Анксиозност

Дискусија во 'Психологија' започната од dunja, 12 јануари 2010.

1. Bambola Bruce

Bambola Bruce Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јуни 2019
    Пораки:
    139
    Допаѓања:
    49
    еве неколку денови имам болка во слепоочницата .. веќе 2 месеци ми се појавува дури на најмала нервоза... кога ќе почни таа болка се ми се менува во организмот ... почнува да ми се лоши , очите да ме болат , ми се гади од секое јадење ... вчера правев крвна слика ... ниско железо имам .. околу 7.6 и 117 хемоглобин ..другото е се добро .. ова со железото цел живот ми прави проблем.. и кога немав анксиозност .. земав занфекса 7 месеци и сега еве неколку дена ги прекинав целосно поради нус појави на сува уста... имам неколку години анксиозност ама вакви лоши симптоми никогаш сум немала... ова ни на душман не му го посакувам ... не можам ни вода на раат да се напијам.. од се ми се гади.. а стомакот ми кркори за храна ... ве молам кажете нешто лек за ова .. не се издржува .. деновиве ќе одам на лекар да ми дадат други таблети.. ве молам за одговор оти пред 2 дена напишав за мислење ама никој не ми одговори :(

На gogimica му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Na.talia 24

Na.talia 24 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 мај 2020
    Пораки:
    141
    Допаѓања:
    227
    Мене ми поможваше чај од нане или камилица. За доручек мусли или бисквити со млеко. Одбегнувај пржена и зачинета храна. Гледај да е нешто полесно. И б6 два пати на ден за апетит.

На Bambola Bruce му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Anie93

Anie93 Популарен член

Се зачлени на:
    8 јули 2016
    Пораки:
    3.110
    Допаѓања:
    15.024
    Разговарај со психијатарот, прашај дали гадењето е нус појава од апчињата, знам дека звучи клише ама и со сила јади, пиј па нека се гади. Некоја полесна храна пробај. Имаш само гадење или и повраќање?

4. gogimica

gogimica Истакнат член

Се зачлени на:
    10 септември 2010
    Пораки:
    348
    Допаѓања:
    148
    Zemi SPIRULINA da pies za zelezovo,mn.e ok.I vidi so lekar za tab.da ti gi smeni,dr.terapija za anks.ke bides super.

Последна измена од модератор: 9 јули 2020
  5. ElenaOfRivendell

ElenaOfRivendell Популарен член

Се зачлени на:
    14 јуни 2019
    Пораки:
    2.167
    Допаѓања:
    5.383
    Не би требало. Тоа се вика цијаноза. Може ти е од ладно, ама и може да биде знак и на нешто посериозно, така да ако не исчезне само од себе посети лекар.

На Bestgirllll му/ѝ се допаѓа ова.
  6. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    6.261
    Допаѓања:
    16.536
    Дали е нормално, во последните денови од циклусот да сте чувствитњлни, премногу?

7. Bambola Bruce

Се зачлени на:
    15 јуни 2019
    Пораки:
    139
    Допаѓања:
    49
    во овие месец и пол денови само два пати повратив бидејќи бев многу малку јадена тогаш и од страв уште повеќе ми се лошеше ... јас со години работам долги часови на компјутер.. таква ми е работата... ваква болка ми се појавуваше кога ќе претерав со работа ама за неколку сати ми се смируваше.. ама еве 2 месеци сега кога и да се изнервирам , дури и малку да се напрегнам одма почнува ... најмногу ми е непријатно гадењето .. болката не е голема.. али ова со гадењето од се и сешто многу ми смета... дај боже да е се на нервна база и ќе помини што побрзо

да ... јас периодов дека вака ми е и сега неколку дена никакви таблети не земам... се ме нервира и се ме растажува

да сега пијам чај од камелица на сабајле .. а има некои таблети на природна база за против гадење ?

Последна измена од модератор: 9 јули 2020
  8. MissChievous

MissChievous Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2015
    Пораки:
    4.447
    Допаѓања:
    25.045
    Ова звучи на мигрена.
    Пробај Реглан при нагони за повраќање.

Да, тоа е најнормалното нешто.

На GirlLove му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Vincent

Vincent Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2020
    Пораки:
    608
    Допаѓања:
    298
    Zdravo devojki
    Cetvrta nedela sum na Elicea
    Minatata nedela osetiv malo podobruvanje ( apetit i spienje) drigo ne
    Raspolozenieto mi e seuste na 0
    Dali e rano seuste za pogolemi promeni ?

10. Bestgirllll

Bestgirllll Активен член

Се зачлени на:
    17 април 2020
    Пораки:
    44
    Допаѓања:
    6
    Бев на кардиолог немам ништо туку ми рече дека од самата анксиозност сум се стегала премногу и поради тоа ми биле така

На ElenaOfRivendell му/ѝ се допаѓа ова.
  11. greenday

greenday Истакнат член

Се зачлени на:
    29 август 2011
    Пораки:
    253
    Допаѓања:
    421
    Луѓенца се надевам дека сте океј..
    Јас сум ужасно, колега од факс на 21 година почина од излив вчера и јас толку после ова не знам како ќе живеам..
    цела вечер немам спиено се плашам дека и мене истото ќе ми се случи, имам паничен напад на секој саат, не знам како да си помогнам веќе.
    Прелошо ми е душата ми се тресе....

12. gogimica

gogimica Истакнат член

Се зачлени на:
    10 септември 2010
    Пораки:
    348
    Допаѓања:
    148
    Smiri se,zivotot e uzasen i nema pravila.tesko e no...probaj da se defokusiras na drugo.

13. Selvinaz

Selvinaz Нов член

Се зачлени на:
    21 февруари 2020
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    1
    Сакам да ве прашам нешто.Дали анксиозноста или депресијата имаат некаква поврзаност со исхраната?Затоа што мислам дека ќе полудам веќе луѓе имам преголем страв од јадење кога ќе помислам дека треба да јадам веднаш почнувам да се тресам да се потам и се други сиптоми на вознемиреност.Ве молам пишете ако некој знае за ова.

14. Bambola Bruce

Се зачлени на:
    15 јуни 2019
    Пораки:
    139
    Допаѓања:
    49
    секако дека е поврзано .. и тоа многу ... јас од кога имав имав стресен период .. од кога почна болката во слепоочните како ми се гади од се и сешто .. болката таму не е голема ама многу ми смета гадењето , неможам ни обична вода да се напијам .. ми се гади дури и од омилените јадење .. пак да прашам дали има некои таблети на природна база за ова гадењево ? ова не се издржува

15. Selvinaz

Selvinaz Нов член

Се зачлени на:
    21 февруари 2020
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    1
    Треба да си прашаш во аптека за таблети.Јас имам но ги пијам само ептен кога ме фаќа зашто те тераат на спиење.

16. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    6.261
    Допаѓања:
    16.536
    Чувстувам дека никој не ме сака и на никој не му требам.
    ;(
    Не знам дали е од шо ми заврши толкава чувствителност. ;(

17. Mony18

Mony18 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јуни 2017
    Пораки:
    148
    Допаѓања:
    329
    Сигурна има некоја друга причина или повеќе ситуации од кои што ти се насобрало се и те довело до ова чувство што сега го имаш.

18. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    6.261
    Допаѓања:
    16.536
    Сестра ми, ми рече дека требало да се мажам и требало да учам Дс готвам, да перам ( а јас знам)
    Можи е смешно за некого

19. FreeToGo

FreeToGo Популарен член

Се зачлени на:
    15 декември 2014
    Пораки:
    1.241
    Допаѓања:
    1.846
    Има АНТИМЕТИЛ, тоа е ѓумбир во форма на апче ама можеш и свеж ѓумбир

20. maja.mitrova

maja.mitrova Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јуни 2010
    Пораки:
    471
    Допаѓања:
    173
    Jas premrznav od klima, zssko ladno.. pocnav da kifkam i nosot mi tece..peed nekoj den koga me fatu jajnici, mislam nekoj sa mi gi stega.. poale tla zeludnik pocna da me boli,poduenost gasovi, cat pat i kako da mi e loso... i pravo sega i panika plys... proveriv heliko bakteri ne e.. doktorkata mi kaza na dieta bez przena zacineya hrana itn.. samo si baram simptomi . Pomognete mi so sovet ve molam.. vo nekoj magicen krug se vrtam

На gogimica му/ѝ се допаѓа ова.