Јас денес бев кај матичната и сакав да закажам за ехо на срце и тироидна меѓутоа нема термини. Проблемот е што до вчера, два-три дена лавата рака и левата страна на лицето ми трнеа и делот кај окото ме пржеше. Немав проблеми со видот.Сега сум добро.На моменти имам градна болка но издржлива. Претходно месец и пол два беше само во центарот на градите и матичната рече од анксиозност и панични напади,меѓутоа сега е по на лева страна и кога се смеам или длабоко издишувам чувствувам како благ притисок. Страв ми е да не е срцето нешто. До пред ова сум немала никакви проблемо со срце,а и утре ќе одам да проверам крвна слика
Од каде па на рак ти текна? На секое добивање првите два дена се чувствувам ко тебе. Излези малку на воздух. Ќе пројде
Neznam kolmu e pametno da odis sega na lekar. Jas sum isgo ko tebe ispanicena no kaj mene ne e peckanje tuku gorenje na kozata. Luge najdov edna super strana i super videa kako da prezivees i da se spravis so napad https://www.youtube.com/channel/UCkR3fbLvDcR3cAORod-1LEQ Пред
Па и јас тоа се мислев колку ми е паметно ама па од друга страна не можам да седам и да чекам. Чекам веќе два месеца.Барем крвна слика да проверам ако ништо друго... Не знам веќе што е паметно а што не се осеќам многу лошо а и плус денес кога отидов кај матичната одма у главата да не закачам па некоја глупост(корона) и не знам у главава ми е хаос...
Toa ti e taka zatoa sto imas dobieno i normalno e da nemas sila i da se custvuvas taka, a inace nemas nisto ne posebno rak uzivaj si nemas nikakva bolest misli si pozitivno.
Ne grizi se nemas nikakov problem so srceto se toa sto ti se slucuva ti e od ankcioznosta i mene taka mi se slucuvase duri vilicata mi se drvese. Ke pomine samo misli pozitivno trgaj si go umot misli na ubavi raboti.
Вчера се напив диазепам 2мг прв пат, нервозна бев и пред тоа и откако го испив. Во поглед на тоа не се промени ништо. Можеби мала неприметлива разлика имаше. Дополнително се изнервирав што најверојатно не делуваше. Ама, чувствував огромна слабост во мускулите на рацете и нозете, левото рамо ми трпнуваше на моменти исто и левата нога делот кај препоните. Вратот ме стегаше и чувствував мала непријатност околу, вилицата ми се дрвеше. Што ми се случуваше? Потребни ми се под итно лекови за смирување, а не сум во можност да одам на психијатар. Ми се тресат рацете и главата, немам никаква концентрација, имам диоптер ама не гледам ни со наочари, чај или б6, магнезиум не ми помага. За еден месец ќе можам да одам на психијатар, ама не знам до тогаш што да правам.
Toa se ti e ankcioznosta, meditiraj toa mnogu pomaga i misli pozitivno. Razgovaraj so maticniot neka ti prepise nekoj lek za smiruvanje ako ne mozes sama da se smiris. Pozdrav
СЕКОЈ ДЕН: Многу квалитетна исхрана, барем саат физичка активност (макар само пешачење), 10ина минути медитација, максимум 30 минути социјални мрежи (МАКСИМУМ), топол туш пред спиење. Има и уште пар други нешта, ама овие се задолжителни СЕКОЈ ДЕН БЕЗ ИСКЛУЧОК. Не се заебавам, тоа ќе те препороди. Ама да останеш искрен и конзистентен, да не забушаваш.
Фали некој од вас бил во скоро време на психијатар/психолог од кога е ситуацијава со корона? Ме интересира дали воопшто работат и што советуваат со ситуацијава.
Zdravo decki Kako ste? Jas sum podobra na momenti me fakaat krizi ama gledam da gi ignoriram. Pozdrav
Jas deneska sum loso... mi se gadi ne mozam da jadam, samo mislam deka ke povratam, na rabota me fati panika na 2 3 pati. Mnogu mi e tesko da go kontroliram ova, ne znam kako da mi uspee da ignoriram
Kolku i da ti se losi ke mora da pocnes da jadis i mene taka mi bese ama so sila jadev. Meditiraj toa mnogu pomaga i koga ke pocne da ti e loso odnosno da ti idet neubavi misli vikaj si se sto mi se slucuva vo glavata mi e i ako imas panicni napadi gledaj da disis niz nos i da izdisuvas preku usta poleka. Pozitivno misli, imaj ubavi misli.
Немораш да го менуваш лекот и јас истите ги пијам едноставно ако во случај премногу си напната и ли изнервирана можеш да земеш и две апчиња на еднаш сепак е од 2мг најмалите има до 10мг нема ништо лошо да биде но најважно одкако ќе испиеш ти дадов кажеш себе ова ќе ми помогне и подобро мие медитирај многу помага јас 2 год медитирам.
Јас со другарките се договоривме во четврток да правиме мини забава малку ќе бидеме и сакам да испитам неколку чаши пиво има 3год како медиум се очукал последен пат една чаша пред 6месеци испив, а ја пијам седативи и антидепресиви асентра и диазепам 2мг асентрата вас недела по пола една на ден а диазепам два пати на ден.