jagoda777 им се допаѓа ова.
  12. jagoda777

jagoda777 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 септември 2014
    Пораки:
    595
    Допаѓања:
    931
    @GirlLove и тоа е нешто :D дотерај се :Dјаас денес се нашминкав за по дома :makeup::lol:

@Izzie не сум стручно лице да не е нешто друго иначе сите симптоми ги имаме сите тука ...барем јас ги имам :( не знам нека кажат другите мислење ...

@lolipoppp и јас сум таква пијам чај, лимон цеден , ѓумбир... вода

На GirlLove, lolipoppp и Demiii им се допаѓа ова.
  13. lolipoppp

lolipoppp Истакнат член

Се зачлени на:
    26 март 2020
    Пораки:
    182
    Допаѓања:
    183
    @Izzie исто сме и ние, сега и промена на клима ни ствара дополнителна напнатост.. Дека сум анксиозна сама си открив... отиди на лекар ништо не ми е, а јас оваму припаѓам. Земи некоја занимација без разлика што и да било да ти ги одземе мислите, ако ти е подобро да знаеш дека е анксиозност. И не е ништо страшно јас неколку години се дружам со нејзе па ништо сериозно не ми се случило (да чукнам во дрво) :D , а сите болести ги прележав во главава +панични напади тие гратис ги добивам :lol:

На sheis и jagoda777 им се допаѓа ова.
  14. jagoda777

jagoda777 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 септември 2014
    Пораки:
    595
    Допаѓања:
    931
    Како сте ? :hug:

15. lolipoppp

lolipoppp Истакнат член

Се зачлени на:
    26 март 2020
    Пораки:
    182
    Допаѓања:
    183
    Исто ко и вчера, супер за никаде :lol: ти како си?

На jagoda777 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Nellie

Nellie Популарен член

Се зачлени на:
    7 август 2015
    Пораки:
    388
    Допаѓања:
    1.327
    Преголемата информираност за корона кај мене ја врати паниката. Еве веќе втор ден срцебиење, не можам да дишам и само луди мисли корона да не е. Дали и некој се осеќа вака да се тешам дека ми е се до анксиозноста?

На jagoda777 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. sheis

sheis Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јануари 2013
    Пораки:
    362
    Допаѓања:
    244
    Исто и јас поминувам, затоа сега воопшто не ни читам во врска со корона ни ништо, само колку има новозаболени и толку, се друго игнорирам и пробувам да ги тргнам мислите кон убави работи, дека се ќе биде во ред, дека овој кошмар ќе помине за 1-2 недели... Што да правам :) морам да си бидам пред се сама себе добар психолог ❤️

На jagoda777 и Nellie им се допаѓа ова.
  18. jagoda777

jagoda777 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 септември 2014
    Пораки:
    595
    Допаѓања:
    931
    Исто:$ еден момент добро :whew:еден момент прележувам вирус(facepalm) аххх што ми прави мозоков :worried: сабајле се разбудив како без воздух срцето ќе ми излеташе од гради а и жива вода бев :hug:иначе добро сум хахах :hug::hug::hug:

На Nellie му/ѝ се допаѓа ова.
  19. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    6.183
    Допаѓања:
    16.417
    Ете не знам за вас, ама денес излегов и главава МЕ УбИ од болење.... И притисокот ми паѓаше.
    И не паничев, само си ја трпев главоболката, инаку во чанта носам цела аптека.
    Но, овој пат, не се истресов, не зедов благо, нити Аналгин нити Лорсилан. Само вода.
    Моментално, пијам лимон и ѓумбир. Дома дојдов.
    Верувам дека е од времево, и дека на сите луѓе делува, не само а на нас.

На sheis, Nellie и jagoda777 им се допаѓа ова.
  20. Lonely1604

Lonely1604 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јули 2017
    Пораки:
    350
    Допаѓања:
    300
    Zasemetena sym , mi se losi.. i samo citam gluposti na net.. demek od 5G bilo?? Nz sto da kazam.. anks li e stvarno ili neloj si igra so nas?