Анксиозност

Дискусија во 'Психологија' започната од dunja, 12 јануари 2010.

1. Devil's Mistress

Devil's Mistress Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јануари 2015
    Пораки:
    220
    Допаѓања:
    182
    Фала ти ми значи многу.Од дома колку и да се трудат не ме разбираат и тоа е во ред, но е многу тешко сама против тоа да се борам
    Ќе се трудам и ќе успеам. :l:

На Lana Babe му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Devil's Mistress

Се зачлени на:
    10 јануари 2015
    Пораки:
    220
    Допаѓања:
    182
    Фала ти многу. Да и јас се опседнав со тие доктори иако знам дека ми е во главата, но постојано си се убедувам дека не е. Сакам да пробам со медитација, можеби и да го сменам налинот на исхрана.
    Се надевам ќе помогне. :l:

3. Help!

Help! Активен член

Се зачлени на:
    12 август 2019
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    9
    Во последно време ми се појавуваат некој мисли дека сакам нешто лошо да си направам или направам на други,всушност тоа не го сакам но неможам да престанам да го мислам и немам мир,пример си мислам што додека возам автомобил ќе сакам намерно да се мавнам негде некој многу лоши мисли такви,како да сакам да наштетам а знам дека не го сакам тоа..некој искуство со ова срање ако има нека сподели..

4. Devil's Mistress

Се зачлени на:
    10 јануари 2015
    Пораки:
    220
    Допаѓања:
    182
    Не знам и мене мо се има случено слично. Стојам на прозор и се појавува нагон да рипнам или било што друго што знам дека не е во ред да го направам.Меѓутоа тоа беше период кога бев под голем стрес како помина лошиот период така поминаа и лошите мисли.

На Help! му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Anie93

Anie93 Популарен член

Се зачлени на:
    8 јули 2016
    Пораки:
    3.086
    Допаѓања:
    14.878
    И мене ми се има случено, не обрнувај многу внимание на мислата :) да си сакал/а ќе го направеше тоа, немаше да пишуваш за тоа, самото тоа што не ти е пријатна мислата значи нема да направиш така :l:

На Almin и Help! им се допаѓа ова.
  6. MissChievous

MissChievous Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2015
    Пораки:
    4.447
    Допаѓања:
    25.042
    Ти не си твоите мисли. Запамети го тоа секој пат кога ќе ти се формираат мисли кои не ти се допаѓаат и со кои не се сложуваш.

На Almin, Help! и Anie93 им се допаѓа ова.
  7. snegce

snegce Истакнат член

Се зачлени на:
    29 септември 2010
    Пораки:
    771
    Допаѓања:
    561
    Здраво. Јас еве повторно минувам низ некој лош период. Па и ова со епидемијава, хаос ми направи. Стрес постојан, плачење, нервоза, гадење, чувство на безпомошност. Сум паднала неколку кг. Поактивна сум физички за разлика од порано и мислам дрка не јадам толку нездраво како што знаев грицки, чипсови, смоки итн, ама ете сега и тоа ми е на ум, зошто сум ослабела...
    Некој со слично искуство?

8. Mantub

Mantub Форумски идол

Се зачлени на:
    23 ноември 2017
    Пораки:
    10.802
    Допаѓања:
    97.154
    Ако имаш често гадење од амксиозноста нормално е да немаш апетит и да ослабнеш. Ако не мислиш дека си ослабнала од анксиозноста, направи си тестови, крвна слика, тироидна, матична може подобро да те упати. Ама јас имам 10 кг ослабено кога сум страдала од депресија и анксиозност. Некои се здебелуваат, јадат повеќе, некои кратат јадење и слабеат.

На Almin му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Beautiful_life

Beautiful_life Истакнат член

Се зачлени на:
    4 април 2020
    Пораки:
    165
    Допаѓања:
    84
    Zdravo. Toa sto si namalila nekolku kg e zatoa sto si fizicki aktivna i sto ne jadis nezdrava hrana, nemas nikakva bolest ne misli mnogu zivej si normalno nema nisto da ti se sluci. Koga ke ti e loso meditiraj toa mnogu pomaga. Pozdrav

На Almin му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Anxiety

Anxiety Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јуни 2019
    Пораки:
    412
    Допаѓања:
    309
    Луѓе па ако чувствувате некаков стрес , или трауми и слично барајте поддршква во витамин Ц , нормално не преку суплементи , внесувајте го на природна база , витаминот Ц помага во ментална поддршка, во зголемување на фокус , и намалување на стресот , неможам да разберам зошто не верувате во сето ова , внесувајте ќе видите , во се друго верувате во реалноста не . Вашето тело и вие мора да растете тој начин се постигнува доколку го алкализирате вашето тело и му давате живи материи тогаш настануваат позитивните промени . Значи мора да го средите балансот на биохемијата во вашето тело земете работете.

11. Help!

Help! Активен член

Се зачлени на:
    12 август 2019
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    9
    Фала за напишаните зборови погоре,можи таков е периодот,факторот се депресијата и анксиозноста за лошите мисли нормално,тешко е со вакви мисли ама ќе помине да се надеваме

На Anie93 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. hellocity

hellocity Популарен член

Се зачлени на:
    28 август 2017
    Пораки:
    3.088
    Допаѓања:
    6.678
    Преку храната само сметам вистински витамин Ц а вака медикаменти не.

13. Anxiety

Anxiety Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јуни 2019
    Пораки:
    412
    Допаѓања:
    309
    За вистински пишувам , не медикамент, прочитај убаво

14. Devil's Mistress

Се зачлени на:
    10 јануари 2015
    Пораки:
    220
    Допаѓања:
    182
    Значи ме пукна цел ден пецкање во лева страна , рака, лице главата ме наболува, не можам више вежбај, занимавај се и не мине. Толку грдо чувство во раката и лицето како незгодно да сум спиела на таа страна и како да не е моја чудно чувство.
    Стварно не знам што да правам више се надевам ќе заспијам и утре да помине колку-толку.

15. Devil's Mistress

Се зачлени на:
    10 јануари 2015
    Пораки:
    220
    Допаѓања:
    182
    Еве станав и повторно во раката чудно чувство мислев ќе помине меѓутоа не...

16. popins

popins Истакнат член

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    206
    Допаѓања:
    253
    Здраво на сите
    Ете и јас со прашање. Досега никогаш не сум имала напад ниту пак несредени мисли. Се се случи баш кога се прогласи пандемија. За мене многу стресно но секој ден одев на работа. Преку ден се супер а навечер хорор. Легната уште рано и зациментирана во кревет и мерев температура на секој пола саат. Сабајле супер нов ден нови луѓе ништо ни лоша мисла нит бутур. Ноките стануваа се потешки и потешки со ужасно горење на одредени делови од телото. Со сопругот неќев да се сретнам у станот не па да легнам во кревет. Цело време мислев дека сум носител и дека се околу мене ќе заразам. Се обратив на докторката по помош ми даде хелекс 2по 0,25. Јас знам дека се е готово скоро но нападите не престануваат тилот позади секокдневно ме гори а се проверувам дали имам температура едно 30 пати во денот. Знам и свесна сум дека не се крева температура од нигде никаде но горенјево кое прво беше по цело тело особено нозете и градите сега се префрли само на тилот. Тотално денот ми беше на работа и после дома у кревет ни муабет ни битур. Сакав да прашам дали некој друг имал проблем ко мојот и како си помохнал или решил проблемот со горенјето на кожата?

Можеби и не е анксиозност?

17. Devil's Mistress

Се зачлени на:
    10 јануари 2015
    Пораки:
    220
    Допаѓања:
    182
    Анкзиозност е и од многу мисла, ти дури и кога мислиш дека си таман потсвеста ти работи и затоа ти е така.
    Не се плаши само

18. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    6.180
    Допаѓања:
    16.413
    Сестра ми ми се развика, јас сум била психички нестабилна, срам било, сум се влечела, требало досеа да ги остам апчињата, ништо не сум Сфатила од живото.
    Како ќе сум се мажела, како ќе сум го трпела мажот, и неговата Фамилија.
    Најбитно, како ќе сум раѓала?
    И почна да ми држи лекции, како било пораѓајот, како ја болело.
    Мене главата ме болелеа и одма сум се жалала.
    Не можам поќе;(

19. Lana Babe

Lana Babe Истакнат член

Се зачлени на:
    9 март 2020
    Пораки:
    247
    Допаѓања:
    132
    Toj sto nema doziveano anksioznost ne moze da znae kako ni e nas,ne daj Boze ni da oseti ...ja te razbiram skroz i ja sum takva,sega posebni odkako me ,,demne'' (demneshe) anksioznosta stanav hipohondrik i mi nema ramen u toa ,a me zaboli glava ili ne znam bilo so u telovo odma prepisuvam deka e aneks a ne mora da znaci....kako i da e sigura sum deka eden den se kje ni pomine ke bide kako porano i kje mozeme da gi podnesuvame tie slatki maki deca, bremenost. poragjaj itn.

На GirlLove му/ѝ се допаѓа ова.
  20. crvec

crvec Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јануари 2013
    Пораки:
    116
    Допаѓања:
    13
    Здраво! Дали некој има искуство со Неуробион форте?