Исто е и кај мене дури и за време на циклус мисли до плафон нервоза паника ми се плаче ужас иако сум на АД трета недела
Јас после 6 години во кој пиев сероксат и тоа не цело време него со прекини сега сум на нова терапија со занфекса која ја пијам 3 недели и се осеќам катастрофа додека телото не ми го прифати лекот ..ама мора да се бориме
Сите ме напнаа. Сегатребало со бебето да излегувам да шетаме секој ден... Стварно не можам поќе. Не разбираат дека сум ви депресија, ни бебе ни шетање, нито не ме интересира. Сестра ми ми се лути постојано зошто еднаш во 3 месеци сум излегла со нив да шетам, народот ќе си речел дека таа нема сестра. Едвај чекам термин сега август да дојди.....да одам на контрола на психијатар
Не. На сестра ми и објаснувам дека сун во депресија.. И одма му го врти муабетот и јас бев, бидејќи не можев да имам 2 години деца, па еве сум, сама се извлеков, ти шо проблеми имаш? Земи спастри се, ништо не ти е. Порано, кога не бев под терапија, кога се гушев и имав паничен, пред нејзин колега. Таа, откако заврши со разговор, ми ги стави ноктите в рака и ми се развика како сум смеела да ја посрамотам пред колегата. Знаете кое дерење ми го има удрено?
Искрено не го оправдувам нејзиното однесување и тоа како можи да се замара 'што ќе речи народот'. Баш напротив некој што ти е толку близок како сестра треба односот да и е отворен, искрен. Без судење и дерење. Можи на друг начин да те натера да излезите, а не вака. Ова уште повеќе прави бес и напнатост во тебе. Нормално е да не те разбира. Тој што не поминал по овај пат никогаш нема да те разбери па ти ако сакаш до утре давај објаснувања. Во ред е да одиш на контрола и да разговараш со психијатарот, ама мислам дека ти треба и работа со психолог. Разговорот не е ист. Ама сепак ти најдобро си знаеш
Искрено мислам колку повеќе се оддлечиш од сестра ти и сите токсични луѓе околу тебе толку повеќе ќе си помогнеш за анксиозноста и депресијата. Ако не можеш физички да се преселиш, барем намали комуникација со нив, најди занимации, пополни го повеќе слободното време, за работа не знам дали работиш ама ете ако работиш и тоа одзема добар дел од денот ... и не им дозволувај постојано да ти стојат на глава и уште толку да ти ја влошуваат состојбата. Имаше еден цитат што мислам дека одговара, ќе ти го ставам тука: you can't heal in the same environment that made you sick.
За жал поголемиот дел од луѓето мислат дека ако си во брак имаш дете работа куќа дека не може да бидеш во депресија затоа и се муабетите од типот ајде прибери се ништо не ти е што ти фали има луѓе на кои им е полошо а не сфаќаат дека ние всушност се би дале да може да се вратиме онакви како што си бевме пред да не нападне оваа анксиозност
Decki kako ste? Jas sum Denes mnogu loso. Mi se vrti vo glatata, mi se losi, me stega vo gradite i kaj srceto, mi se mati vo ocite, mi se kocet racete i nozete, me stega kaj mozokot mislam deka ke mi oskaze mozokot i srceto. Site doktori vikaat deka sum zdrava, deka nisto nemam ama jas pak loso se custvuvam. Dali nekoj drug vaka se custvuva?
За анксиозност и депресија имав големи стресови кои ме повлекоа надоле и едноставно ми требаше помош да застанам малку на нозе за да можам да се борам со чудово сега ги навикнувам лековиве зошто прв пат ги пијам се надевам се ќе биде во ред инаку имам и предменструален дисфоричен синдром кај кој симптомите се исти како и кај анксиозноста и депресијата недела пред да добијам и за време на циклус
ПРОБАЈТЕ ЕФТ техника. Еве и линк. https://atma.hr/tehnika-emocionalne-slobode-eft-kako-ju-savladati-sam/?cn-reloaded=1 @Anxiety, што мислиш?
Типичен македонски синдром. Сите знаат што е добро за другите, а во суштина не знаат ни за себе. Зошто даваш значење воопшто?!? Јас бев како тебе, се си земав при срце, удоволував на сите страни. Смени ја тактиката, кажи ,,да,важи" и прави си по свое. Се чувствуваш лошо, затоа што дозволуваш други за тебе да ти го живеат животот. Има еден збор, многу е моќен, а мошне едноставен -НЕ-. Практикувај НЕ,НЕ ЗНАМ,НЕ МОЖАМ, ќе видиш како полека ќе се движат работите во твоја полза. А сестра ти пред се ти е сестра, таа останува со тебе и во добро и во лошо, ниту другарки, ниту пак партнер. Седни и на зрел начин објасни и како се чувствуваш. Верувам дека нејзината љубов према тебе е чист алтруизам и ќе те разбере, убаво ти вика излези со неа. Колку и да не сакаш, верувај подобро е надвор бесцелно да талкаш, отколку дома, затворена во четири ѕида и да се самоанализираш и самоуништуваш. Ефт техника нема да ти помогне, ако немаш расчистено со себе. Седни во тишина и кажи си што ти пречи и што сакаш да промениш во својот живот. Анксиозноста и депресијата се алергични на промени. Според мене секоја промена, колку и да е лоша, всушност е добра.