Дечки како закажувате контрола на психијатар со ситуацијава? Треба да земам упат нели од кај матичната (не за мене инаку ама се работи за хронично болна личност од блиска фамилија па како помлада ако можам јас да завршам работа. Вртам во Јане Сандански не креваат.
Другата недела треба да одам на едно интервју за работааа ме фаќа паника и во последно време како срамелива да сум и да се срамам кога зборам со луѓето и несакам да оставам таков впечаток бидејки таа работа е по авторитетна..
Jas mnogy cesto ss sebeanaliziram i najtesko e koha si go znajs izvorot na problemot i ne go resavas.. kako da se cini nogu lesno i postoi somnez deka ne e toa toa.. koha sum so lyge zafatena, so obvrski dobro sum.. koga treba da sednam na kafe, da yzivam, da sedam sama doma, da pesacam sama togas mi se pojavyva toj nemis, me skokotka, mi go bydi srceto
Дали некој пие елицеа насабајле а навечер оланзапин и дали е задоволен ве молам некој да даде одговор
Многу битно е со каква дијагноза си, зависи од возраста, колку време си на терапија. Јас можам да речам леле супер ефект имам од тие лекарства, и одма после мене некој да пиши дека од тие апчиња му се гадело, спиело и слично. И ти нема да знајш на кој да му верваш. Затоа многу е битно да најдиш психијатар на кој му веруваш, да си ја земаш на време терапијата. И после некое време ако не осетиш подобрување промена на лекарства, па и психијатар. Сите тука сме со различни дијагнози и на сите различно ни делуват лекарствата.
Dijagnoza panicno rastrojstvo mi e mn panicam deka elicea sabalje i zalasta navecer ne veruvam vo niv a treba da veruvam
Jas pijam elicea mene mi se okej t.e dobro mi deluvaat a majka mi pie zalasta pred spienje super j deluvaat i na nea ama podobruvanja ima posle 2 nedeli odkako se pocnuva so terapija....ama sepak ke kazam individualno e ne e kaj site isto.
panicno rastrojstvo imas i ti to mene mi e dijagnoza i mn panicam na lekovite a treba da imam verba vo niv a najprvo vo samiot sebe
Zdravo na site, dolgo nemam pisuvano tuka, se nadevam deka site ste dobri. Anksioznosta mi se vrati posle podolg period, i toa mozam da kazam intenzivno. Imam mnogu fizicki simptomi isto kako i na pocetokot pred godini. Imav prilicno stresen period najverojatno zatoa se vrati. Stravot e ogromen duri i za sekoja sitnica, duri i imam strav da jadam plasekji se od alergii. Vcera isto imav mnogu stresen den, a i sum vo PMS. Od nigde nikade silno pocna da me bocka levata raka. Premnogu ispaniciv. Posle nekoj period se smiriv, rakata mi se smiri ali ne mi pomina skros, eve seuste me boli pri dvizenje, a jas seuste mnogu panicam. Nemam povreda, nisto predhodno ne mi bese kako sti vi objasnav, mnogu brzo se sluci dali mislite deka e nesto povrzano so anksot, ili nesto drugo, mnogu panicam, dali nekoj imal slicno iskustvo? Izvinete na dolgiot post i fondot, nesto imam problem so makedonskata tastatura.
Те барав,а не се сетив тука да те побарам. Јас,после 8 години ги прекинав,веже 4 години не сум пиела.
Здраво,исто и јас...од пред 2 дена.Пред 2 год.ми се имаше десено вака,и еве пак.Физички симптоми кои ми прават психички.Ми играат мускуливе на раце и на нозе(највеке на листовите од нозете)поточно периферниве нерви.И понекогаш и ми се јавува мијалгија или како болка во рацете на дланките.Исто и тремор знае да ми се јави на палец.Така сите болести си ги препишав сама,од Лупус,Милтиплекс,Тироидна,Паркинс,Ревматоиден артрит и што уште НЕ...ПСИХА МЕ МАВА МНОГУ,А СВЕ СУМ ИСПИТАЛА,АКТИВНА СУМ,ВОЗАМ ТОЧАК,ПЕШАЧАМ НО ОВА ОД ГЛАВА НЕ ИЗЛЕГУВА.ПСИХАТА Е ОВА СЕГА
Како заспивате навечер? Јас само што ќе затворам очи колку и да дум уморна веднаш паничам, црни мисли ми доаѓаат и слично.
И јас сите болести си ги препишувам сама, од секаков вид канцер, до инфаркт, мозочен удар, мултиплекс и многу други работи. Еве денес бидејќи ме боли раката цел ден мислам дека инфаркт ке ме здрви, паничам цел ден. Никако хаха, многу лошо спијам деновиве. И многу малце.
Имаш Мелатонин ленти во аптека, околу 400 денари се 30 ленти. Се растопува лентата во уста, со вкус се. Фини, ги користев некое време. На подолг рок не знам дали всушност нешто помага..