Сестра ми е добра, но ми има нокти закачено во рака, еднаш кога имав паничен напад пред нејзин колега, после тоа ми се развика, и ме нарече глупава, друг пат ме има истегнато за рака пред една другарка, да не сум глумела, да сум мислела со мозокот, наеднаш ми падна шеќерот и се тресев.... Тогаш ко ми се развика пак. Сега еве и велам во депресија сум, не ти е ми вели ништо, јас 2 години дете не можев да имам а ти од глумења си паѓаш во депресии.. И така.....
Шетајте што повеќе, не се затварајте дома Оти полошо е. Јас седев затворена дома Оти имам 2 год дете и се пазиме ама почна да ме фаќа нервоза, енергијата ми се намали како болна сум.искористете го секое слободно време за нешто дали за прошетка, вежбање, читање... не е важно само умот да ви е зафатен со работа
Тие муабети ми се толку антипатични. Немам друга работа, ќе глумам депресија и панични напади. Нејзиниот ум и твојот не се исти. Не ве повредуваат исти работи, не ве мачат исти работи. Човекот, материјално може да има се, па пак да е несреќен од Х причини. За почеток дистанцирај се од личности кои негативно влијаат врз тебе, а понатака мораш да работиш со психолог. Жал ми е што многу луѓе ја потценуваат депресијата, па дури и сум се нашла во разговор каде ми беше тврдено дека само мрзливите луѓе биле депресивни, логика?!?! Оди си на психолог, затоа што само таму ќе бидеш сфатена. Човек што не почуствувал на своја кожа, може само паметен да се прави и мудрува. Така беше и кај мене, истите муабети, ништо не ти е. И за чудо, на нив истото им се случи и после ми бараат помош, избезумени, ќе умираат, ќе се гушат. Сестра ти сигурно не била во депресија, можеби тага, гнев, но да ја имала ќе се однесувала и ќе постапувала различно со тебе. Така да, својата енергија насочи ја према твоето ,,исцелување", а не на непотребни мисли од луѓе кои не те разбираат.
Здраво дечки, вчера имав едно прее пре лошо чувство дека полудувам. Бев дома со дечко ми ,почнав да плачам не можев никако да се смирам,кутриот не знаеше како да ми помогне... Уфф многу многу грдо чувство. Во секој момент мислев дека полудам. Дали некој имал слично искуство и како сте си помогнале во тој момент?
Јас пијам занфекса 75 сабајле 50 навечер а после некое време да се навикне организмот треба да преминам на Velafax XR 75 и јас би сакала да слушнам искуство
Па мора да е до дозата да се прилагоди или да се даде во комбинација нешто друго или може треба време
Здраво.Дали ви се случува од толку што сте расеани да заборавате и да не внимавате како и што работите.Едноставно само како механички да сте присутни
Pretpostavuvam si imala panichen napad Nishto strashno ne e, treba da znaesh deka od toa nikoj ne umrel ili poludel iako taka ti izgleda dodeka trae Mene za panichni napadi mnogu mi pomogna psiholog, ako sakash mozhe da posetish, mozhebi ke ti pomogne i tebe
Јас заборавам на пример ке тргнам по нешто и моментално заборавам по што ама тоа ми е од АД може да се случи
Здравоо. Како сте денес?? Еве ме мене пак после 5 години чисто да видам дали има подобрување, поминаа 5 години од кога ми се појави анксиозноста и денес фала богу добро сум. Мислев дека ова ке трае за секогаш. Мислев дека нема спас од ова. Мислев дека ке полудам, ке умрам. Додека не ми се појавеше некој физички симптом јас бев добар, моментот кога ке почнеше да ме стега кај срцето или да ме боли главата, тогаш ги доживував нај силните панични напади и нормално како резултат на стравот симптомите беа се по силни. Не ми помогнаа ни психијатри ни бајачи ни врагови не си го трошете времето на тоа. Тоа што е во вашиот мозок само вие сами можете да го промените никој друг. Кога ке почнеше паничниот напад само си помислував на сосема нешто друго и не давав важност на тоа дека ме боли глава или гради или нога небитно. После 5 години јас не викам дека скрос го нема тоа, го има на моменти пак ме фаќа и страв и паника ама од кога знам веќе што е не му придавам важност. Бидете поздравени и ако има некој да сака да помуабети слободно нека ми пише.
И да кога сме кај темава еве ги и нешто за лековите. Немој да се труете со јаки лекови јас само Дијазепам од 5мг сум пиел, ни хелекс ни ништо, зашто колку е добро во моментот толку е и лошо се навикнуваш на лекарства и после без нив неможеш да функционираш.
Како е дијазапам послаб од хелекс? Не пишувајте вакви работи, може доктор му препишал на некој и му делува добро а анксиозен човек да прочита ова нема баш убаво да му делува