Не е смешно воопшто. Секогаш ќе има некој што ќе те осудува и ќе мисли дека нешто треба да правиш а ти можеби мислиш поинаку. Треба да научиш да се носиш со тие работи затоа што не секој ќе те подржува и постојано ќе те омаловажуваат. Треба да си знаеш самата колку вредиш и вакви работи не треба да ти влијаат воопшто. Верувај ми ако се сакаш себеси и не потпаѓаш под туѓи коментари ќе ти биде многу подобро
Ludilo denes...vaka ne mi bilo 3 godini nanazad,nekoj nemir,negativni misli povrzani do moeto zdravje,grc,treperenja,se osekam kako da cekam rez.od nesto...bespomosna.Si go vrakam nazad zivotot...bezgrizno sve mir i spokoj.Od jade dojde ova ludilo od anks,da se plasam od se premnogu samoanaiza,decava zdravi pravi maz super,a jas preopteretena so sebe,se nesto si prepisuvam sama,site diagnozi i od toa pocnuvaat i fiz.simptomi da mi se javuvaat,nervozni creva,elan za nisto,zamislenost,treperenja na nervi i muskuli.Pomos ima li izlez od ova.i ova so Covidot 19 beter me napnuva
Дали е побитно човек да знае да готве или да е среќен, извини ама ова само можат да го кажат плитки особи се гледа дека сестрати незнае ни дефиниција што е анксиозност и депресија и нека не те плаше уште повеке тоа дека немаш подршка од најблиските и јас немам целосна подршка во ова секој како да ги гледа за своите проблеми и својот задник, сама ако не се издигнеш никој нема со помош на психолог.
Исто и јас, после неколку години еве оваа недела не се чуствувам баш добро, денес посебно сум нерасположена и чувствувам притисок кај вратот, плеките, главата...метаболизмот ми е забрзан, апетитот намален....глупави мисли.... но најдобро е тоа што не се плашам, знам дека ќе помине, може уште утре да биде многу подобро, ете јас така размислувам, несмееме да се предадеме на негативните мисли... и дали сте приметиле дека неделава посебно еве се пишува во темава, нели е тоа од променава на времево, на сите ни влијае
Здраво Дали некој има искуство со антипсихотици. До сега немам пиено, моментално сум само на антидепресив. Добив препорака дека можи да пијам. Па ме интересира некое искуство.
Дали е можно да ми е толку лошо бидејќи 2 дена прескокав апче? Треба да одам да си ги земам. Ги чекав да ми ги нарачаат.
вчера баш истиве ги зедов ... и почнав да ги пијам.. се надевам ќе помогнат какви таблети пиеш? ако прескокниш едно апче нема да има гајле ама веќе вториот ден мислам дека има ефект дека не го пиеш... јас занфексата ја земав 7 месеци и ја прекинав целосно пред 1 недела и повеќе .. морав поради многу сува уста и последно заради гадење и горчина во устата .. конечно утре ќе одам на контрола кај докторот ... се надевам оваа состојба ќе помини оти со занфексата ми беше супер се додека не ми се појави многу сува уста .... и сеуште имам сува уста ама не до таа мера не е смешно .. баш е убаво да се знае се околу куќата ... како да се мажиме кога забрането е веселби ... пандемијава уништи се...
Јас апчето не го прескокнав нарочно. Чекав да добијат в аптека. Денес ги зедов и пак од утре продолжувам. Велфаксан. 75мг
Ќе може да објасниш подетално? На пример какви мисли имаш од што се плашиш од самата храна или? Јас пример некогаш се плашам да не се задава дури јадам... На сите ни е исто. Јас со мажот ми тргнав да одам сега пред 1 час на болница пошо нели не можам да дишам цел ден да земам воздух и срцето ме стега, таман стигнав до неуромедика се ми помина, си се вративме рикверц. Дојдов дома, пак истото мислам дека нр можам да земам воздух дека срцето ќе ми откажи.. ехаааааааа.. арна си бев и јас до пред добри, 6,7 месеци, ама и ова ќе помине како и се друго Инаку помош.. Јас кога ќе ме фати паника станувам шетам низ дома почнувам да расфаќам ќе се јавам кај мајка татко другарка и така да сменам мисла оти вака ќе се побудале!
Зошто да смениш мисла? Од што се плашиш? Од мислата дека ќе умреш, дека ќе се угушиш, дека ќе полудиш, дека срцев удар ќе доживееш. Ако ја негираш мислата, ќе се појави пак, и пак, и пак. Што значи, идентификувај што е реална мисла и фиктивна мисла. Сигурно и секој ден ,,умираш", а реалноста е дека си жива, здрава, права. Воздух никогаш нема да земеш и ќе чувствуваш глад за истиот, ако вршиш експанзија само и само на градниот кош. Се диши преку дијафрагма. Има мал милион видеа на јутјуб, како треба правилно да дишеш. И јас го имав тој проблем, имав и опсесивни мисли, секој ден, 24-7, се будев со глад за воздух, така и заспивав. Толку неприродно и несватливо ми беше да дишам преку дијафрагма, што уште толку ми создаваше анксиозност. Вежбав секој ден, 3 месеци и научив. Или па ја можеби толку бев доле, што барав секакви можни варијанти да се ископам од дупката и ете успеав. Сама на себе сум си лек, доктор, пријател итн...
Леле, никој до сега вака убаво ми нема кажано. Скроз, значи целосно си во право! Морам да вежбам и јас така да дишам правилно вака ништо не правиме. Фала ти премногу за одвоеното време, и јас ќе пробам и кога ќе успеам ќе ти кажам. Фала ти од ❤
Легни на кревет и опушти се, многу е полесно така, не пробувај исправена. Кога ќе научиш во легната состојба, ќе почнеш да применуваш и во стоечка позиција. Имај на ум, раката на стомак оди горе доле, НЕ на гради, таа на гради, не треба да се подига. Кога ќе совладаш, нема панично да дишиш, туку ќе дишеш правилно, а истовремено ќе бидеш максимално релаксирана и нема да трчаш до Неуромедика. Пошо на крајот од денот, што ќе ти направат, дијазепам ќе ти дадат, еглонил? Вежбај, уживај и свиркај си
Прашање до девојките... Вака дали е можно анксиозноста да ми создаде проблем со менструацијата,имам Блага форма на анксиозност предизвикана од ситуации од секојдневието,но имам 21год,до сега секогаш сум имала нормална редовна менструација,но минатиот месец не добив,но исто така имам и предолг ПМС.Не пијам ништо за анксиозност.Некоја со слично искуство?
Да може, може да те прескокне, да дојде порано, покасно се тоа... Не е ништо страшно, само гледај да се опуштиш повеќе и вежбај. Тоа може така на пример, кај една другарка три месеца и идеше два пати месечно од стрес ...
50:50 Од саблје си ги пишувам чувствата во дневник, повремено работам. Не знам дали е во ред така по цел ден ден да пишувам. Ме стегаат гради, се гушам.