Kolky moze da pomogne psiholog vo sredna anksioznost..l? I tie sto ste bile na psiholog dali ste se custvuvale povoznemireno posle prvata sredba? Nekako me cepna po.minati raboti, bolni
Психологот може многу повеќе да помогне од психијатарот. Едноставно не е истиот разговор. Во текот на твоите сеанси ќе се чувствуваш и многу лошо и многу добро, твоите чувства нема да бидат праволиниски, туку ќе флуктуираш. Замисли колку црнила чуваш во себе, па сега те боли кога ќе ги кажеш. Треба месеци и месеци за да осетиш подобрување, но дека иста ќе бидеш, нема. Напротив, ќе излезеш самоуверена, храбра и нема да ја гледаш анксиозноста како непријател. Само не се откажувај, кога ќе исфрлиш ,,лајната" од себе, доаѓа рајот.
Леле, само да знаете каков паничен напад сум преживеала, со 200та отчукувања во минута. Ако денес не умрев и ако ова го преживеав, се' може да се помине... папапапааааа што ти прави мозокот, страшна работа. На бојно поле во Авганистан војниците помалку адреналин од мене имаат сигурна сум.. Тахикардијата ми е најстрашна, на 20 години вака ако дозволам, не знам што останува понатаму... да се надеваме само на подобро, mind over matter, што би рекле Енглезите
Случајно наидов на многу добра статија што убаво и прецизно ја објаснува анксиозноста. Не дека нам ни треба објаснување, но на тие околу нас и тоа како за полесно да не сфатат и разберат. Јас им ја проследив ним. https://taa.mk/zdravje/psihologija/anksioznost-sostojba-na-modernoto-vreme Особено за поздрав ми е што ја опишуваат како состојба, а не болест, како што читам дека ја квалификуваат дури и многу психолози кај нас. И морам да дополнам дека многу ме радува, и за голема пофалба ми е што сајтови кои претежно важат за модни, ја разбиваат стигмата и смело решаваат за пишуваат за вакви теми. Само така ги разбиваме предрасудите и отвораме простор и врати за многу други кои се срамат или плашат и решаваат да молчат, незнаејќи колкаво зло и штета си прават всушност.
Дали имавте напади со пена и инесвестување? Дали аксиозност е болест со која има напади со пена губење свест помодрување и кој е лекот? Докторке некој контакт и лек за аксиозност итно ми треба и дали во болеста спаѓаат напади со инесвестување помодрување ?
Има правено магнетна и лежено на неврологија рекоа не е епилепсија дефинитивно а не дадоа дијагноза освен да пие Еутирокс секојдневно за тироидната жлезда и еве веќе 7 месеци е со секојдневни болки по телото и периодични напади Дали паничниот напад беше онесвестување помодрување укочување вилица зошто се уште не знаеме дијагноза која болест ја има сестра ми а рекоа не е епилепсија Прашувам за близок со периодични напади со помодрување пена вкочанетост депресија и секојдневни физички болки по цело тело правено е магнетно и рекоа не е епилепсија дали е можно да е аксиозност и како се лечи зошто прв пат читам за оваа болест?
Pritisokot kakov I e kolkava e vrednosta na vitamin d prasuvam oti obicno hipotireozata obicno odi so nedostatok na vitamin d ako go nema ispitano neka go ispita I so nizok krven pritisok I od nego moze da dojde do ukocuvanje na vilicata i nesvestica
Ова е сериозна состојба за да барате лек и чаре по форуми, особено не во грешна тема, затоа што ова анксиозност не е. Од анксиозност имаш страв да не се онесвестиш, но тоа никогаш не се случува, едноставно е медицински невозможно, бидејќи стравот создава забрзан пулс, автоматски срцето забрзано пумпа нова свежа крв, односно притисокот расте. Што не е случај при несвестици, кога притисокот паѓа што води до онесвестување. Значи збориме за две крајности. Накратко, на грешна тема сте, и на многу грешно место.
Во ред разбирам но не можам да разберам од што се нападите и каде да барам лек а бевме кај Китева Ношпал Степановска Мерита Се е испитувано и се викаат дека е во ред осврна за тироидната да пие Еуторих
Моја препорака, закажете си кај др.Чепреганов, најспремен доктор во Македонија е, на руски универзитети негови книги медицинари учат. https://neuromedica.com.mk/prof-d-r-metodi-chepreganov/ Плус, стар човек е има ОГРОООМНО искуство! Ви посакувам се' најдобро!
За невролошки проблематики кај нас врвни се Чепреганов и Угриновски, двајцата во Неуромедика, ќе барате заеднички преглед и мислење. Се најубаво ви посакувам.
Не знам, јас сум била со мајка ми, предобро се однесуваше, се ни објасна, макар што на мајка ми исто и беше анксиозност, како сите нас имаше симптоми, хипохондрија.. На тетка ми која живее во Австралија, исто се и погоди, животот и го погоди преку снимка од мозокот, ние лично ги однесовме CD-њата пошто таа во Австралија живее нели, животот ни го раскажа, што придонело до тој проблем што го има таа, јас се зачудив не можев да поверувам.. После нас имаше дете младо, 20 години, само што му ја виде снимката му вели ти си одличен студент, со највисоки оценки 10ки гледам колку си интелигентен, стрес ти е терај дома, изразот на лицето на детето не можам да ви кажам.. подзина и се зачуди.. Мене од сето ова, ми остави предобар впечаток.. Хахахахахах.. кога го гледам реално ми дава надеж. 80 годишен човек изгледа како 60, се однесува како 50, живее како 30, а јас на 21 година цел ден седам на гугл си барам симптоми, умирам од различни болести секој ден и имам панични напади. Да се п*укнам во мозокот мој Браво на ентузијазмот на човекот.
Знам, и јас сум таков. Јас од неколкумина сум слушнал дека имал непријатен однос кон пациенти. А за да ми каже “од стрес ти е“, фала му, тоа го знам и така
Со нас беше така неккао, цел саат збореше за него како учел колку учел, почна да ме испрашува Анатомија и да ми каже дека од факсот ми е од нервози