можно е да мене ме боли желудникот веќе 3 дена мислев прво срцето дека ке ми откаже ама желудникот е а ме боли и од позади на грбот ,аман веќе со тие проблеми кога ќе се отргнеме од нив
и јас овие неколку дена не сум баш ок,имам главоболки не она типично боленје на главата туку како стегање кај очиве и како зашемеетена сум ,и притисоков ми е низок јас од секогаш имам низок притисок сабајле го мерив и беше 90 с0 67 ,изгледа е до времево и нагливе промени поздрав
luge ne sum dobro mi tezee cela glava mi se trese teloto mi se kocat obrazite i neznam sto li us ne te mi stude te mi zeze mi trpne jazik mucka se pisete mi ve molam
Зоце не се плаши не ти е ништо има големи временски промени и затоа е тоа така не се секирај. Јас искрено те советувам да одиш на психијатар зошто не сакаш да пиеш антидепресиви јас пијам 6 години па од нив ништо не ми се случило тие помагаат, како пиеш апче за глава кога те боли, иста намена имаат и тие пробај за 2 недели ќе имаш подобрување, ама среди се и самамалце гледаш и мн други девојки го чувствуваат тоа на сите ни е тешко ептен ама тоа е ниа анксиозните реагирааме на промена на времето мн потешко од останатите верувај. Ајде не е ништо деее да беше нешто до сега ќе се десеше веќе колку време ги осеќаш тие симптоми.
Зоце, знаиш дека и мене секогаш ми трпне јазикот, устата цела значи, во последно време образите како вкочанети да ми се, дури и вилицата ме стега, мислам дека ќе ми закочи и дека таква ќе останам, ама не, како иде и поминува, може е и до времето, а може и од нервоза, едноставно, нека го, што ќе биде ќе биде- А ТОЕ Е НИШТО. И сама знаиш, мене нонстоп јазик ми трпне, секој ден, ама веќе не му обрцнувам внимание, иде и заминува, не може ти животот да си го скратуваш зашо секој ден едно исто ти се случува и на крај ништо, размисли, како шо кажа Циело, да било нешо до сега сто пати ќе ни се слулеше, ама не е, значи ајде смири се, пиј си ги апчињата, ќе ти помогнат многу повеќе, ќе те опуштат, и нема толку да ти се грчи и трни ни јазик ни образи, ќе се релаксираш повеќе и ќе ти помогнат малку по малку да се ослободиш од стравот, мене хелексот на пример, 3 месеци го пиев секој ден, и многу ми помогна, немаш појма какви напади на паника имав, абе ќе полудев буквално, и сега со ладна глава размислувам за се, и знам дека тука некаде е крајот, јаки сме ние, јака си и ти, и дај малку ајде појако, ништо не ти е, немој само тоа да прашуваш зашо една по постарите феминки си тука, и врати се наназад да видиш само колку пати си го прашала ова и шо се случило? Бац
Зоце, јас само едно ќе ти кажам ... Ти ИЧ не слушаш, ти прашуваш, ама не слушаш и што е најтрагично, самата себе се слушаш САМО, а НЕ нашите одговори и мислења, веројатно и додека читаш овде се'уште се прашуваш што ти е и не го АПСОРБИРАШ ОДОГОВОРОТ НАШ..... Се' се врти околу едно исто, мноооогу добро знаеш што е и дека НЕ Е НИШТО СТРАШНО, ТУКУ ДЕКА Е МИНЛИВО И Е ПРОИЗВОД НА НАШАТА ИМАГИНАЦИЈА!!! И сериозно, посети психијатар и почни со терапија, вака само се измачуваш. Извини ако звучам грубо малку, но бидејќи досега не успеавме да "влеземе" во тебе со убаво, па да пробаме со грубо, а? Поздрав и секое добро, Зоце .... Поздрав до сите ....
Се согласувам , само што мислам дека пак нема да прочита и пак ќе има напишано , луѓеее дали ова дали она ... Зоце , треба малку да има интеракција тука , да читаш и да слушаш и да применуваш и бар на едно мислење да одговориш , сите сме тука заемно да си помогнеме , но пред се мораш и ти самата да си помогнеш , а со таа паника само си одмогнуваш , чао!
и ја крш денеска, да се пожалам! иам чуство дека пулсот ми е 5, у секој момент ќе ми откаже срцето на лекар ми препишаа Хелекс 0.2 треба сега да го испијам и ми е страв дека ќе ми го успори уше толку! Главава мутава.. пола саат ме боли од позади, пола саат кај челото.. и така наизменично ! у глобала - ТИЊААААААА! али тоа е тоа.. освен да се трпи, друго решение нема )))) Него вие шо викате, да го испијам Хелексов..?! ;р
Pij brat ne se misli, jas pijam sekoj den, ke ti pomogne nogu ...a toa so stegaa,ke stega dodeka ke kazes tii,ete i mene sekoj den mi se losii ,mi se povraka me faka stravv ali toa ee , sekoj den ista pesnaa.... Do kogaa neznamm ete 4 god vekee,stravot od umiracka ne plasii...,sekoj simptom na nesto nas ne plasi od smrtt
хахаха МРДНАТИ сме сите ! али треба позитивно да гледаме на тоа.. ако нишо друго се разликуваме од ''остала банда'' ! Кузнае колку им е досано у животот, без нашиве секојдневни ''ЗАНИМАЦИИ'' !
Abe na nas edno interesno sto ni ee, lele malee negoo neznaemee da uzivamee vo zivotoo , sekoj del od naseto vreme barem jas go mislam na simptomite, analizaa i ......... Use sto nee , razni negativni crni mislii, ako ako i ako mi se slosi i me stegne srce i ......... Ee bratt jebiga psiha pojaka os seeee
Мора малце позитива у целава сра*е ситуација.. треба да се трудиме да извлекуваме позитивни моменти и искуства дури и КОА ГИ НЕМА ! у осталом, ако сра*ево не не убие, ЌЕ НЕ НАПРАИ ПОСИЛНИ !
Zdravo na site! Jas sum nova ovde i resiv da vi se pridruzam samo zaradi temava zatoa sto mislam deka vaka zaedno koga spodeluvame iskustva mislenja i pred se si davame podrska e mn pozitivna rabota za nas koi se soocuvame so anksioznost. Jas se macam skoro 4 godini, gi propustiv najubavite godini od mojot zivot no ne zalam zatoa sto nikoj nema da mi gi vrati..ednostavno odime napred ima uste mnogu pred nas. Mn. mi e milo sto ne sum sama a od druga strana zal mi e koga gledam kolku mn lugje stradame i se macime zatoa sto samo tie sto pocustvuvale znaat kako e, ednostavno okolinata ne ne svakja. Samo da ve pozdravam i da vi kazam ne ste sami nikoj ne umrel a ne ni poludel od ova..Den po den i site nie ke go nadmineme i ova.
Благодарам многу..Се надевам дека ке можам некако да ви помогнам на сите вас а и вие на мене..и самата поддршка е повеќе од доволна. Ќе се радувам на секој ваш успех исто како да е мој..а успесите ќе ги има и тоа многу.
Поздрав Маннја666, добредојде за Жал, ама секое позитивно искуство сподели го со нас и ке ти биде и тебе полесни и на нас сите подобро Девојчиња ве читам (ако мислите дека сум ве заборавила) НИКАКО. Ајде пишете една по една ..како сте ???ПОззззззз Ве сакам Дунја ..ама брзам на работа
Ooooo еве ги машките, кој рече ги немало. Абе Психа, а ти на почеток Зоце втор дел беше, што ми е ова, зошто ми е, како мене, леле не можам, а сега гледаш како сам нонстоп си викаш дека се е до психата и нормално life goes on, и не му обрнуваш внимание толку како порано, се со свое време нормално, но Зоце како да е заробена во сопственото тело, имаше период кога и она беше подобро, но еве сега пак, значи не Зоце, нема назад. Инаку јас сум добро, еве панаѓур е во Неготино, уште од средата од Ск си дојдив, мн ми е убаво, обожавам гужви, музики, тезги, јадења, скари пиење, и синоќа плус на Жаре бербер бев, тука во Хавана дојди, лелел луѓе како сум си поминала, коњак врз коњак, песните миксовите му беа топ, ептен панаѓурски, се чувствуваме како на свадба да сме после првиот час од кога почна да пее, значи топови брат. Гуш Бац
Дуња, само да те поздравам, јас сум одлично и еве како што можеш да видиш, карам по форумов, а ако не се превземат мерки, ќе почнам и да тепам .. ... Многу сум јака ееееј .. .. Нестле, се радувам за тебе и твоите уживања, продолжи така .. .. Поздрав до останатите феминки и феминци, се надевам дека сите сте добро ... И секако .. не заборавајте да се смеете ... .. Убав ден .....
Па еве јас да кажам дека пред месец дена почнав со терапија и имам значителни промени на позитивно..но сепак анксиозноста е сеуште присутна..ама се борам и не се откажувам. Што да правиме кога сме се родиле такви емотивни и чувствителни. Се е во позитивниот став.. иако сеуште имам денови кога некако анксиозноста успева да ме победи..но таков е нашиот живот..БOРБА и БОРБА секој ден ! поздравии до ситее