Не, воопшто.. кога сум со луѓе опкружен се ми е океј, се задишувам (онака потешко) но на моменти.. Не ни сеќавам, но кога ќе си легнам навечер или еве ова време како да станува поинтензивно...
Па психолог со психотерапија се занимава, значи разговор, а психијатрите може и со психотерапија но кадешто е потребно даваат и лекови.
Исто и јас @Smoothh веќе 6-7 денови осеќам како грутка во грло, како да кога ќе земам силно вздух да се закашлувам... и тоа ми се случува само кога мислам на тоа, а кога нешто ќе ми го отргне вниманието се е во ред. И кога сакам да зборувам како да треба да се искашлам... (и се ова мислам дека ми е нормално потсвесно дека кашлицата е симптом на вирусов) и сега многу се паничам... Понекогаш и кога ќе се разбудам на вечер, како да ми се сечи здивот... И постојано само мерам температура :/. Не знам и јас како да си помогнам веќе...
Е тоа ми беше најлошо Баш пред да заспијам осеќав дека ќе престанам да дишам и се будев. Долг процес може да биде и навистина ми е жал, пошто знам како се осеќате. Ама ќе помине, ете ова мене ми се случуваше на факултет пред добри 5-6 години. Сега со ситуацијава пак ме маваат панични напади, ама знам да ги контролирам. Се е до психа и се е од стрес. Најдете занимација, читајте некоја добра книга додека не ви се приспие навечер. Се ќе биде во ред, ништо нема да ви се случи. Повторувајте си го ова секој пат.
Денес бев кај матичната, синоќа имав зезната ноќ, заспав со дијазепам и се будев. Ми кажа дека сето тоа ми е поради стрес насобран подолг период.. Ми препиша Лунерба таблети, наутро по една..
Zdravo decki kako ste Denes? Jas nekako imam bolki vo gradive i srcevo, mi pominuvaat i pak pocnuvaat i tesko disam. Pozdrav
Јас од сабајле сум како игли да ме бодат во левата града, вратот рамото лева страна мислам срцев удар ќе добијам упаничена цел ден ...
Мене главата ме боли со денови. Пак да се пожалам. Може од лаптопот ми е, може од стрес, од дома седење ама се навикнав веќе секој ден со главоболка сум. @jagoda777 тие боцкањата или како бодежи и мене ми се случуваат лево, од анксиозноста е. Сега и тој што немал мака анксиозен ќе стани, а не ние. Имав една сесија на скајп со психологот, ама не е исто. Само да издржиме и да поминува побрзо.
За сите со дишењето мене од време на време ми помагаат ментол бомбони. Нз како не знам зошто ама се ослободувам и многу ми е полесно.
Нема шанси, така се добиваше срцев удар со најавување. Да се насмееме малку, верувај милион пати таа мисла ми е помината низ глава. Секакви симптоми сум осеќала, аритмии, тахикардии, бодежи, стегање на градите. Ќе помине се. Ако си многу вознемирена нешто за смирување или магнезиум со Б6 најбезболно, пушти музика за смирување на анкс на слушалки и пробај да заспиеш. Утре ко нова.
Zdravo decki, kako ste denes? Jas se razbudiv sabajle so prebrzo cukanje na srceto, odnosno toa me razbudi kako da me tresese nesto i vsega imam bolki vo gradite, po celo telo i kaj srceto. Dali nekoj ima nesto vakvo? Pozdrav