Фала ти ми значи многу.Од дома колку и да се трудат не ме разбираат и тоа е во ред, но е многу тешко сама против тоа да се борам Ќе се трудам и ќе успеам.
Фала ти многу. Да и јас се опседнав со тие доктори иако знам дека ми е во главата, но постојано си се убедувам дека не е. Сакам да пробам со медитација, можеби и да го сменам налинот на исхрана. Се надевам ќе помогне.
Во последно време ми се појавуваат некој мисли дека сакам нешто лошо да си направам или направам на други,всушност тоа не го сакам но неможам да престанам да го мислам и немам мир,пример си мислам што додека возам автомобил ќе сакам намерно да се мавнам негде некој многу лоши мисли такви,како да сакам да наштетам а знам дека не го сакам тоа..некој искуство со ова срање ако има нека сподели..
Не знам и мене мо се има случено слично. Стојам на прозор и се појавува нагон да рипнам или било што друго што знам дека не е во ред да го направам.Меѓутоа тоа беше период кога бев под голем стрес како помина лошиот период така поминаа и лошите мисли.
И мене ми се има случено, не обрнувај многу внимание на мислата да си сакал/а ќе го направеше тоа, немаше да пишуваш за тоа, самото тоа што не ти е пријатна мислата значи нема да направиш така
Ти не си твоите мисли. Запамети го тоа секој пат кога ќе ти се формираат мисли кои не ти се допаѓаат и со кои не се сложуваш.
Здраво. Јас еве повторно минувам низ некој лош период. Па и ова со епидемијава, хаос ми направи. Стрес постојан, плачење, нервоза, гадење, чувство на безпомошност. Сум паднала неколку кг. Поактивна сум физички за разлика од порано и мислам дрка не јадам толку нездраво како што знаев грицки, чипсови, смоки итн, ама ете сега и тоа ми е на ум, зошто сум ослабела... Некој со слично искуство?
Ако имаш често гадење од амксиозноста нормално е да немаш апетит и да ослабнеш. Ако не мислиш дека си ослабнала од анксиозноста, направи си тестови, крвна слика, тироидна, матична може подобро да те упати. Ама јас имам 10 кг ослабено кога сум страдала од депресија и анксиозност. Некои се здебелуваат, јадат повеќе, некои кратат јадење и слабеат.
Zdravo. Toa sto si namalila nekolku kg e zatoa sto si fizicki aktivna i sto ne jadis nezdrava hrana, nemas nikakva bolest ne misli mnogu zivej si normalno nema nisto da ti se sluci. Koga ke ti e loso meditiraj toa mnogu pomaga. Pozdrav
Луѓе па ако чувствувате некаков стрес , или трауми и слично барајте поддршква во витамин Ц , нормално не преку суплементи , внесувајте го на природна база , витаминот Ц помага во ментална поддршка, во зголемување на фокус , и намалување на стресот , неможам да разберам зошто не верувате во сето ова , внесувајте ќе видите , во се друго верувате во реалноста не . Вашето тело и вие мора да растете тој начин се постигнува доколку го алкализирате вашето тело и му давате живи материи тогаш настануваат позитивните промени . Значи мора да го средите балансот на биохемијата во вашето тело земете работете.
Фала за напишаните зборови погоре,можи таков е периодот,факторот се депресијата и анксиозноста за лошите мисли нормално,тешко е со вакви мисли ама ќе помине да се надеваме
Значи ме пукна цел ден пецкање во лева страна , рака, лице главата ме наболува, не можам више вежбај, занимавај се и не мине. Толку грдо чувство во раката и лицето како незгодно да сум спиела на таа страна и како да не е моја чудно чувство. Стварно не знам што да правам више се надевам ќе заспијам и утре да помине колку-толку.
Здраво на сите Ете и јас со прашање. Досега никогаш не сум имала напад ниту пак несредени мисли. Се се случи баш кога се прогласи пандемија. За мене многу стресно но секој ден одев на работа. Преку ден се супер а навечер хорор. Легната уште рано и зациментирана во кревет и мерев температура на секој пола саат. Сабајле супер нов ден нови луѓе ништо ни лоша мисла нит бутур. Ноките стануваа се потешки и потешки со ужасно горење на одредени делови од телото. Со сопругот неќев да се сретнам у станот не па да легнам во кревет. Цело време мислев дека сум носител и дека се околу мене ќе заразам. Се обратив на докторката по помош ми даде хелекс 2по 0,25. Јас знам дека се е готово скоро но нападите не престануваат тилот позади секокдневно ме гори а се проверувам дали имам температура едно 30 пати во денот. Знам и свесна сум дека не се крева температура од нигде никаде но горенјево кое прво беше по цело тело особено нозете и градите сега се префрли само на тилот. Тотално денот ми беше на работа и после дома у кревет ни муабет ни битур. Сакав да прашам дали некој друг имал проблем ко мојот и како си помохнал или решил проблемот со горенјето на кожата? Можеби и не е анксиозност?
Анкзиозност е и од многу мисла, ти дури и кога мислиш дека си таман потсвеста ти работи и затоа ти е така. Не се плаши само
Сестра ми ми се развика, јас сум била психички нестабилна, срам било, сум се влечела, требало досеа да ги остам апчињата, ништо не сум Сфатила од живото. Како ќе сум се мажела, како ќе сум го трпела мажот, и неговата Фамилија. Најбитно, како ќе сум раѓала? И почна да ми држи лекции, како било пораѓајот, како ја болело. Мене главата ме болелеа и одма сум се жалала. Не можам поќе
Toj sto nema doziveano anksioznost ne moze da znae kako ni e nas,ne daj Boze ni da oseti ...ja te razbiram skroz i ja sum takva,sega posebni odkako me ,,demne'' (demneshe) anksioznosta stanav hipohondrik i mi nema ramen u toa ,a me zaboli glava ili ne znam bilo so u telovo odma prepisuvam deka e aneks a ne mora da znaci....kako i da e sigura sum deka eden den se kje ni pomine ke bide kako porano i kje mozeme da gi podnesuvame tie slatki maki deca, bremenost. poragjaj itn.