Анксиозност

Дискусија во 'Психологија' започната од dunja, 12 јануари 2010.

1. Anxiety

Anxiety Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јуни 2019
    Пораки:
    412
    Допаѓања:
    309
    Како кафе ?? Ве молам немојте вакви дезинформации да прифаќате докажано е дека кафето наштетува на ЦНС и предизвикува депресија , посебно луѓе со анксиозност не треба воопшто да помислат на кафе , а стресот исто така може да е од повеќе фактори , недостаток на цинк , недостаток на Ц витамин ...
    Седативите како алпразолам и бензодиазепамини помагаат при справување со Анксиозноста .

2. Guns N` Roses

Guns N` Roses Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2017
    Пораки:
    3.945
    Допаѓања:
    16.970
    Нека биде на сокче, чајче, ручек, вечера, не беше поентатата во кафетоо . . . кој разбра, разбра.

На Alexat и GirlLove им се допаѓа ова.
  3. Bojana890

Bojana890 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 март 2019
    Пораки:
    184
    Допаѓања:
    252

Морам да те демантирам. Кофеинот кој го консумирате е директно поврзан со мозокот, поради што го поправа вашето расположение. Тој исто така помага во подобрување на концентрацијата, а некои експерти тврдат дека кафето ја намалува стапката на самоубиства и последиците од депресијата. (извор)

На maja.mitrova, QueenBeyonce и tina2018 им се допаѓа ова.
  4. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    6.297
    Допаѓања:
    16.614
    Луѓе, ме фаќа паника.
    Треба да направам прегледи и испитувања : гинеколог, крвна слика, урнокултура.
    Толку сум под стрес, нз веќе, нервите ми се в таван.
    Нз веќе само седативи да пијам секој ден.... А си примам редовна терапија од Велфаксин и лорсилан по потреба

5. magnolija09

magnolija09 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 март 2020
    Пораки:
    1.143
    Допаѓања:
    859
    ne veruvam vo toa ,moze ke smiri nekoja licnost prvite 2-3 min no potoa pravi da im e uste poloso ,pa moze da dovede duri i da se ko "tresat", na moja komsika toa i se slucuvase i prestana da pie kafe kafeto megu drugoto unistuva nervite

На Sahlene му/ѝ се допаѓа ова.
  6. GrimTheReaper

GrimTheReaper Форумски идол

Се зачлени на:
    29 мај 2015
    Пораки:
    2.720
    Допаѓања:
    20.404
    Да, кај нормален функционален систем. Но, кај личности со анксиозност, придонесува за палпитации, инсомнија, раздразливост итн. Всушност ги потенцира симптомите на анксиозност. Затоа е подобро да се замени со други пијалаци. Во ред е некогаш, но секојдневното конзумирање премногу лошо влијае. Јас одамна не пијам кафе, а штом се напијам, веднаш почнуваат рацете да ми се тресат и да имам тахикардија.

На Anxiety, Guns N` Roses и GirlLove им се допаѓа ова.
  7. Anie93

Anie93 Популарен член

Се зачлени на:
    8 јули 2016
    Пораки:
    3.137
    Допаѓања:
    15.123
    Јас немам никакви видливи симптоми од конзумирање на кафе но пак кофеин не сакам да внесувам:) некогаш може кога ми е топ расположението од мерак да си испијам по некое:coffee: ама почесто одбегнувам:D и сокови и чаеви со кофеин не сакам:D

На GrimTheReaper му/ѝ се допаѓа ова.
  8. LukrecijaBorgija

LukrecijaBorgija Истакнат член

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    350
    Допаѓања:
    235
    Пијте какао како антидепресив е,и јас од кафе добивав тахикардии и цела се тресев.

На Anxiety и Anie93 им се допаѓа ова.
  9. LukrecijaBorgija

LukrecijaBorgija Истакнат член

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    350
    Допаѓања:
    235
    Не паничи,секој човек еднаш годишно ги прави тие анализи,напиј се апче за смирување и терај.

На GirlLove му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Beautiful_life

Beautiful_life Истакнат член

Се зачлени на:
    4 април 2020
    Пораки:
    165
    Допаѓања:
    84
    I mene mi se slucuva isto od kafeto.

На GrimTheReaper му/ѝ се допаѓа ова.
  11. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    6.297
    Допаѓања:
    16.614
    Една другарка ми се подналути и ми рече дека многу сум била затворена, требало поќе да се дружам и се што ми било тешко да и сум се јавела и да сум и кажела и ќе ми било полесно.
    Не е малку глупаво да и се исповедам?

12. Anxiety

Anxiety Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јуни 2019
    Пораки:
    412
    Допаѓања:
    309
    Повеќе дружи се да ако е позитивна личност ако е исполнета со негативна енергија одбегнувај инаку нема придобивки од исповед на другарка , сеа релацијата не се знај каква ви е . А јави и се убаво е комуницирај за убави работи да го размозгаш мозокот .

Од лично искуство кога бев во тешку моменти и тоа и го применував ѕвонев кај пријатели пријателки цел муабет ми беше фокусиран на позитивни настани , дури и кога бев во друштво се обидував да креирам позитивна комуникација , смеење , смешни случки и слично .

13. Kikikikiri0405

Kikikikiri0405 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 декември 2016
    Пораки:
    852
    Допаѓања:
    966
    Здраво. Можно ли е од анксиозност нервоза или депресија да имам нагон за повраќање. Пошто сите резултати се во ред.

На gogimica му/ѝ се допаѓа ова.
  14. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    6.297
    Допаѓања:
    16.614
    Da. Od nervoza.

15. Kikikikiri0405

Kikikikiri0405 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 декември 2016
    Пораки:
    852
    Допаѓања:
    966
    Имап некое искуство со тоа како би поминало?!

16. poi

poi Популарен член

Се зачлени на:
    6 октомври 2019
    Пораки:
    1.196
    Допаѓања:
    2.403
    Ако ти е блиска другарка и ти се осеќаш сигурно со неа, тогаш не е воопшто глупаво. Чим се понудила сака да ти помогне да си подобро, а може и нешто слично доживеала па те разбира. Најчесто само тие што доживеале разбираат и не бегаат од анксиозни/депресивни луѓе.

На Guns N` Roses и Sahlene им се допаѓа ова.
  17. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    6.297
    Допаѓања:
    16.614
    Далеку е од депресивна и анксиозна е, па ниту била.

Ако била немаше да се подналути.

18. poi

poi Популарен член

Се зачлени на:
    6 октомври 2019
    Пораки:
    1.196
    Допаѓања:
    2.403
    И тоа што викаш... Дај се' од себе да се дружиш, подобро ќе ти е.

19. India

India Популарен член

Се зачлени на:
    6 јануари 2016
    Пораки:
    354
    Допаѓања:
    15.688
    Јас го имав истиот проблем па во Македонија ми "дијагностицираа" рапидно биполарно пореметување .. и ми даваа секакви лекови кои не ги пиев, да би се на крај испоставило да е во прашање Социјална Анксиозност на пр.на места каде има непознати луѓе или во авион, па така веќе 3 год. пијам лек одма кога ќе станам 20 мг. а се вика Есциталопрам и од тогаш немам никакви проблеми значи тоа е стимуланс за лачење серотонин или хормон за среќа, прашај ако го има кај нас ти го препорачувам ств. помага

20. Sahlene

Sahlene Истакнат член

Се зачлени на:
    10 ноември 2015
    Пораки:
    910
    Допаѓања:
    1.222
    И јас се согласувам со пои, значи аκо ти реκла да и се исповедаш можеби мислела да не бидеш толκу затворена во однос на пријателството што го имате, прибидејќи едно пријателствоможе да остане таκво само аκосеκојдневно се надоградува и негува. Нема ништо лошо во тоа малκу да се подотвориш во односите и да им веруваш малκу повеќе на луѓето.
    Можеби саκа да си поправите малκу муабет на телефонот. Можеби и фалат времињата κога имавме мобилни телефони а, не смарт фони и фејсбуκ. Можеби таа е онаа на κоја и е тешκо. Понеκогаш треба да прочитаме помеѓу редови и да им прогледамениз прсти на луѓето. Мислам, не сеκогаш добиваме се κаκо што треба