Вака значи, насабајле пијам Занфекса XR, после кај 12 Лорсилан. Сега за ручек се напив ни пола чаша пиво. Дали можи нешто да ми се случи?
Сега ништо нема да ти се случи, но лоша комбинација ти се овие лекови со алкохол бидејќи може негативно да ти влијаат на состојбата и само полошо да си направиш. Никако алкохол со антидепресиви.
Дали е можно од промената на град, од стресов со внуката, толку да ми се зголеми анксиозноста? Секое сабалје ми се повраќа, грутка во грло, телото, главата ме боли, ми се плачи. Вчера прв пат излегов во Битола и како нов град да ми е. Немам сила, а треба да помагам зс внуката
Да ти е здрава и жива внуката. Израдувај се како што треба, остави го стравот и стресот настрана. Физичките симптоми и јас ги осеќам, за главата да не зборам веќе, секој ден ја имам главоболката. Игнорирам веќе се, нека боли ако сака, нека сум изморена, мора да се прави тоа што мора. Еве сега ќе играм цел ден со малиот, ќе боиме, ќе готвиме, мора да продолжиме со нормалните активности. Ти помагај околу внуката колку што ти бараат, интересно ќе ти е, мисли на тоа, не се фокусирај на стравот и симптомите.
Decki kako ste? Jas denes imam bolka vo gradite, srceto i zeludnikot, mi se losi, me boli glavata i disenjeto mi se zapira. Ima nekoj sto vaka se custvuva?
Прво ќе направиш крвна слика, потоа кардиолошко, па ехо на желудник. Ништо од ова ако нема страшно тогаш, ќе знаеш дека ќе е до нервите. 4 5 години имав исти симптоми, никохаш не се посумљавме дека е стресот ака анскиозност feat депресија. Година дена скоро ништо немам мака, чат пат нога ќе ме боли т.е. кожата, али ете 3 месеци и тоа не се појави. Менувај начин на живот и опкружи се со позитивни луѓе ако имаш, ако не, најди хоби и не обрнувај внимание на мачнината.
Se sum proverena i nema nisto, a jas se osekam na momenti ubavo na momenti loso. Toa bilo od ankcioznosta mi rekoa, potocno od nervite.
Земајте велосипеди и возите... Ќе немате време да размислувате на глупости... Треба едно да ни биде јасно дека овие сиптоми што ги имаме сите, ни траат подолго време и ништо сериозно не ни се случило освен паника, напнатост и страв дека ќе ни се случи нешто лошо... Искористе го убавото време за некаква активност и уживајте... Ако сами не стегнеме заби и не направиме никаква промена во секојдневието, апчињата само моментално можат да помогнат во нашиот проблем, но не и да ни го решат. Се зависи од нас самите... Тешко е сите имаме падови, но да гледаме да бидат краткотрајни.Ве поздравувам
Дали може поради тоа што цело време сум под стрес, да имам проблем со видов значи на моменти ако има текст на Црна позадина со бели букви јас белите букви ги гледам како дупло ама само ако се бели букви, гледам дупло а инаку не. Јас ке полудам веќе.. Правев секакви испитувања Мр, еег, крв, ехо на органите.. Се е во ред..