подолг период така се разбудвав, но почнав да пробувам да се контролирам и да мислам само на убави работи. тешко е, таков период е но ќе помине пробај да не мислиш на тоа биди поцврста ) ќе помине се таков е периодов
Se nadevam ke pomine nekogas, zosto mnogu mi e loso ne mozam da spijam noke, mislev deka imam problem so srceto ama 3 EKG mi napravija i site se vo red, a jas osekam kako srceto deka ke mi prestane. Mi rekoa za ovaa sostojba da pesacis, ama sega so ovaa situacija toa ne e mozno. To blagodaram ♥️ Ke probam da mislam pozitivno
Пробувам. А, зошто моето неоткажување/откажување те засега тебе? Што правиш ти, во врска со твоето откажување?
Доста со тоа - ме боцка кај градите/ногата/мачнини имам. Станете, извежбајте кардио од јутуб или некоја партија јога. Изморете го телото, трошете го горивото до максимум. Додека боцка или боли вие вршете ја својата работа преку дефокусирање на вниманието. За еден час максимум ќе помине. Бегајте од фотељата и креветот деновиве, бидете активни низ дома - на нозе. На периодов гледајте како на тест. Колку можете да издржите и колку сте јаки. После ова ќе излезете како многу посилни луѓе без трошка анксиозност.
Константниот стрес е најголем причинител и за анксиозност и депресија (иако не се исти).Симптомите можат да бидат и физички и психички.Физички најчесто се: тресење на рацете,треперење на телото,главоболка, ,,играње на мускули,, ,тахикардија,потење,несоница,намален апетит,вртење памет и сл ....психички чувство се ирационален страв,загриженост повеќе од вообичаено,пречуствителност,збунетост,дезориентираност,расеаност,заборавање.....горе долу овие се симпотми мање више.
ми треба мислење како разликувате симптоми на паничен напад или симптоми на пад на шекерот во крвта? мене лично од лани летото 2019 навака ми се случува одеднаш да изгубам сила, се препотувам, ми се тресат рацете подоцна и на нозете, општа слабост и срцебиење. морав да набавам апарат за мерење на шекер е сега понекогаш е тој 4,3; 4,5 4,8; но понекогаш околу 5 и повеке. ми се случило во таков момент да ми е 5,6 што делува збунувачки а уште по чудно е тоа што после малку благо симптомите исчезнуваат и баш сум во бунило. незнам што ми се случува.
Паничен напад е кога се плашеш да не умреш и кога во тој момент мозокот ти е хаос и мисли и чуства се а и после паничниот напад често луѓето имаат епизода на депресија
Zdravo decki, kako ste denes? Jas sum ubavo dodeka sum na rabota, posle toa pak pocnuva da me stega vo gradite i kaj srceto i da osekam kako da mi se zapira disenjeto, da mi se vrti vo glavata, da me boli celo telo, kako da nemam sila za nisto. Nekoj se oseka taka denovive? Pozdrav
Додека не мислиш и имаш занимација ништо не ти е сите сме такви гледај да ги оттргнеш мислите и дома кога си иначе да јас имам исти симптоми боцкање стегање напнатост...така да еден б6 ,музика... еве јас ќе шарам јајца
Јас се разбудив и имам тресенје на телото и мускули а болки немам нигде дали е тоа знак за анксиозност?И имам внатрешен немир изгубен апетит и проблеми со стомакот сето ова почна пред 5 дена така нешто?Дали некој имал искуство со ваков проблем? И како да се среди сето ова ? Фала ви однапред
vidi kako kje se osekjas denovive ,dali isto ke ti bide taka ..ako ti se slucuva konstantno ova stanuva zbor za ankhsioznost.
Да провериш притисокот како ти е во моментот ,ако нагло падне притисок исто се овие симптоми барем кај мене
Јас од анксиозност го губам апетитот. Значи мртва гладна сум, ама самата помисла на храна ме тера на повраќање и осеќам малаксаност. Се трудам да каснам барем нешто полесно, ама еве со денови ми е вака, кркорат црева, осеќам глад ама не ми се јаде и крај.
I mene mi bese taka na pocetokot mi se losese, i so sila pocnav da jadam, pa sega mi e ubavo mozam da jadam a da ne mi se losi.