Анксиозност

Дискусија во 'Психологија' започната од dunja, 12 јануари 2010.

1. Almin

Almin Активен член

Се зачлени на:
    13 август 2019
    Пораки:
    43
    Допаѓања:
    17
    Луѓенца еве поминаа 14 дена од како почнав со Асентра (антидепресив), и диазепам од 2мг два пати на ден, јас се променив подполноо чуствувам возбуда на се се радувам порано што некои луѓе неможев да ги замислам сега си правам муабет сакам да кажам дека станувам нормална личност, 2дена пиев алкохол и тоа доста и ме фати ми беше многу убаво немав некои несакани реакции како што опишуваат си пушам и цигари и нека си го наполнив 16тиот роденден, и што е најважно го заборавив и го сметам за мртов бившиот оти поради него мие се он ми беше капакот на шишето и тотално се скршив знаете како кога за некој се би направиле почнувате да фантазирање и потоа се паѓа во вода и ти разбираш дека нете сакал.

2. Devil's Mistress

Devil's Mistress Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јануари 2015
    Пораки:
    220
    Допаѓања:
    182
    Мило жи е што се чувствуваш добро, меѓутоа те молам не се оддавај многу на антидепресиви, алкохол и цигари. Пробувај да бидеш супер без нив. Океј е некогаш да се напиеш не викам дека не е.Но со мерка.Многу потешко ќе биде да успееш да бидеш среќна без сето тоа, но верувај ќе вреди, многу ќе вреди. А што се однесува до бившиот таму и треба да остане , а ти фокусирај си се на себе и ќе дојде некој 10 пати подобар иако во моментов изгледа дека се е мрачно и нема излез.

На Almin му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Almin

Almin Активен член

Се зачлени на:
    13 август 2019
    Пораки:
    43
    Допаѓања:
    17
    Ти благодарам многу, да пробувам алкохол ја непијам, ама пред 1недела со другарками така зедовме ама и тоа добро не фати, и од тогаш веќе нема да пијам дури до летото на некоја забава можеби а за цигари за разлика од Монте другарки ја најмалку пушам они по цела кутија на ден а ја на ден можам максимум 5цигара.

4. Devil's Mistress

Devil's Mistress Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јануари 2015
    Пораки:
    220
    Допаѓања:
    182
    Нема проблем што и да ти треба ако можам ќе дадам совет, ќе помогнам. Јас би сакала да имав на 16год на некој или некаде да се обратам за совет надвор од дома ама немаше, а јас на моите дома не има кажував ништо ... не е битно помина.
    Да те разбирам и јас вчера на пример се опуштив се напив малку .Добро ми дојде искрено, а и некогаш едноставно ти треба со сите овие нервози.

5. Taeee

Taeee Истакнат член

Се зачлени на:
    30 ноември 2018
    Пораки:
    71
    Допаѓања:
    23
    Веќе некое време гледам одсјај на буквите додека седам на телефон. Од што може да е тоа, дали од тоа што бев под стрес подолг период и што сум анскиозна?
    На очно ништо не ми кажаа се беше во ред, но јас се уште гледа одсјај и како дупли букви..

На Bestgirllll му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Anxiety

Anxiety Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јуни 2019
    Пораки:
    412
    Допаѓања:
    309
    Низ книги сретнав дека апчината се само превентива н оне и решавање на овај лавиринт со анксиозност , но сепак позитивна страна е овошјето и зеленчукот и спортската активност не постои апче што ќе ви го смени мислењето .

7. Anxiety

Anxiety Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јуни 2019
    Пораки:
    412
    Допаѓања:
    309
    Се поставува прашањето дали цел ви е во животот да имате Жена/Маж , Куќа , Кола , Стан или пак Вие да сте живи и здрави . @GirlLove што мислиш ?

На Meckicja му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Anxiety

Anxiety Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јуни 2019
    Пораки:
    412
    Допаѓања:
    309
    Престанете да се жалите , жалењето е знак на слабост , прифатете го предизвикот и бидете прогресивни во вашиот живот , научете се да ги смените лошите навики во позитивни навики , вашиот мозок сака да напредува не да се враќа на минатото , бидете над просечни но не и просечни , вие се контролирате себе си со помош на свеста само вие можи да се научите да се победите себе си и никој друг ! Учи знаењето е сила знаењето е моќ , Исхранувај се здраво , здравото е здравје и долговечност, Вежбај произведувај енергија !

На Askopje и joy1 им се допаѓа ова.
  9. Nellie

Nellie Популарен член

Се зачлени на:
    7 август 2015
    Пораки:
    388
    Допаѓања:
    1.327
    Анксиозните луѓе не се слаби, далеку се од слаби, што ли не поминале и пак исправени на нозе се, тоа не е слабост. Секој од нас може да се жали, впрочем споделувањето ни олеснува, да се знае да се забега. Ок е храни се здраво, спортувај и ред други работи, лесно е да кажеш, но треба да имаш желба за такви промени. Темава е да си ги кажеме маките, да се утешиме .

На cvekence123, Oki12, Devil's Mistress и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  10. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    6.183
    Допаѓања:
    16.414
    Јас да сум здрава и жива, па се после.
    Јас презедов ризик, и се гледам веќе една недела со едно машко.
    Ептен се затворам дома, а тој ме влечи да излезам.
    Одиме во планини, шетаме.
    Лошо ми е, но не се предавам.
    Одма имам лоши мисли дека не го сакам, не ме сака.... Итн, се плашам за иднината

11. Anxiety

Anxiety Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јуни 2019
    Пораки:
    412
    Допаѓања:
    309
    Остави природата нека одлучува , не троши не потребна психичка енергија научи се да не мислиш ништо .
    Ти кажав уште на почетокот во приватните пораки мораш здрава храна и да се откажиш од рафинирани производи инаку ништо , јас да се пофалам и се пофалив погоре откажав апој , ама здрава храна вежбање книги учење на ниво !

На GirlLove му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Anxiety

Anxiety Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јуни 2019
    Пораки:
    412
    Допаѓања:
    309
    Читај што пишав добро знаеме колку се силни анксиозните луѓе сум бил и знам како е и полошо од анксиозност , да бидиш заробен и се да ти претставува страв . Јасно ми е , ама ако се жалиш во живото стојш на едно место не напредуваш , жалењето е слабост и треба да се прифати така како што е , за да можи да се дејствува не бегајте од пробмелите туку справете се !

13. Anxiety

Anxiety Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јуни 2019
    Пораки:
    412
    Допаѓања:
    309
    Плус да напоменам јас не давам утехи , споделувам искуство како да се справува со оваа состојба

14. Almin

Almin Активен член

Се зачлени на:
    13 август 2019
    Пораки:
    43
    Допаѓања:
    17
    Се согласувам, алкохол е добар се додека неа премине границата на пример секој ден да се опиваш тоа веќе преминува зависност од алкохол и треба лечење, мене немир проблем ни за цигарите ако сакам можам да ги откажам еднаш 2недели непушев и потоа пак но и тоа по малку мислам 3цигара или 5 во ден што прават и тоа од најслабите 3 и 4 се јаки.

15. Nellie

Nellie Популарен член

Се зачлени на:
    7 август 2015
    Пораки:
    388
    Допаѓања:
    1.327
    Секој од нас го споделува своето искуство, добро е да се слушне сечие искуство, некој ќе се поистовети, ќе се препознае, може ќе помогнеш некому. И да повеќето луѓе се тешат со тоа што не се сами во ова, исти симптоми и тоа поинаку делува кај некого.Не можеш да кажеш дека споделувањето е жалење и дека е слабост. Одиш на психолог или психијатар и со тоа што кажуваш симптоми, мисли и се она што ке ти дојде на памет поврзано и поттикнато со анксиозноста сметаш дека им се жалиш? Тука сме да си помогнеме во секој случај. Муабетов не се жалете ми е од рангот ај бе ништо не ти е , само плачиш. А реално си имаш проблем кој е многу подлабок и сакаш решение.

На Almin му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Almin

Almin Активен член

Се зачлени на:
    13 август 2019
    Пораки:
    43
    Допаѓања:
    17
    Ако згоден фин да не за една ноќ знаеш, зошто таков да одбиеш таквите се 1 у милион.

17. Anxiety

Anxiety Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јуни 2019
    Пораки:
    412
    Допаѓања:
    309
    Не се разбираме доволно , добро е во групава да се споделуваат симптоми кој како се чувствувал
    итн итн , но да се жалиш што како незнам и што и зошто нема никогаш да се најди одговор тоа зошто има милион затоа што и е тешко да се одговори што самите жалби алудираат на слабост , треба да се посочи дека жалењето е слабост за да знај личноста дека е слаба и дека треба да се фокусира да работи на цврстина , доволно ми е позната истата состојба и не пишувам ништо на ветар , доколку не би сфатиле дека да се жалиме значи слабост никогаш не би научиле да бидиме цврсти , а доколку не би научиле да бидиме цврсти нема да научиме да го смениме начинот на живот и не би превзеле ризик да го решиме проблемот анксиозност или биохемиски неврохемиски недостаток во мозокот како сакате да го наречиме .
    Под цврстина исто така разбирам седнување, креирање план и начин како ќе го решам проблемот и нема да барам само утехи и поддршка , туку можам знам и умеам да го решам проблемот и знам дека ќе се победам себе си . Размисли

18. jasnajasna0408

jasnajasna0408 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јануари 2019
    Пораки:
    24
    Допаѓања:
    5
    se e toa taka, se slozuvam od zbor do zbor samo sto retko koj moze da se dozvoli psiholog za zal e zatoa se resava so apcinja zatoa sto e postetno no poeftino. za zal lugeto nemaat izbor

19. Bestgirllll

Bestgirllll Активен член

Се зачлени на:
    17 април 2020
    Пораки:
    44
    Допаѓања:
    6
    Дали некој пие заласта и елицеа заедно ме фаќа страв

20. Bestgirllll

Bestgirllll Активен член

Се зачлени на: