1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Анксиозност

Дискусија во 'Психологија' започната од dunja, 12 јануари 2010.

1. Вереничка

Вереничка Популарен член

Се зачлени на:
    18 април 2016
    Пораки:
    1.131
    Допаѓања:
    1.710
    Валеријана беше одамна во вид на капки. Колку што се сеќавам немаше некој ефект, односно не почувствував никаква промена. Каков чај?
    Дали Б6 може да се земат одеднаш две, па подоцна уште една?
    Од пријателка одамна имам слушнато дека и препишале одреден период 3х2 за панични напади. Не сум во контакт за да ја прашам па не сум сигурна дали е точно или е премногу. Некако Б6 при нервоза/стрес најмногу ми помага.

Едит: сега те препрочитав и видов дека така и си пишала три пати по две (facepalm) ме збуни после тоа во заграда 6 и којзнае што сфатив..

На Anie93 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    6.183
    Допаѓања:
    16.417
    Само што дознав дека една роднина починала, не се знаеме лично, но ме погоди оти остави 3 деца и маж.
    Дали е нормално да плачам?
    Од истата болест изгубивме лани и друга ептен блиска особа..

3. Beautiful_life

Beautiful_life Истакнат член

Се зачлени на:
    4 април 2020
    Пораки:
    165
    Допаѓања:
    84
    Normalno e jas placam i da ne mi se bliski osobi.

На GirlLove му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Anie93

Anie93 Популарен член

Се зачлени на:
    8 јули 2016
    Пораки:
    3.087
    Допаѓања:
    14.884
    Од алкалоид е чајот мислам :)прашај во аптека има

5. M1234

M1234 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 мај 2020
    Пораки:
    209
    Допаѓања:
    828
    Здраво. Дали ви се има случувано да се разбидите многу вознемирено и без никаква сила и цел ден да ви се гади и да имате глабоволка, стегање во левата страна и голем страв.

6. Simgeee

Simgeee Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2017
    Пораки:
    412
    Допаѓања:
    119
    O sto moze da bide glavabolka eve 5 den kako me boli taman pi pominuva pak me faka ne znam vise sto da napravam piev b6 i vitaminc apcinja ne sakam mnogu da koristam oti se otruv vise denes me boli samo od ednata strana so okoto

7. LukrecijaBorgija

LukrecijaBorgija Истакнат член

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    350
    Допаѓања:
    235
    Мене ми препиша докторот 3 пати по 2 пред јадење б6, кога имав гадење и немав апетит, пиев и добро ми беше.

Да,многу често

Можеби мигрена

Последна измена од модератор: 19 јуни 2020
    На Вереничка му/ѝ се допаѓа ова.
  8. maja.mitrova

maja.mitrova Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јуни 2010
    Пораки:
    471
    Допаѓања:
    173
    Јас сум во фаза хипохондрија.. се нешто ме чеша, ме боли, се болки си измислувам.. толку ме плаши помислаѕа да не ме фати коронава... како да ми поминат овие гадни мисли

9. gogimica

gogimica Истакнат член

Се зачлени на:
    10 септември 2010
    Пораки:
    348
    Допаѓања:
    148
    Јас чуствувам моментално јаки болки во кичма лумбален дел...и ме боли мн.нога,но ајде тоа што трае со години веќе 3,5 тику и ми играат мускуливе на нозе и тоа ми прави дополнителен страв и неспокој...на ништо не сум од терапија,пиев од 2015 г и тоа на двапати и Зепира и Депрозел но рве ходона дена ништо.Имав мн.физ.акт.и супер ми беше,сеа сум во канцеларија до 16.00 ч.и мн.ме убива тоа и плус изротирана сум во др.сектор и не ми е ич убаво неискористена се осеќам и неисполнета и тоа ми прави голем притисок.Ужас

10. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.522
    Допаѓања:
    38.735
    Tranquil од HealthAid во комбинација со Неурофорте од истата фирма. Првите се на природна база од повеќе тревки меѓу кои и валеријана, а вторите магнезиум, б витамини и гинко.
    На блиска со анксиозност и беа препорачани во ваква комбинација од Чепреганов, кај неа имаше ефект.

На Nightwish11 и Вереничка им се допаѓа ова.
  11. Vincent

Vincent Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2020
    Пораки:
    608
    Допаѓања:
    298
    Dali Eliceata pomaga pri pretrpen stres, cuvstvo na vina, nemanje apetit,ednostavno nezainteresiranost za nisto ?

12. Na.talia 24

Na.talia 24 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 мај 2020
    Пораки:
    141
    Допаѓања:
    227
    Јас сум немала искуство со елицеа.. За овие симтоми мене ми е препишана асентра. Подобрување осетив после втората недела... На почетокот кај мене симптомите беа влошени, но секако бев предупредена од мојот психијатар дека то е нормално. Антидепресивот во целост мислам резултатите ги дава за 6 недели. Колку време си на терапија?

13. Darko90

Darko90 Популарен член

Се зачлени на:
    24 мај 2013
    Пораки:
    169
    Допаѓања:
    3.018
    Здраво, дали трнење на дланки, трнење на лице и трнење на стомак, со вртоглавица се развиваат како последица од анксиозност? Бидејќи тоа ми се случува во моментов и цело време ме тера да издишувам како да ќе се угушам.Јас порано имав анксиозност ама некако ми се смири и сега изгледа ми се има вратено и не знам како да го контролирам ова.Некој совет ако може би ви бил благодарен.

14. Beautiful_life

Beautiful_life Истакнат член

Се зачлени на:
    4 април 2020
    Пораки:
    165
    Допаѓања:
    84
    Toa ti e od ankcioznosta, gledaj da se smiruvas sam, koga ke se pocustvuvas loso vikaj si nisto ne mi e se sto mi se slucuva e vo mojata glava.

Da pomaga samo treba vreme da pomine. Mesec do mesec ipol.

Последна измена од модератор: 19 јуни 2020
    На Darko90 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Darko90

Darko90 Популарен член

Се зачлени на:
    24 мај 2013
    Пораки:
    169
    Допаѓања:
    3.018
    Пробувам ама тешко ми оди а и немам лекарство нешто за смирување што да се напијам. Еве уште ми трне лицето, ме тера да издишувам и цело време ми се врти мислам ќе паднам ама некако останувам на нозе.

16. Bojana890

Bojana890 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 март 2019
    Пораки:
    184
    Допаѓања:
    252
    Елицеата е лек кој обично се препишува на лица со генерална анксиозност, фобии, панични напади, ocd.
    Асентрата е повеќе за анксиозни нарушувања со депресивни епизоди.
    Двете спаѓаат во групата на антидепресиви кои само и исклучиво се користат по препорака на стручно лице (психијатар), никако затоа што комшиката, фризерката, продавачката користела па и било подобро од нив, или сте прочитале на форум дека некому влијаеле позитивно.
    Секој организам е индивидуален и разно реагира, и секој применува дозирања и комбинации со други лекови според својата дијагноза и упатство од медицинско лице.

На Nightwish11 и Meckicja им се допаѓа ова.
  17. FreeToGo

FreeToGo Популарен член

Се зачлени на:
    15 декември 2014
    Пораки:
    1.208
    Допаѓања:
    1.761
    Ова е и симптом на проблем со вратот или некој нерв. Земи мачкај го вратот со крема Блокмакс, за трнењето ќе ти помогне и дијазепам или налгесин. Мене ми се има случено и не беше од анксиозност.

18. M1234

M1234 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 мај 2020
    Пораки:
    209
    Допаѓања:
    828
    Здраво.Дали ви варира притисокот еден ден висок , друг ден низок, дали е ова поврзано со целиот страв и вознемиреност што го чувствувам секој ден, или пак е нешто друго.Како се справувате со тоа без да користете таблети

19. Anie93

Anie93 Популарен член

Се зачлени на:
    8 јули 2016
    Пораки:
    3.087
    Допаѓања:
    14.884
    Одвреме навреме ми се има случувано да ми се гледа чудно, не знам како да го објаснам, едноставно како да ми се скратува видното поле би опишала или не знам ккао да не знам каде сум а всушност знам, ми предизвикува страв и непријатност. Периодов ми беше така мн често ама со послаб интензитет. Денес се случи ептен екстремно, со тахикардија, се исплашив веднаш почнав да вртам по телефон да кажам дека на момент се изгубив. Дали е ова дел од анксиозност дали му се има на некој случено?
    Закажав на психијатар, само сакам вака некој од лично искуство ако има да сподели:)

20. Na.talia 24

Na.talia 24 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 мај 2020
    Пораки:
    141
    Допаѓања:
    227
    Мислам дека станува збор за деперсонализација. Како тука си а не си. Период е, ама поминува. И добро е тоа што си закажала на психијатар ќе ти објасни поубаво за ситуацијата во која се наоѓаш.

На Anie93 му/ѝ се допаѓа ова.