Јас не реков да се скрие, никако тоа. Ама одма па и не мора да се каже. Од кај да знам утре ќе го видам ли, ќе ме види ли? Месец, два можам да опипувам, не е некое страшно долго време. А и многу зависи од намерите. Не знаеме дечкото што сакал, а што не сакал со неа. Ако не се гледа долгорочно заедно, ќе се замара тој со болестите твои, мои, било чии. Како да не.
Игзекли. Ако не сака да се замара со моите болести, поарно ми е одма да знам, отколку после 5-6месеци, година, деценија, додајпожелба
Ама добро, значи како не разбираш дека на некој му треба да ги соџвака тие работи, да види може ли и САКА ЛИ да се носи со твојот терет. Нема бре уште првиот ден/недела безусловна љубов. Ако ти си наишла на таков, ете не се сите такви. Повеќето не се такви. Затоа не треба залетување.
Не беше од прв ден безусловна љубов, туку прифаќање како личност. Тоа е првиот чекор во градење на една врска. ... според мене
Јас не му кажав од одма. Туку постепено. Некако сега почна да забегува и не можел рече да ме поднесе оти сум плачела ко некое мало дете. Нз ќе видиме
И така тие што ја немаат таа среќа нека се доунесреќат да бидат со некој пред кој не можат да бидат самите тие.
Еве пример, нешто се нанервирав од дома и му кажав дека сум нервозна и секој момент ќе се расплачам и ми рече ако мислиш да ми расипуваш расположение по, под итно да си излегла од колава. Што да очекувам од иднина од ваков човек? Ништо.
Mesec dena sum so fizichki simptomi. Prvo pocna so steganje vo gradite pri miruvanje. Posle mi se iritirashe zeludnikot, ne mozev ni da jadam ni da pijam imav naduenost i bolka. Otidov na lekar, maticnata na odmor eden mesec, zamenata ne pregleda so dishi dishi izmeri pritisok, mi dade nekoi apcinja za kiselina i tolku beshe. Stomakot mi pomina nekako no pocnav da imam glavobolki koi traat po nekolku dena i ne pominuvaat so apche. Znaci postojano vo krug ako ne e glavata e stomakot, ako ne e stomak me stegaat gradite, me stegaat muskulite na vratot i grloto i ne mozam da goltam ubavo, trpki po celo telo, snemozuvanje odednash mi se sloshuva kako koga ni pagja shekjerot, sega go izgubiv i apetitot. Znaci uzas. Posle mesec dena se javuvam kaj maticnata za pregled. Imam istorija na anksioznost. Doagjam na pregled me vika na shalter kade shto se site medicinski sestri od site ordinacii vo poliklinikata da i kazham sho maka imam. Jas probuvam da skratam i kazhuvam deka imam gradna bolka najvishe i deka me machi so nedeli i ne pominuva. Mi dava upat za na internist za na 19ti avgust, nemalo nisto porano ili ne sakashe da se potrudi da mi najde. Ne me ni primi vo ordinacija. Vo hodnik me prashuva dali sluchajno sum bremena i vikam ne, se pazime otkako pochnav da se osekjam losho ni na kraj pamet ne mi e bremenost koga ne sum dobra. Mi vika mi lichi ko da ti e od anksioznosta piesh li b6, i vikam ne samo b6 pijam i magnezium ci folna kiselina, chaj od matochina, ne mi pomaga nishto simptomite se silni i ne pominuvaat znachi ne se eden den tuku vekje cel mesec. Pijam heleks od 0.50 ednash na den na svoja raka koj kolku tolku gi stishuva simptomite i mi dava energija da funkcioniram vo denot. Najmalku sakam da pijam lekovi, probav psihoterapija 1500 denari seansa, dva pati bev na drzavno kaj psiholog i nishto. Sakam sovet od vas za dobar nevropsihijatar i psiholog na drzavno shto kje me soslusha barem i kje mi dade nekoja terapija soodvetna da ne lutam. Sega se ili po odmori ili ne te primaat i te gledaat kako da imash lepra. Morav da prekinam so obidite za bebe zaradi ova. Vi blagodaram
Decki kako ste? Jas sum mnogu loso me boli glavata cel den, mi se losi,me boli i me stega vo gradite i kaj srceto mi se cini deka ke mi otkaze srceto ili deka nesto ke me mavni, mi trpneet nozete i racete i usite mi se zatnuvaat i matno gledam. Osekam nekoj strav i ne mozam da zaspijam a mi se spie mnogu. Dali nekoj se custvuva vaka ili se ima custvuvano? I dali moze da mi e od kofeinot zatoa sto denes ispiv dve kafinja?
Во право е членката, никој со книги не може да ја излечи оваа состојба, не е смешно дури и трагично е ова што си го напишала, очигледно е дека се немаш соочено со анксиозност ни па имаш појма што значи тоа, мислиш прочитај книга и готово ќе помине, да се имаше соочено ќе знаеше за што ти зборува членката. Лицата кои имаат анксиозност вушност не ни знаат дека имаат не ни знаат што е тоа, тоа е една голгота која трае со години. Кај секоја индивидуа се јавува во различна форма прво со психичко незадоволство од самиот себе, долгогодишна психичка борба која почнува да се манифестира и физички но ти при тоа не си воопшто свесен што ти се случува. Почнува со тахикардии, палиптации стегање во градите, трчаш по доктори на полноќ да не се загушиш да не добиш срцев удар и дури по 5 или 6-от преглед докторот ти вика ама ти си физички здрав немој да доаѓаш повеќе на доктор и ти кажува дека имаш анксионост. Потоа истражуваш што е тоа анксиозност ама не си свесен тоа е само факти напишани не знаеш како да се справиш се бориш со себе и психички и физички. Посакував некој да ме посоветуваше да појдам на психијатар, но јас успеав сама после 10 годишна борба, знам што е анксиозност и таа не си оди се враќа постојано, физичката штета што ја нанесува анксиозноста на телото е огромна со која се соочувам и до ден денеска.. Анксиозноста е една сериозна состојба и нема сигурно тоа да го пребродиш со ниедна книга, а верувај книги читам и премногу ама книгите неможат да ти помогнат во оваат ситуација, би сакала да одев на психијатар и да ги избегнев последиците од анксиозноста.
Здраво имам 20години и ми дадоја да испитам хормонски статус сите ми се во нормала освен fsh хормонот кој ми е 14 но докторката ми кажа дека за мој години немало врска не било страшно, бидејќи немам никакви други проблеми и симптоми. Дали да побарам мислење од друг доктор или да како да го смалам fsh на природен начин
Здраво гледам во форумот дека сте прашувале за занфекса ..јас еве еден месец сум на 75 мг на сабајле 75 навечер но се уште не осеќам подобрување Ве молам доколку сакате да го споделите Ва шето искуство терапијата за месец дена ми беше различна почнав со 50 сабајле 50 навечер па 75 сабајле 50 навечер и еве 9 дена сум 75 со 75 а осеќам тресење и вознемиреност тага немир ништо не ми се прави...Ве молам за Вашето искуство
Треба многу повеќе време за да делува, а за почеток доволна е многу мала нијанса. Симптомите ти се од претходно или од АД?