Анксиозност

Дискусија во 'Психологија' започната од dunja, 12 јануари 2010.

1. Mantub

Mantub Форумски идол

Се зачлени на:
    23 ноември 2017
    Пораки:
    10.802
    Допаѓања:
    97.154
    Дали си посетила психотерапевт некогаш? Имаш проблем со анксиозноста голем дел од времето или така ми се чини? Психотерапија редовна

2. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    6.180
    Допаѓања:
    16.413
    Имам.
    Одам 2 години на психијатар во Охрид, скоро 3.
    Требаше да одам во март на контрола, бидејќи ми смени апчиња, но поради Коронава откажав.
    Нема кој да ме носи сега.
    Овде ако појдам на психотерапија којзнае што.
    Сега веќе нз шо да правам

3. Mantub

Mantub Форумски идол

Се зачлени на:
    23 ноември 2017
    Пораки:
    10.802
    Допаѓања:
    97.154
    Психијатарот нека те води за терапија, а можеш и психотерапија во меѓувреме. Скоро секој држи психотерапија онлајн заради вирусов.

На GirlLove му/ѝ се допаѓа ова.
  4. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    6.180
    Допаѓања:
    16.413
    Ама не можам кај скоро секој да одам.
    Ќе почнам со некој психотерапевт.
    Фала.
    :hug:

5. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    6.180
    Допаѓања:
    16.413
    Ви благодарам што сте ми огромна поддршка.
    Се изнаплакв од 10 саат сабалје до сега со пауза.
    Ко чешма гргаше од мене. Подобро ми е.
    Само некако организмот наеднаш ми огладне. Нз дали е во ред.
    Се напив Лорсилан иначе, се потсмирив.
    Плус треба наредна недела да ми дојде.
    :hug: до вас

Последна измена: 27 април 2020
    На flawless_ и Cutiepie1 им се допаѓа ова.
  6. Beautiful_life

Beautiful_life Истакнат член

Се зачлени на:
    4 април 2020
    Пораки:
    165
    Допаѓања:
    84
    Sekoja se plasi od poragaj, eve i jas imam strav i normalno e. Posebno ako e carski rez i toa e operacija. Ama ne misli na toa koga ke dojde vreme ke se mislime. Misli si pozitivno i ke pomine. Pozdrav

На GirlLove му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Almin

Almin Активен член

Се зачлени на:
    13 август 2019
    Пораки:
    43
    Допаѓања:
    17
    Здраво на сите имате ли можеби искуства со Лексилиум, дизаепам,
    И слични тие седативи, и исто така некој кој има искуство со асентра би бил среќен ако го сподели своето искуство

8. Vegegirl

Vegegirl Истакнат член

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    317
    Допаѓања:
    136
    Здраво на сите.
    Имав многу изразена анксиозност пред 4 години и се борев со неа 3 год, бев и на психијатар пиев Елицеа од 5мг , отидов во Америка едно лето и како магично да ми исчезнаа симптомите, секој ден се намалуваа за до пред 1 месец да ми се јави пат нагло истиот страв... страв дека ќе се онесвестам, ќе ми падне шеќер и ќе се загубам, на работа прв пат ми се случи и од тогаш секој ден сум ко во грч чекам да се повтори. Не сакам да дозволам низ истото пак да поминам, се борам сега да го игнорирам чувството кога ке дојде стравот ама тешко ми оди.
    Сега сум неколку денови пред циклус и се ми е уште поизразено, еве денес цел ден ми се повраќа не можам да јадам, денес не отидов на работа, ама утре морам и ми е страв ( потсвесно) дека исто ќе ми биде ко денеска, ќе ми се гади, нема да спијам ноќеска убаво...
    Ве молам за искрен совет, некои чекори како ова да се надмине..
    До пред неколку месеци јас им давав совети на мои блиски како сум се изборила пред 4 год и како не е нешто непобедливо.. за се сум свесна ама овој пат ми е многу тешко на мене да го применам.

На ThePharmacist му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Beautiful_life

Се зачлени на:
    4 април 2020
    Пораки:
    165
    Допаѓања:
    84
    Kakvi simtomi imas? Diazepam mene mi pomagase ama sega ne mi pomaga. Jas Elicea pijam od 10 mg i mi pomaga.

10. Beautiful_life

Се зачлени на:
    4 април 2020
    Пораки:
    165
    Допаѓања:
    84
    Taka se custvuvas deka treba da dobies, a i simtomite se poizrazeni pred ciklus, barem kaj mene taka e. Koga si na rabota ne misli na losi raboti, koncentriraj se na rabotata. Koga ke se osetis loso vikaj si nisto ne mi e se sto mi se slucuva e vo mojata glava. Nema da padnis i nisto loso nema da ti se sluci. Jas non stop bev na brza pomos imav panicni napadi, srcebieenje, mi se losese, bolki imav vo gradite i srceto, glavobolki i sto uste ne. Mi rekoa deka se e vo red i sega gledam da sama da si se smiruvam. Pozdrav

На Meckicja и Vegegirl им се допаѓа ова.
  11. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    6.180
    Допаѓања:
    16.413
    Баба ми 40 години пие Лексикум и ми вели : Бабе, лек за нерви нема, еве јас со години пијам и пак си плачам.
    Иначе има слаби нерви.
    Јас, татко ми и тетка ми сме истерани на неа.
    Мене Лорсиланот ми помага да ме смири, ама јсс сум со терпија заедно со Занфекса ХR

12. Almin

Almin Активен член

Се зачлени на:
    13 август 2019
    Пораки:
    43
    Допаѓања:
    17
    Иначе кога бев 7одеелние имав дијагноза опсесивност, анксиозност и ми дадоа асентра но пиев само една недела и Монте веќе ми ја прекина оти им кажуваа дека сум бил премал за такви и слично знаете ко сите родители, но сега знам и време да почнам со нешто медитирам веќе 2години ги слушаам предавањата на Ана бучевич и стварно ми помогнаа многу на погледот кон животот, но се паѓа во вода кога ќе испаднам надвор пак чувствувам напнатост несигурност и негативни мисли ми се прикажуваат како филм какви мисли таков живот но мислам дека веќе неможам да ги контролирам, матичната денес ми закажа за на психијатар и да ми ги препише оти биле со препорака а за елицеа ми рече можела она да ми даде но асентра давале расположение поголемо и ми рече они се подобри.

13. Almin

Almin Активен член

Се зачлени на:
    13 август 2019
    Пораки:
    43
    Допаѓања:
    17
    На другите форуми и од луѓе што ми кажуваат искуства нивни го фалат Лексилиум и дизијапам и бенседини овој лек го нема во мк преска прашав само во Србија братучетка ми живее Србија и она го поафалии.

14. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    6.180
    Допаѓања:
    16.413
    @almi џабе слушаш ако не применуваш.

15. Anie93

Anie93 Популарен член

Се зачлени на:
    8 јули 2016
    Пораки:
    3.086
    Допаѓања:
    14.878
    Асентра пиев 2ипол год, мене ми одговараше, немав несакани ефекти ама се е индивидуално. Треба стручно лице да ти ја препише и да те следи доколку ти е препишана :)

16. Anie93

Anie93 Популарен член

Се зачлени на:
    8 јули 2016
    Пораки:
    3.086
    Допаѓања:
    14.878
    После 5-6 дена ми беше денес подобро стварно се супер и цел ден шеткав, седев со моите ама мислев леле денес ми е добро леле дали ми помина да не ми биде пак како вчера ама така потсвесно мислев и еве сега пак ми стана изгубено и неубаво -.- .....

На Cutiepie1 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Almin

Almin Активен член

Се зачлени на:
    13 август 2019
    Пораки:
    43
    Допаѓања:
    17
    Многу тоа применувам ви реков и во постот од како ќе се сретнам со негативни луѓе се пропаѓа а живеам со такви дома и околината е таква и се паѓа во вода, се трудам да игнорираам ама пак немам трпение.

18. hellocity

hellocity Популарен член

Се зачлени на:
    28 август 2017
    Пораки:
    3.088
    Допаѓања:
    6.678
    Офф ми текнуваат некои работи што се десија порано пред 9 години дали е ова можно одамна ги бев надминала дури и одма се опоравив после тоа во питање е булинг на училиште сега пак се присеувам на тие сцени и некако ми е страв и чуствувам нервоза како вчера да е било..

19. Almin

Almin Активен член

Се зачлени на:
    13 август 2019
    Пораки:
    43
    Допаѓања:
    17
    Исто и менее

20. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на: