Како кафе ?? Ве молам немојте вакви дезинформации да прифаќате докажано е дека кафето наштетува на ЦНС и предизвикува депресија , посебно луѓе со анксиозност не треба воопшто да помислат на кафе , а стресот исто така може да е од повеќе фактори , недостаток на цинк , недостаток на Ц витамин ... Седативите како алпразолам и бензодиазепамини помагаат при справување со Анксиозноста .
Морам да те демантирам. Кофеинот кој го консумирате е директно поврзан со мозокот, поради што го поправа вашето расположение. Тој исто така помага во подобрување на концентрацијата, а некои експерти тврдат дека кафето ја намалува стапката на самоубиства и последиците од депресијата. (извор)
Луѓе, ме фаќа паника. Треба да направам прегледи и испитувања : гинеколог, крвна слика, урнокултура. Толку сум под стрес, нз веќе, нервите ми се в таван. Нз веќе само седативи да пијам секој ден.... А си примам редовна терапија од Велфаксин и лорсилан по потреба
ne veruvam vo toa ,moze ke smiri nekoja licnost prvite 2-3 min no potoa pravi da im e uste poloso ,pa moze da dovede duri i da se ko "tresat", na moja komsika toa i se slucuvase i prestana da pie kafe kafeto megu drugoto unistuva nervite
Да, кај нормален функционален систем. Но, кај личности со анксиозност, придонесува за палпитации, инсомнија, раздразливост итн. Всушност ги потенцира симптомите на анксиозност. Затоа е подобро да се замени со други пијалаци. Во ред е некогаш, но секојдневното конзумирање премногу лошо влијае. Јас одамна не пијам кафе, а штом се напијам, веднаш почнуваат рацете да ми се тресат и да имам тахикардија.
Јас немам никакви видливи симптоми од конзумирање на кафе но пак кофеин не сакам да внесувам некогаш може кога ми е топ расположението од мерак да си испијам по некое ама почесто одбегнувам и сокови и чаеви со кофеин не сакам
Една другарка ми се подналути и ми рече дека многу сум била затворена, требало поќе да се дружам и се што ми било тешко да и сум се јавела и да сум и кажела и ќе ми било полесно. Не е малку глупаво да и се исповедам?
Повеќе дружи се да ако е позитивна личност ако е исполнета со негативна енергија одбегнувај инаку нема придобивки од исповед на другарка , сеа релацијата не се знај каква ви е . А јави и се убаво е комуницирај за убави работи да го размозгаш мозокот . Од лично искуство кога бев во тешку моменти и тоа и го применував ѕвонев кај пријатели пријателки цел муабет ми беше фокусиран на позитивни настани , дури и кога бев во друштво се обидував да креирам позитивна комуникација , смеење , смешни случки и слично .
Здраво. Можно ли е од анксиозност нервоза или депресија да имам нагон за повраќање. Пошто сите резултати се во ред.
Ако ти е блиска другарка и ти се осеќаш сигурно со неа, тогаш не е воопшто глупаво. Чим се понудила сака да ти помогне да си подобро, а може и нешто слично доживеала па те разбира. Најчесто само тие што доживеале разбираат и не бегаат од анксиозни/депресивни луѓе.
Јас го имав истиот проблем па во Македонија ми "дијагностицираа" рапидно биполарно пореметување .. и ми даваа секакви лекови кои не ги пиев, да би се на крај испоставило да е во прашање Социјална Анксиозност на пр.на места каде има непознати луѓе или во авион, па така веќе 3 год. пијам лек одма кога ќе станам 20 мг. а се вика Есциталопрам и од тогаш немам никакви проблеми значи тоа е стимуланс за лачење серотонин или хормон за среќа, прашај ако го има кај нас ти го препорачувам ств. помага
И јас се согласувам со пои, значи аκо ти реκла да и се исповедаш можеби мислела да не бидеш толκу затворена во однос на пријателството што го имате, прибидејќи едно пријателствоможе да остане таκво само аκосеκојдневно се надоградува и негува. Нема ништо лошо во тоа малκу да се подотвориш во односите и да им веруваш малκу повеќе на луѓето. Можеби саκа да си поправите малκу муабет на телефонот. Можеби и фалат времињата κога имавме мобилни телефони а, не смарт фони и фејсбуκ. Можеби таа е онаа на κоја и е тешκо. Понеκогаш треба да прочитаме помеѓу редови и да им прогледамениз прсти на луѓето. Мислам, не сеκогаш добиваме се κаκо што треба