Валеријана беше одамна во вид на капки. Колку што се сеќавам немаше некој ефект, односно не почувствував никаква промена. Каков чај? Дали Б6 може да се земат одеднаш две, па подоцна уште една? Од пријателка одамна имам слушнато дека и препишале одреден период 3х2 за панични напади. Не сум во контакт за да ја прашам па не сум сигурна дали е точно или е премногу. Некако Б6 при нервоза/стрес најмногу ми помага. Едит: сега те препрочитав и видов дека така и си пишала три пати по две ме збуни после тоа во заграда 6 и којзнае што сфатив..
Само што дознав дека една роднина починала, не се знаеме лично, но ме погоди оти остави 3 деца и маж. Дали е нормално да плачам? Од истата болест изгубивме лани и друга ептен блиска особа..
Здраво. Дали ви се има случувано да се разбидите многу вознемирено и без никаква сила и цел ден да ви се гади и да имате глабоволка, стегање во левата страна и голем страв.
O sto moze da bide glavabolka eve 5 den kako me boli taman pi pominuva pak me faka ne znam vise sto da napravam piev b6 i vitaminc apcinja ne sakam mnogu da koristam oti se otruv vise denes me boli samo od ednata strana so okoto
Мене ми препиша докторот 3 пати по 2 пред јадење б6, кога имав гадење и немав апетит, пиев и добро ми беше. Да,многу често Можеби мигрена
Јас сум во фаза хипохондрија.. се нешто ме чеша, ме боли, се болки си измислувам.. толку ме плаши помислаѕа да не ме фати коронава... како да ми поминат овие гадни мисли
Јас чуствувам моментално јаки болки во кичма лумбален дел...и ме боли мн.нога,но ајде тоа што трае со години веќе 3,5 тику и ми играат мускуливе на нозе и тоа ми прави дополнителен страв и неспокој...на ништо не сум од терапија,пиев од 2015 г и тоа на двапати и Зепира и Депрозел но рве ходона дена ништо.Имав мн.физ.акт.и супер ми беше,сеа сум во канцеларија до 16.00 ч.и мн.ме убива тоа и плус изротирана сум во др.сектор и не ми е ич убаво неискористена се осеќам и неисполнета и тоа ми прави голем притисок.Ужас
Tranquil од HealthAid во комбинација со Неурофорте од истата фирма. Првите се на природна база од повеќе тревки меѓу кои и валеријана, а вторите магнезиум, б витамини и гинко. На блиска со анксиозност и беа препорачани во ваква комбинација од Чепреганов, кај неа имаше ефект.
Dali Eliceata pomaga pri pretrpen stres, cuvstvo na vina, nemanje apetit,ednostavno nezainteresiranost za nisto ?
Јас сум немала искуство со елицеа.. За овие симтоми мене ми е препишана асентра. Подобрување осетив после втората недела... На почетокот кај мене симптомите беа влошени, но секако бев предупредена од мојот психијатар дека то е нормално. Антидепресивот во целост мислам резултатите ги дава за 6 недели. Колку време си на терапија?
Здраво, дали трнење на дланки, трнење на лице и трнење на стомак, со вртоглавица се развиваат како последица од анксиозност? Бидејќи тоа ми се случува во моментов и цело време ме тера да издишувам како да ќе се угушам.Јас порано имав анксиозност ама некако ми се смири и сега изгледа ми се има вратено и не знам како да го контролирам ова.Некој совет ако може би ви бил благодарен.
Toa ti e od ankcioznosta, gledaj da se smiruvas sam, koga ke se pocustvuvas loso vikaj si nisto ne mi e se sto mi se slucuva e vo mojata glava. Da pomaga samo treba vreme da pomine. Mesec do mesec ipol.
Пробувам ама тешко ми оди а и немам лекарство нешто за смирување што да се напијам. Еве уште ми трне лицето, ме тера да издишувам и цело време ми се врти мислам ќе паднам ама некако останувам на нозе.
Елицеата е лек кој обично се препишува на лица со генерална анксиозност, фобии, панични напади, ocd. Асентрата е повеќе за анксиозни нарушувања со депресивни епизоди. Двете спаѓаат во групата на антидепресиви кои само и исклучиво се користат по препорака на стручно лице (психијатар), никако затоа што комшиката, фризерката, продавачката користела па и било подобро од нив, или сте прочитале на форум дека некому влијаеле позитивно. Секој организам е индивидуален и разно реагира, и секој применува дозирања и комбинации со други лекови според својата дијагноза и упатство од медицинско лице.
Ова е и симптом на проблем со вратот или некој нерв. Земи мачкај го вратот со крема Блокмакс, за трнењето ќе ти помогне и дијазепам или налгесин. Мене ми се има случено и не беше од анксиозност.
Здраво.Дали ви варира притисокот еден ден висок , друг ден низок, дали е ова поврзано со целиот страв и вознемиреност што го чувствувам секој ден, или пак е нешто друго.Како се справувате со тоа без да користете таблети
Одвреме навреме ми се има случувано да ми се гледа чудно, не знам како да го објаснам, едноставно како да ми се скратува видното поле би опишала или не знам ккао да не знам каде сум а всушност знам, ми предизвикува страв и непријатност. Периодов ми беше така мн често ама со послаб интензитет. Денес се случи ептен екстремно, со тахикардија, се исплашив веднаш почнав да вртам по телефон да кажам дека на момент се изгубив. Дали е ова дел од анксиозност дали му се има на некој случено? Закажав на психијатар, само сакам вака некој од лично искуство ако има да сподели
Мислам дека станува збор за деперсонализација. Како тука си а не си. Период е, ама поминува. И добро е тоа што си закажала на психијатар ќе ти објасни поубаво за ситуацијата во која се наоѓаш.