Кога ќе ти дојди некоја мисла пушти ја низ тебе да помини.... Не барај докази.. Поточно не прави компулсии... Разгледај околу тебе ориентрај се на сегашниот момент
Decki kako ste? Mene glavata me boli i mi se vrti, mi se treset racete i nozete, mi se losi i imam nekoj strav. Isto taka od vreme na vreme bolka vo gradite i kaj srceto i matno mi se gleda. Dali nekoj se custvuva vaka?
Ponekogas gi imam ovie simptomi. Site doktori vikaat nisto ne mi e ama jas osekam nekoj strav. Ti se imas izleceno od ovaa bolest? Se nadevam ke pomine ova nekogas.
Здраво. Одамна немав пишано на форумов. Се надевам сите сте добри. Пијам занфекса од 75 мг веќе 6 месеци , 2 пати на ден и ми е подобро , фала му на бога... ама повеќе од месец дена ми се појави сува иста .. мислам дека е од апчињата ... треба на контрола да одам ама не сакам да се гужвам во болница поради пандемијава.. страв ми е... се слушнав со докторот ми рече може по 1 сега да земам на ден.. сакам да прашам дали некој овде прима терапија занфекса и се соочува/вал со многу сува уста. Фала!
Од утре поцнувам со Елицеа пола апче на сабајле Дали ќе осетам некои нус појави , што треба да очекувам ?
Гадење ама нормално е првите неколку дена. Јас и сува уста имав вода повеќе ми се пиеше. Ако осетиш некоја нус појава освен гадењето, консултирај доктор. Гадењето треба да прекине за 5-6 дена.
А дали осети зашаматеност, поспаност или како халуцинонации? Одам на работа па затоа незз што да очекувам
Не. Ама нешто што ми се случило мене не значи дека и тебе ќе ти се случи, можеби различно ќе реагираш на апчињата
Не би требало да имаш некои нус појави до толку страшни за да ти пречат на работа.Јас имам пиено по пола и апсолутно ништо не осетив.
Imam pieno pred 10 god Heleks i Asentra, dve nedeli ne stanav od krevet, non stop spiev, zatoa i prasav za Eliceata