Тогаш ако си паднала во депресија, си живеела поради нив, а поради себе. Мене истите другарки, ниту една не ми крена мобилен како си, шо прајш дур бев Ск. За пандемијава ги снема. Кога ги загубив документите низ Скопје кој ми помогна бе? Другарките?
Многу се чувствувам грозно денес. Ме боли главата цел ден, имам некоја глупа тензија кај слепоочниците. Два пати пиев апче, не ми попушти ич. Ми се врти сега низ памет да не сум фатила корона бидејќи прочитав дека кај многу почнувало со главоболка што не проаѓа. И сега сум во фаза кога почна физички да ми се лоши од паника (веројатно).
Ти се лоши поради главоболката, нормално е. Искомбинирај апче за болка со апче за смирување, легни во целосно затемнета просторија и мирувај додека да започнат да делуваат апчињата. Ако имаш маст за масажа некоја налик тигрова, измасирај ги слепоочниците.
Сестрати не ти објаснила дека ако треба да трпеш маж поарно не ти ни треба. Не ми е јасно луѓето како размислуваат бе дотолку незрелост, заостанатост, не ја слушај терај си по свое ако сакаш да надминеш анксиозност гледај си за себе и терај по свое нека пукат душманите.
Фала ти, само што земав дијазепам, ќе се напијам сега пак апче за болка. А бе само да не почнам да гуглам за главоболки+корона зошто тогаш отиде вечерта... Ама ај се држам сега за сега
Moze Malku vase mislenje sovet: Pret 15 dena mı beşe mnogu loso glavata mnogu me bolese i virtoglavica, toa beşe za vrema na vikend policiski cas od 3 dena jas site 3 dena po ret bev vo brza pomaos so visok kriven pritisok, glavobolka,i zasamatenost se okolu mene primav ketonal,i spasmaks. Potoa vo vtornikot bev kaj maticnata ta mi napravi krvna slika i se beşe no ret No mi prepisa NEUROBİON,İ XELEKS gi imam pieno 10 dena po ret i nemam bolki vo glavata i zasamatenost no mi se pojavi bolka vo gradite,krokorenje na crevata,tresenje na celo telo. Pak otidov kaj maticnata i mi kaza deka sum pot stres i depresia. Mı prepisa ELİCEA Sega neznam Dali da gi koristan posto gledam na site psiholog gi preporacuva a mene maticen lekar
Toa ti e od ankcioznosta i imas panicni napadi treba sama da se smiruvas. Koga ke ti e loso vikaj si nisto ne mi e se sto mi se slucuva vo glavata mi e i meditiraj mnogu pomaga, a za elieata moze i maticen doktor da ti gi prepise ne grizi se mozes da gi pies i posle mesec ili mesec ipol ke se custvuvas super. Pozdrav i imaj ubav den
Zdravo, kako se cuvstvuvate?Jas mislam deka vo sekoj moment ke mi otkaze srceto. Voda skoro ic ne pijam. Osekam mala tahikardija. Nemam problemi so srceto pred dva meseci bev na pregled vo filip vtori. Mozno li e od nepienje voda ova da se slycyva.
Знам дека не е зс тука прашашњето, нз дали да се гледам со тоа машкото. Мајка ми ми рече да не се дружам ни со него, ниту па дс шетаме по паркови или плснини. Поради коронава оти одсм кај сестра ми, има мало бебе. Нз што да кажам. Дали е ок да не се дружам? А ми треба друштво.
Ne bi trebalo poradi vodata da e, imaku problem namas so srceto tuku od ankcioznosta ti e poveke pati i mene mi se slucuva mislam srceto deka ke mi prestane ama ne e taka, jas non stop bev na brza pomos i mi rekoa deka nisto ne mi e i deka treba sama da se smiruvam, koga ke ti e loso vikaj si nisto ne mi e se sto mi se slucuva vo glavata mi e i meditiraj pomaga.
Реши се што ќе правиш , креирај план , ако одиш со дечкото по паркови и планини тоа е позитивно , а за вирусот не бери гајле , ти можеби ќе се пазиш па некој др од родителите ако движи можи да пренеси така да , рандом ситуација е , неможиш да знајш а не би ти препорачал да одиш кај детето на сестра ти вејќе ако движиш , грижи се за твоето здравје и прај го то шо е позитивно , ете планините . И ме изиритира понашањето од сестра ти , не заслужува да правиш муабет со неа повеќе за твојата ситуација . Знам дека си силна личност , откажи се од рафинираните сокови , кафето , и лебот . Поздрав , те молам стани прогресивна .
Сега пошто почнав да се гледам несериозно со еден тип, мислам немам сериозни намери пошто е почеток. Доста ми помогна за состојбата и му кажав се, ме прифати. Сестра ми почна да ми кажува да сум се мажела веќе 30 наредна година, време ми било, требало да имам сериозна врска. Мене ми било лесно, моите ме пуштале да шетам со него секаде, а знам дека уште пред 10 години таа имаше проблеми, мајка ми и татко ми не ја пуштаа, со тогашниот дечко, сега маж, да се гледа. Не знам шо беше работата, но таа си тераше по свое, си одеше со него, на слави в село, нз каде. Знам декс не ја пуштаа покасно од 1 да излегува навечер. Е сега, јас сум начекала ми кажува, мене ме пуштале, до 2, ми го одобрувале дечкото ( таткото ми не знае сеуште), мене ми било лесно, таа се борела за нејзината врска, мн тешко поминала. Јас и јас имав тешка врска.... Па никогаш не сум се споредувала со сестра ми, која 10 год е во врска, а сега брак. Не сфаќам, си ја оставри целта, си има маж, дете, куќа, работа.....
Здраво на сите.Сакам да прашам дали некој има како струјни удари низ телото.Дали се должат на аксиозноста и што преземате во тој случај.
Сакам да прашам дали некој пие Зепира бидрјќи мене ми е четврт ден и ми се поврајќа и желудникот ме боли. Дали е тоа нормално ?