Како се наближува денот кога треба да добијам, се повеќе се препотувам ноќе, ме фаќаат депресии, ми се чини ќе збудалам секоја секунда,паничам за се и сешто, мислам светот ми е срушен. Дали вака ви се случува и вас?
Ако си блиска објасни им како се чувствуваш. Пробај да зборуваш со психолог. Можда самиот разговор би те упатил некако. А во однос на ПМС, не сум осетила нешто такво. Јас имам скрос други симптоми, единствено што сум moody. Сега ќе се изнадерам, ќе се скарам со некој, ќе испонапаѓам и по многу кратко време ми текнува на се' и се каам.
Како в место да стојам со животот, секој ден ми е ист, немам ни грам желба за иднина,ниту па да средам одредени работи
Јас се осеќав исто, секој ден се молев да ме снема. Иднината веќе си ја уништвам и загрижена сум ради тоа немање желба за многу работи. Еве почвам да се воскревам откако бев напсихијатар. Разговорот ми помогна за почеток, а допрва се надевам и АД. Е сега затоа ти може да посетиш психолог само за разговор. Нешто важно што мене ми рече докторката е дека секој поминува низ ваков период и утре нема да се каам дека времето заминало. На крај краева си викам ако нешто треба да се случи судбината ќе го донесе и вака и така.
Нит разбира некој ни ништо. Ете и терапија и се....пијам Пак се вика по мене, јас не сум и првела друштво на сестра ми за шетање со бебето, јас само сум се жалела. Јас ова јас она. Сама сум го, комплицирала живото. Животот бил тежок, само лошо имало и аман веќе. Едвај чекам да се спасам
За викање стално ќе си викаат... Тоа не е до тебе и за жал не можеш да го смениш тоа, само да го прифатиш и игнорираш. Ти требаат големи жифци. Тука не знам како би ти помогнала пошто до некаде и јас го имам истиот проблем. Ако некој има некоја идеа...
ќе надминеш од се срце ти го посакувам тоа,сака само работа на себе и ке се среди, топло ти ја препорачувам Др Ангелина темелна професионалец , немам зборови, ако си заинтересирана пиши ми во порака ќе те упатам подетално
Ситуацијава со вирусов ме убива ептен. Дома сум по цел ден, сама со бебето и мислам и двајцата полудевме. Имам минатоа со анксиозност ама никогаш не сум била под терапија. Не го кажувам ова за да се фалам или навредам некој. Така тогаш одлучив, дека само со сеанси ќе тераме. Супер ми беше се додека не се затворивме дома и пак ми се враќа тоа гадно чувство на константен страв. На дете не можам раат да се нарадувам. Ми препорача невролог 5HTP. Препаратот го знам ама ме интересира дали некоја има земано и дали има некаков ефект?
Читав симптоми на интернет за биполарното растројство и се уплашив ептен бидејки и јас имам некогаш добро расположение и идеи ама сепак не е тој кеф порано кога ги правев и сега..
Здраво прочитав дека имате искуство со занфекса мене ми е препишана доза 75 насабајле 50 навечер хелекс три пати на ден и од денес заласта 5 мг навечер пошто 19 дена ја пијам терапијава со тоа што 12 дена 50 сабајле 50 навечер а 7 дена 75 со 50 и не се осеќам подобро осеќам вознемиреност појачани мисли и ништо не ми се прави.Ве молам доколку можете Вие да ми помогнете со Вашето искуство за колку време да очекувам подобрување и дали ова што ми се случува е нормално на почеток инаку заласта од вечер ќе пијам
Здраво И мене од денес покрај занфексата ми додадоа заласта од 5 навечер за опсесивните мисли кои ми се како нус појава додека занфексата делува..ме интересира како делуваат дали веднаш или и за нив треба време..Ти благодарам
Се извинувам најпрво за латиница. Jas ne znam realno do koga ke izdrzam. Tatko mi e nervozen I fati ja raskrenal, dnevnata, nie so majka mi spievme na zeskovo. Koga stana majka mi odma, odi da mu pomognis na Tatko ti, nemoj da mu prerekuvas, molci I raboti. Kako sum se nanervirala.... I pocnav da kazuvam deka ne sum jas Rob na Nekoj psihicki bolen covek, vo najzeskoto da brisam Parketi I sl I odma jas vinovna isopadnav samo kavgi sum pravela, pa I uste ke te vidam ko ke se omazis, mislis ke lezis po cel den. Boze. Aman I aman. Ne sum jas zrtva na psihicki poremwtwni lujge. I si sednav da odmoram, onaka si uzivav cel dEn, den, samo so srabotiv na laptop. I so? Jas ne gledam deka pravam loso. Tatko mi misli deka ko ke raboti toj, mora I site da rabotat. I Sega primer ako majka mi raboti gore, a jas sedam dolu I jadam smoki, kuloram, odma toj mene ke me obvini, kako sum bezcuvstvitelna, sum ja ostavala majak mi da raboti sama, sum bila mrza, nesposobna. A, ako I majka mi sedne, togss ke se razvika deka samo toj raboti a nie lezime samo,ni pari vadime ni nisto. Mahka mi ne smee da raboti Poradi rbetot ne smee da krwva. На крај ние испаднавме криви дека тој се си раскренал. Не можам психички повеќе не можам. Ne znam dali has sum nenormlana?
Дефинитивно пресели се најди работа и пресели се ова твоето стварно не се поднесува што прават, тешко е на човек со анксиозност така да му збориш...
Дали игнорирање на мислите и дефокусирање ви помогнало? Јас се канам со психологот да престанам да мислам, да тргам мисли, да игнорирам, да бидам физички активна повеќе, буквално му кажувам мислите и тој вели дека е се во ред , дека сум здрава а се правам болна
@Anie93 изгледа не чини психологот. А, во право е за физичка активност. Јас пошто нема што да праам сега, си зедов да вежбам ЗУМБА на јутуб и ми е подобро.