Кај анксиозна личност лошо е да имаш секс со партнерот без кондом доколку немаш преголема доверба во него , бидејќи доколку се случи нешто не сакано во иднина тоа би влијаело лошо кон анксиозната личност.
Дали чајот од валеријана помага за анксиозност, за колку време има резултат. Денеска ми тргнат нозете и како да ми трепери видот цело време сум под стрес и само плачам
Не знам дали валеријана помага против анксиозност, но е наменета за смирување. Подобар избор од чајот се капките од валеријана. Ги има во аптеките.
Немс кај не сум отишла на лекар за ова, невролози не знам колку сменив. Стварно е ужасно чувство, потполно разбирам, потполно исто што имаш опишувано ми се случува. Ми препорачувале неуробион витамини и магнезиум, друго ништо. Консултирај си се доктор сепак. А да знаеш дека играњево мс мускули сами си го предизвикуваме, сум приметила многу пати по одредена положба, веќе кога ќе почне да игра сфаќам колку сум била згрчена.
од премногу што мислам едни исти мисли и од едно исто чувство веќе ко да не можам да функционирам и плус ми се создава нервоза веќе како не поминува. истото ми се случи и пред 4 години, во меѓувреме ми се појавуваше и исчезнуваше брзо сега предолго трае....зборев со психологот вика ништо не е а мене ми е полошо
И јас бев на невролог, еег правев, магнетна, на очно, на интернист и ѓабе јас пак не сум мирна. Дуре се осеќам како дезориентирана како да губам рамнотежа, дали. Етоа нормално за анксиозност , дома правам вежби демек сама испитува на 5 мин стојам на нога супер е сене знам веќе не се издржува константно под стрес сум веќе 5 месеци.
Јас пијам лунерба таблета која во својот состав содржи валеријана и други билки и можам да кажам дека малку ми е подобро со таблетите лунерба.
Koga sum na rabota ne mislam na nisto samo na rabotata sum skoncentrirana. Imase momenti koga ke pomislev na nesto neubavo i mi stanuvase loso. Denes cel den glavata me boli ne znam od sto e kaj mozokot me stega, mi se losi, bolki imam vo gradite i kaj srceto i po celo telo be znam od sto mi e.
Најверојатно зависи и до јачината на стресот и анксиозноста. Кај мене е со поблаги симптоми кој се влошуваат кога се менува времето.
не се секирај чим можеш да функционираш знаеш се е нормално не е ништо страшно и глава ќе помине, сите ги боли честто главата, другото ти е од страв сигурно
Како да се справам со треперењето на видот, игледање на одсјај на бели букви, Дали ма некој му се случува тоа од анксиозност?
Decki kako ste? Mene denes mi e loso me boli glavata, mi se zapira disenjeto i bolki imam vo gradite i kaj srceto me bocka od vreme na vremebi mi se kocat racete i nozete. Nekoj se custvuva vaka?