Здраво, сакам да прашам за една блиска пријателка која често доживува такихардија, притисокот и варира, се осеќа лошо и нема енергија. Дали ви се случило исто на некој од вас? Треба да закаже на лекар за да провери комплетно крф, екг и сл.
Здраво луѓе. Месец дена се управив, но последниве две ноќи, ужас... Ноќва не сум спиен воопшто, а треба во 8 да станам. Отежнато дишење, привремена болка во гради и желудник, чуство дека некој ме стега за врат, повторно... Матичната ми препиша лунерба и вигорис интенс и ги пијам скоро месец дена. Навечер знам да лапнам дијазепам и ми помагаше, но вечерва немаше никаква реакција. Ме фаќа нервоза што ме можам да заспијам воопшто.
Дечки, јас почнав со yin yoga. Мн добро чувство. Заслужува да пробате. Фискна јога, држите позиција и ви кажува инструкторката како да дишете. Вдиши позитивна енергија така замислуваш а коа ќе издишиш да мислиш на се она што те мачи и да се фокусираш на дишењето. Фактички, така ја чистиш негативната енергија Qi. Сакам да прашам, дали смеам јога?
Зошто да не смееш? Вежбај ако тебе ти е убаво, продолжи. Ако не ти е прекини. Ама ако од старт мислиш дали смееш или не смееш нема да уживаш комплетно
Zdravo. Toa ti e od ankcioznosta i mene taka mi bese ke mislis pozitivno i koga ke pomislis deka nesto ti e ke si vikas se e vo mojata glava, a toa so dijazepam tabletata moze da te smiri ama ne sekogas i mene mi se sluci poveke pati da me smiruva ama ednas ne mozese da mi pomogne i taa i zavrsiv na brza pomos i mi rekoa deka nisto ne mi e i deka treba sama da se smiruvam. Probaj meditiraj mnogu opusta, mene koga mi e loso meditiram na ovaa muzika probaj i ti ke ti pomogne. Eve eden link:
Не сум имала анксиозност и депресија, ама тажни моменти, настани случувања да. Сметам дека пред да почнете да пиете лекови, обидете се да си го пренатрупате времето за да немате време за лоши мисли. Читање на книги, прошетка, играње друштвени игри, работа задолжително. Поставете си некоја цел, која ќе треба да ја исполните. На пример купување на понова марка автомобил. И работете. Дури и превземете работење на две работни места само за да ве тргне од мислите. Кога врмето ќе ви биде испланирано, преукупирано тогаш ќе немате време за лоши мисли. Зачленете се во групи за планинарење, ќе запознаете нови луѓе, ново искуство. Зеемете милениче да се грижите за него. Има многу начини, само што треба да сакате од негде да започнете.
Имам анксиозност ,депресија и сега во последно време ме болат прстите на рацете .Дали е од болеста?На моменти ми е претешко
Изутрината испив диазепам препишано мие два пати на ден но ја денес испив премногу кофеин незнаев дека кофеинот го намалувсло дејството и сега се изнервирав карав нешто и испив 2 апчиња на еднаш а треба само 2 на ден а ја денес 3, се надевам нема нешто лошо да биде, иначе диазепам 2мг
Мислам дека да од од тоа ти е и мене еве неколку дена левата рака ме наболува, а и лицето левата страна посебно кај окото ме пржи и како притисок денес е подобро ама знае на моменти да ме изненади.
Добро јас на твое место денес наместо препорачана доза 2, би испила едно и од утре пак по старо. Но зависи ти како се чувствуваш ако си океј тогаш продолжи си по старо.
Женски, дал ви се плачи вториот ден на добиено? Инаку не се чувстувам баш нај, ако не исплачам мислам цела енергија ми се враќа во телото и ми кркорат црева, јадам а глад чувстувам. Нз да не имам рак нешто? Сега нз и дали да се испитувам да одам по лабаратории поради коронава.
И јас вообичаено плачам кога иам добиено. И апетитот ми е зголемен, немаш рак. Знам дека не е лесно, ама обиди се да ги фокусираш мислите на друго место.
Благодарам на мислењето, не мислам пак по 2 а и кажав на матичната рече нее толку страшно оти се најмали диазепам 2мг да биле поголеми тогаш ќе било лошо.