Истото ме интересираше, прашав тука во некоја тема и не добив одговор. Така им пишав нив на инатаграм и еве го одговорот: Редактирано: Да додадам дека е преку текст, значи им пишуваш и е целосно анонимно. Само не знам дали имаат увид во картичката со која си платил, бидејќи нели таму ти го пишува името.
E,да. Гледаш на тоа не ми Текна. Сигурно имаат увид... Ја би на психолог ама па скапо е бе 1500 кај таа Ивана на гештлад и што би постигнала со една сеанса
Јас бев Охрид на приватно (ПЗУ), но работи со фондот и платив 80 денари. Еве на контрола сум следната недела.
Решив денес да си го направам денов убав Седнав да доручам и татко ми одма ми отпреврти очи и демек не знае какви се тие апчиња и му кажав, антидепресиви. И почна да ми цука и отпревртува очи и да ми дава иронични коментари... Доста се колка со апчиња, ќе жалиш еден ден, несалам една. Аманте веќе.
kazete sto da pijam bez recept, mn sum nervozna vo posledno vreme, izbuvnuvam za sitnici sto porano ne gi ni primetuvav, duri na zeludnikot mi e tesko i mora da povratam
Б комплекс, магнезиум и витамин Д од витамините. Тинктури пасифлора или валеријана, но и чај од маточина или кантарион.
Da toa ti e od vremevo i jas sum isto duri i tesko mi e da disam i kako da me stega vo gradite i kaj srceto i mi se losi. I jas isto taka pravev proverki i se e vo red. Ne grizi se se e od vremevo ama ke pomine.
ПИСАТЕЛКАТА ОД ЛОЗАНА : Јас, како жив човек, имам анксиозности, стравови, комплекси, проблеми, ниски самодоверби. Ти, ако си ми човек, ќе направиш сè за да не мислам лошо за себе и покрај сето она неубаво што го поседувам. Така се спасува нечиј живот. СЕКОЈА ЧЕСТ ЗА НАПИШАНОВО, БРАВО!
Само да кажам, кога почмав да му верувам дека ќе ми помогне во оваа Битка. Тој си замина со другарите на одмор. А со мене рече покасно. Плачев и плачев.... И плачев. Се доверив сосем и на крај ми рече ' Не знам што ти се случува во мозокот, но земи среди се, само плачеш, излечи се', фрли ги апчињата ' ' Не е крај на свет ако заминам'. Му кажав' Сакам да поминиуваме повеќе време заедно ' и липсав од плачење. Мене ми треба Прошетка, љубов, гушкање, воздух, природа, не можам повеќе да чекам 12 саати за да те видам, таква му е смената. Тој само молчи. И така и јас ќе заминам. Ниту го барам ни ништо. Ќе му исчезнам во тишина. Нека ме бара. Господ е еден. Кога ќе му сврти цел свет грб...... Само кога ќе му сврти. Така, си посветувам сама на себе време, од надежта дека ќе ми помогне, бар до доктор ќе иде со мене, згасна. НЕ МИ Е ПОТРЕБЕН!
Плачењето во себе и те како е контрапродуктивно кај лица со анксиозност. Тие муабети ми се премногу детски. Ако и се плаче, нека плаче кај сака, кога сака, на кој сака.
Не е тој крив, ти си крива што си очекувала дека дечко ќе ти помогне да излечиш анксиозност. Не заборавај, на волкот му е дебел вратот, оти сам си ги лови овците. Башка што, не ти е дечко со години, нов дечко, му се исповедаш како на Господ. Сите твои слабости му ги ставаш на тацна. Некои работи се кажуваат кога ќе се стекне доверба и ќе се запознае личноста, па да видиш дали ВООПШТО треба да ги кажеш тие работи. Не си ја распостилај душата пред секого и не моли за внимание. Очајна девојка никој не сака. Па колку и на тебе да ти е тешко.
Thanks И си во право. Исто ко шо никој не сака очаен дечко. Сепак, анксиозноста и депресијатс се лечат со антидепресиви.
Zdravo. Sakam da mi dadete sovet. Moja bliska licnost pred 4 godini , i se pojavija simtomi na slusanje. Bukvalno slusase glasovi , site okolu nea ,govorea za nea, i protiv nea. Dodeka da se otvori ,i da kaze sto ja maci ,ona bese na rab na samoubijstvo. So silni napori , so govorenje , i ubeduvanje ,prifati da pojdeme na psihijater. Razgovor , apcinja , sedativi ,se vrati poleka ,poleka vo normala i pocna da zivee. Slusanjeto ne go spomna nitu ednas. I posle tolku vreme , eve primetuvam vo poslednite nekolku nedeli ,povtorno cudno so ponasa. Povtorno pravi kratki razgovori ,povtorno i se custvuva nervoza vo glasot . Za zal ne e pokrajmene ,za da mozam nesto da prezemam. Ve molam za sovet sto da napravam.